Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Najava koncerta "Lehár  u Puli,...

U Istarskom narodnom kazalištu, u subotu, 30. travnja 2022. u 20 sati održat će se koncert pod nazivom "Lehár  u Puli, 1894-1896". Na koncertu će publika imati priliku pogledati kratak dokumentarni film koji donosi nepoznate detalje iz pulskog perioda života Franza Lehára i rekonstrukciju njegovog kapelničkog angažmana. U foajeu INK bit će postavljena prigodna izložba o Lehárovom životu u Puli, a koncertni program sastavljen je od  njegovih skladbi iz pulskog perioda.

U maloj dvorani INK. 2. svibnja 2022. s početkom u 18 sati, muzikologinja dr. sc. Marijana Kokanović Marković (Akademija umetnosti u Novom Sadu) održat će predavanje Franz Lehár u Puli (1894‒1896): prijateljstva i podsticaji". Tom će se prigodom ponovno moći pogledati film i izložba. Programi su  dio institucijskog projekta Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a proizašli su iz istraživanja muzikologinja  dr. sc. Lade Duraković (Muzička akademija u Puli) i dr. sc. Marijane Kokanović Marković (Akademija umetnosti u Novom Sadu).

Koncert je realiziran u suradnji s INK a  izložba u suradnji s Povijesnim i pomorskim muzejem Istre. Programe podupire Austrijski kulturni forum. Ulaz se ne naplaćuje.

Popis obavijesti