Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Najava Cjelovečernjeg koncerta...

Pozivamo vas na Cjelovečernji koncert Akademskog harmonikaškog orkestra Muzičke akademije u Puli koji će se održati u Crkvi sv. Franje u Puli u nedjelju 19. lipnja 2022. u 21 sat.

Orkestar će pod ravnanjem maestra Denisa Modrušana izvesti djela Bartóka, Dvořáka, Elgara, Piazzolle i Rahmanjinova.

Gost večeri je višestruko nagrađivana sopranistica Marija Ticl. Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli!

Marija Ticl (1997), srednju školu glazbenu školu završava u Požegi. 2016. godine dobitnica je Nagrade za izvrsnost Rotary Cluba Požega kao najbolja maturantica Glazbene Škole Požega. Nakon završetka srednje škole, 2016. godine upisuje studij Glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a godinu dana kasnije i studij Solo pjevanja u klasi doc. art. Marije Kuhar Šoše.
Godine 2021. osvaja prve nagrade na međunarodnim pjevačkim natjecanjima: Stojan Stojanov Gančev - Nagrada Hrvatskog komornog orkestra - nastup s orkestrom u koncertnoj sezoni 2021./2022. Zatim na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski u Osijeku kao pobjednica kategorije osvaja Nagradu Osječko-baranjske županije, prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju Glasbene čipke iz Idrije u Sloveniji kao pobjednica kategorije te prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju Danubia Talents Liszt u Mađarskoj. 2022. osvaja Grand prix na Međunarodnom natjecanju Sirmium Music Fest u Srijemskoj Mitrovici, te prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju Lav Mirski u Osijeku u kategoriji do 32. godine. Tijekom školovanja, usavršavala se na seminarima kod: KS Olivere Miljaković, Dame Emme Kirkby i Nicolasa Claptona. Nastupila je u projektima Muzičke akademije u Puli kao solistica: J. Rutter: Magnificat (2018.), W. A. Mozart: Krunidbena misa u C-duru (2018.), KV 317, W. A. Mozart: Requiem, KV 626 (2019.), J. Haydn: La Canterina u ulozi Don Ettorea (2019.), A. Vivaldi: Gloria, RV 589 (2019.) te u operi La serva padrona u ulozi Serpine (2022.). Uz navedene projekte, redovito nastupa kao solistica uz eminentne pijaniste i orguljaše. Od 2021. radi kao nastavnica solo pjevanja u Glazbenoj školi Požega.

 

 

Popis obavijesti