NOVOSTI MAPU:

Muzička akademija poziva vas na koncert na kojem nastupaju Ana Mikac - sopran, Georgie Goldin - sopran i Marija Ticl - sopran, Akademski mješoviti zbor, Akademski harmonikaški orkestar, Domeniko Briški - dirigent. Crkva Sv. Antuna, Varaždinska 2, Pula u četvrtak, 21. prosinca 2017. u 19 sati, ulaz slobodan.

Večerašnji koncert možemo podijeliti u dva dijela. Prvi dio je oratorijsko djelo Magnificat Johna Ruttera pisan za sopran ili mezzosopran solo, zbor i komorni orkestar sa orguljama.
U drugom dijelu našeg Božićnog koncerta nastavit ćemo prije 3 godine započetu tradiciju izvođenja prekrasnih hrvatskih božićnih pjesama, od kojih su neke vrlo malo poznate. Također neke od njih sežu u daleku prošlost u vrijeme izdavanja znamenitog zbornika Cithara octochorda. Zbornika latinskih i hrvatskih crkvenih napjeva, objavljenog u Beču 1701. te 1723. i 1757. u Zagrebu. Čini se da ga je priredio zagrebački kanonik Toma Kovačević. Napjevi su podijeljeni u 8 dijelova prema crkvenoj godini (došašće, Božić, korizma, Uskrs, obične nedjelje, Marijini blagdani, svetački blagdani, pokajnička služba) po čemu je zbornik dobio naziv.

To je naš mali doprinos čuvanju bogate hrvatske riznice božićnih pjesama i napjeva koja se neprekidno puni već 8 stoljeća.

Podijelimo božićnu radost pjesmom!

Detaljnije:

Popis obavijesti