Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Izvještaj s posjete Muzičkoj...

Studenti i nastavnici Muzičke akademije u Puli boravili su 10. i 11. svibnja 2018. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, na poziv Dekana prof. dr. Senada Kazića. Cilj gostovanja bilo je predstavljanje rada pulske akademije te poticanje daljnje suradnje između dviju institucija, a obuhvaćao je predavanja i masterclass (majstorski tečaj), koncert te posjet administraciji.

Masterclass za harmonikaše održao je Dekan Muzičke akademije u Puli, doc. art. Dražen Košmerl, a predavanja studentima s Odsjeka muzičke teorije i pedagogije,  doc. dr. sc. Lada Duraković (Međupredmetna korelacija na studiju glazbene pedagogije) i doc. dr. sc. Sabina Vidulin (Glazbeno stvaralaštvo kao bezvremenski fenomen). Majstorski se tečaj pokazao korisnim sa stručnog i pedagoškog aspekta, a predavanja istraživački poticajnima kako za sarajevske studente, tako i za njihove profesore. 

Studentice-demonstratorice s pulske akademije, Srđana Đokić i Ina Cerovečki, izlagale su na kreativnoj radionici „Podijelimo znanje“ gdje su prikazale primjere dobre prakse s pulskog Odsjeka za glazbenu pedagogiju i sarajevskim studentima već otprije poznatog pulskog Međunarodnog foruma studenata glazbene pedagogije.

Studenti pulskih odsjeka klavira i solo pjevanja imali su priliku prisustvovati seminarima, odnosno individualno raditi s profesorima sarajevske Muzičke akademije.

U koncertnom programu održanom u dvorani sarajevske Muzičke akademije predstavili su se studenti te viši asistenti Muzičke akademije u Puli. Vještinu i istančani smisao za muziciranje pokazali su pjevači Marija Ticl i Patrik Andreja (mentorica: doc. art. Marija Kuhar Šoša), uz pratnju korepetitora Sandra Vešligaja, v. as. i Vladimira Gorupa, v. as.; klaviristica Doris Knežević (mentori: prof. art. Jakša Zlatar i doc. dr. art. Charlene Farrugia Božac) i student klasične harmonike Petar Hlašć (mentori: doc. art. Dražen Košmerl i Ivan Šverko, v. as.). Dugim je aplauzom ispraćena i izvedba skladbe Vladimira Gorupa, v. as., u interpretaciji samog autora.

S ustrojem sarajevske Akademije imala se priliku upoznati tajnica pulske akademije, Sandra Morožin.

Ugodan radni boravak rezultirat će uzvratnim posjetom, u kojem će studenti MA u Puli imati priliku ugostiti studente i profesore iz Sarajeva.

Fotografije s posjeta pogledajte u galeriji fotografija.

Popis obavijesti