NOVOSTI MAPU:
Stručno vijeće učitelja harmonike u...

Na Muzičkoj akademiji u Puli 3. listopada 2018. održano je Stručno vijeće učitelja harmonike Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, pod vodstvom voditeljice ŽSV-a učitelja harmonike, profesorice Ane Šterpin Zagoranski, učiteljice savjetnice. Uz učitelje i nastavnike harmonike osnovnih i srednjih glazbenih škola, vijeću su prisustvovali studenti i profesori Muzičke akademije u Puli.

Vijeće je održano u prostorima Muzičke akademije u Puli, s ciljem da se na jednom mjestu okupe svi akteri cjelokupne vertikale obrazovanja predmeta harmonike, a u svrhu  još veće i bolje suradnje na svim razinama. Svima prisutnima se na samom početku obratio predstojnik Odsjeka studija klasične harmonike doc. mr. art. Franko Božac. Uslijedilo je predavanje izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić Paić  sa Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, na temu „Prilagodbe u radu s učenicima s teškoćama u razvoju u glazbenoj školi“.  Obzirom da je ta tematika danas sve prisutna na svim razinama obrazovanja, ovo sadržajno predavanje popraćeno je s velikim zanimanjem prisutnih.

Slijedilo je predstavljanje novonastale početnice za harmoniku „HOKUS POKUS HARMONIKUS“ autorice  mag.art. dr.phil. Ivane Cvetkovski, prof. mentorice sa GŠ Zlatka Balokovića u Zagrebu. Početnica je izdana prije nepunih mjesec dana. To je nakon knjige „Čudesni svijet harmonike 1“ cijenjene prof. Vjere Odak druga hrvatska metodološki razrađena knjiga namijenjena početnoj nastavi harmonike osnovne glazbene škole. Njena autorica je na vrlo atraktivan način predstavila knjigu, metode koje predlaže pri korištenju knjige, njeno viđenje te njenu misao vodilju koja ju je vodila pri stvaranju iste.

Prezentaciju su obogatili studenti studija klasične harmonike, Stjepan Horvat i Petar Hlašć, koji su svojim angažmanom dodatno obogatili istu, svirajući i demonstrirajući primjerke iz same knjige.

Na samom kraju,  dekan Muzičke akademije u Puli, doc. art. Dražen Košmerl, se svima prisutnima obratio, zahvalio organizatoru, predavačima i prisutnima, te pozvao sve kolegice i kolege na manifestacije koje će uslijediti tijekom ak. god. 2018./2019. povodom obilježavanja 25. obljetnice studija klasične harmonike.
 

Popis obavijesti