NOVOSTI MAPU:

Publika je napunila auditorij Male scene do zadnjeg mjesta i onda zasjela na stepenište i dodatne stolice koje su donesene, a sve kako bi uživala u ovoj glazbeno-scenskoj izvedbi u produkciji Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i INK-a.

Ako se netko možda pita želi li pulska publika gledati operu, posjeti premijeri Haydnove komične opere „La canterina“ u srijedu navečer na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula mogao je dati odgovor, a on je jasno i (gromo)glasno „Da!“

Publika se zabavljala dok na pozornici pjevale i glumile studentice i studenti solo pjevanja Georgie Goldin, Ana Mikac, Marija Ticl te Josip Krajačić i Patrik Andreja, koji premda zna jako dobro pjevati, nije ni riječ prozborio, ali je svejedno je bio zabavan, kao i cijela ekipa koja je pod redateljskim vođenjem Ozrena Prohića dala svoj maksimum u ovoj pomalo ciničnoj ljubavnoj glazbenoj komediji u kojoj se zavrzlame nižu jedna za drugom.

Ovdje se radi o djelu gdje valja znati dobro pjevati, ali i glumiti, ti likovi moraju biti „živi“ i uvući se pod kožu publici, a „La canterini“ oni su to uspjeli. Zasluge za uspjeh ovog, kako ga je na početku nazvao redatelj Prohić, povijesnog događaja jednako snosi i ostatak ansambla a to su čembalist i korepetitor Sandro Vešligaj, koreografkinja Almira Osmanović, kostimografkinja Desanka Janković, oblikovatelj rasvjete Elvis Butković i Komorni ansambl Istarskog simfonijskog orkestra, a sve pod ravnanjem Domenika Briškog. Gromoglasni aplauz i prodorni uzvici odobravanja koji se na kraju prolamali Malom scenom bili su znak da je ova povijesna misija uspješno izvršena.

Autor: Mladen Radić, izvor: https://www.glasistre.hr/kultura/brojna-publika-na-maloj-sceni-istarskog-narodnog-kazalista-ovacijama-ispratila-la-canterinu-588456

Popis obavijesti