NOVOSTI MAPU:

U Beogradu je 26. rujna 2019. godine, u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, održan Drugi međunarodni forum studenata scenskih umetnosti na temu Zajedničko muziciranje u obrazovanju. Osim studenata iz Srbije te Bosne i Hercegovine, sudjelovale su i studentice Muzičke akademije u Puli, kao jedine predstavnice iz Hrvatske.

Studentice su, uz mentorstvo izv. prof. dr. sc. Sabine Vidulin, predstavile dvije teme: Škola za život iz perspektive učitelja Glazbene kulture, u izlaganju Ane Bučko i Ane Žauhar te Oda radosti: obrada pjesme putem radioničke metode poučavanja u izlaganju Dajane Burić i Marte Šarec.

Forum je otvoren koncertom učenika iz Osnovne škole Branko Pešić iz Beograda, a zatvoren je zajedničkom diskusijom sudionika. Rezultat foruma je nova suradnja studenata muzičkih akademija, ali i studenata s drugih fakulteta koji nisu direktno vezani za područje glazbene pedagogije, a po prvi puta su sudjelovali na forumu. Forum je doprinio i oblikovanju novih ideja u razvoju jedinstvenog cilja – osuvremenjivanja glazbene nastave.

 

Popis obavijesti