Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Iz medija: Izvrsni studenti Muzičke...

I u teškoj godini za studente mladi pulski glazbenici briljirali - u naslovu piše Glas Istre u članku od 16. lipnja i nastavlja: "Iako je ova akademska godina bila vrlo teška, posebice za studente umjetničkih akademija zbog nastave online, studenti pulske Muzičke akademije ostvarili su sjajne uspjehe na raznim natjecanjima koja su pretežito održana online."

Studenti studija Solo pjevanja u klasi doc. art. Marije Kuhar Šoša dobitnici su niza nagrada. Marija Ticl osvojila je prvu nagradu i posebnu nagradu (nastup s Hrvatskim komornim orkestrom) na 1. Međunarodnom pjevačkom natjecanju “Stojan Stojanov Gančev”, održanom proljetos u Zagrebu, te  prvu nagradu i apsolutna je pobjednica u IV. kategoriji na Međunarodnom pjevačkom natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku. Na natjecanju u Osijeku je Karmen Szabo, pak, osvojila prvu nagradu u II. kategoriji.

Studenti studija Klasične harmonike u klasi izv. mr. art. prof. Franka Bošca bili su također vrlo uspješni. Amalija Tkalčec osvojila je prvu nagradu na 11. hrvatskom natjecanju za harmoniku koje je održano u svibnju, online, a domaćin je bio Daruvar, dok je Nikola Šereg osvojio drugu nagradu na Akordeon Art plusu 2021. u Istočnom Sarajevu.

Ivor Javor Korjenić osvojio je čitav niz međunarodnih nagrada: prvu nagradu na 26. Danima harmonike u Smederevu i na Festivalu slavenske muzike u Beogradu, drugu nagradu na natjecanju Akkordeonfest u Grazu, a nastupio je i na američkom natjecanju Accordion Star. Osvojio je i prvu nagradu na 11. međunarodnom festivalu Muzičko proleće u Smederevu, pobjednik je International Moscow Music Competitiona te dobitnik druge nagrade u Latviji na Concord of sounds i druge nagrade na Akordeon Art plusu 2021. Prošao je i kvalifikacije za Svjetski trofej harmonike u kategoriji Masters.

Autorica: Vanessa Begić (Glas Istre)

 

Popis obavijesti