Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U ponedjeljak 29. lipnja 2020. godine u Uredu rektora dodijeljena su priznanja najboljim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Ana Bučko, studentica prve godine diplomskog studija Glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Puli dobitnica je ovogodišnje Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./2019., uz još petero studenata.

Bučko je studentica – demonstratorica za kolegije Metodika nastave glazbe i Metodički praktikum i praksa na Odsjeku za glazbenu pedagogiju, koautorica rada (uz dr. sc. Sabinu Vidulin) pod nazivom Studentski projekt kao inspiracija za realizaciju glazbene nastave u gimnaziji te članica organizacijskog odbora manifestacije Dani Muzičke akademije u Puli 2019. godine. Sudjelovala je kao izlagačica na Drugom međunarodnom forumu studenata scenskih umetnosti u Beogradu s temom Škola za život – iz perspektive učitelja Glazbene kulture i bila sudionica majstorskog tečaja pjevačkog glasa, metodologije i prakse zbornog pjevanja u Rimu koju je vodila Giselle Egarrresta Rios. Kao članica Mješovite vokalne skupine Nešpula dobitnica je zlatne diplome i pehara u folklornoj i sakralnoj kategoriji na natjecanju na međunarodnom festivalu Chorus inside „Advent“ održanom u Rimu.

Rektorova nagrada se tradicionalno dodijeljuje 16. travnja u sklopu Dana Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, ali zbog ovogodišnje epidemiološke situacije svečana dodjela nije održana. 

Rektorove nagrade je u ime rektora prof. dr. sc. Afia Barbierija dodijelila prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić.

Popis obavijesti