Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Održan uvodni sastanak partnerskog...

Početni sastanak međunarodnog projektnog konzorcija BRIGHT održan je 19. ožujka 2021. godine. Projekt je odobren za financiranje na period od tri godine u okviru Erasmus+ programa, ključne mjere strateška partnerstva. Ukupan budžet projekta iznosi 187.480,00 EUR, a za Sveučilište u Puli iznosi budžet 30.667,00 EUR.

Prorektor za međunarodnu suradnju  Prof. Dan Mandru (UTCLUJ Napoca) je otvorio sastanak pozdravnim govorom. Prof Razvan Pacurar moderirao je sastanak. Partneri su predstavili organizacije koje predstavljaju te sudjelovali u prezentacijama o projektnom menadžmentu. Centralna tema sastanka bilo je planiranje i organizacija rada na intelektualnim rezultatima. U ime Sveučilišta u Puli sudjelovali su izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, generalni projektni menadžer te Kristina Hlavati Bertoncelj iz Ureda za partnerstvo i projekte. 

Cilj BRIGHT-projekta je jačanje znanstvene izvrsnosti i inovacijskog kapaciteta metoda 3D ispisa u pandemijskom razdoblju. Ciljevi projekta povezani su s nastavnim resursima i metodama za profesore koji dolaze s visokoškolskih ustanova koji su zainteresirani pronaći načine kako pružiti svojim studentima relevantna znanja, vještine i kompetencije u području metoda 3D ispisa koji se koriste za proizvodnju medicinskih dijelova u pandemijskom razdoblju.

Voditelj projekta je Universitatea Technica Cluj Napoca - UTCLUJ NAPOCA (Rumunjska), a partneri su uz Sveučilište u Puli, Univerzitet u Nišu (Srbija), Slovenska Technicka Univerzita v Bratislave (Slovačka), Politechnica Poznanska (Poljska), BIZCOM s.r.o. (Slovačka) i B.M. Plast d.o.o. (Hrvatska).

Pogledajte snimke zaslona sa sastanka:

Popis obavijesti