Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Stipendije

Otvorene prijave za natječaj „Digital...
Održivi razvoj je temelj za očuvanje naše planete za budućnost, a digitalizacija je ključna za to. Njemačko ministarstvo obrazovanja i istraživanja traži visoko motivirane i talentirane mlade znanstvenike iz cijelog svijeta kako bi pronašli rješenja za hitna pitanja održivog razvoja i doprinijeli postizanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda.

Otvoren natječaj za doktorske studije...
Sveučilište u Ljubljani traži motivirane mlade istraživače da se pridruže njihovom sveučilištu pod nadzorom renomiranih mentora. Nude više od 100 financiranih doktorata znanosti, pozicije koje osiguravaju punu plaću i pogodnosti za doktorande.

Otvorene su prijave za doktorske...
Sveučilište u Bordeauxu objavljuje poziv za prijavu za doktorske stipendije u okviru svojih diplomskih programa. Ovaj poziv nudi mladim znanstvenicima trogodišnje potpuno financirane doktorske pozicije počevši od jeseni 2024.

Natječaj za stipendije Francuske...
U tijeku je natječaj za stipendije Francuske vlade, namijenjene hrvatskim studentima diplomskih i poslijediplomskih studija svih znanstvenih disciplina, za druže ili kraće boravke u Francuskoj.

U tijeku su prijave za Best of...
Program stipendiranja “Best of South-East” započinje ove jeseni. Austrijska banka Steiermärkische Sparkasse nudi stipendiju na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu za sljedeća područja studija: glas/koncertno pjevanje/operna izvedba.

Sveučilište u Ljubljani u potrazi je...
MSCA PF je istraživački i obrazovni program poslijediplomskog studija u kojem stipendist stječe nove vještine i kompetencije radeći na određenom istraživačkom projektu u novom okruženju, ujedno surađujući s akademskim i neakademskim sektorom. Više informacija bit će dostupno u travnju, nakon otvaranja poziva, a rok za prijave bit će otvoren u rujnu. Pravila i zahtjevi mogu se pronaći na službenoj web stranici .

U tijeku su prijave za program...
Sveučilište za ekonomiju i poslovanje u Poznanu objavljuje program stipendiranja u NCN projektu za doktorande, zainteresirane za istraživanje utjecaja umjetne inteligencije na ljudsko ponašanje. Omogućen je rad na daljinu, a rok za prijavu je 28. veljače.

Otvoren je rok prijave za BAYHOST...
Otvorene su prijave za stipendiju, za tečajeve njemačkog jezika na bavarskim visokoškolskim ustanovama u 2024. godini. Stipendije uključuju školarinu, smještaj i obroke.

Bilateralne stipendije Narodne...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije otvorili su poziv za bilateralne stipendije Vlade NR Kine u nadolazećoj akademskoj godini, 2024./2025. za studij i usavršavanje u Kini. Stipendije se dodjeljuju u okviru Bilateralnog programa akademske mobilnosti , s kojima hrvatski studenti imaju mogućnost pohađanja cjelovitog BA, MA ili PhD studija.

Natječaji za DAAD stipendije za...
Ako ste zainteresirani za studiranje ili istraživanje u Njemačkoj ili želite naučiti njemački jezik natječaji za DAAD stipendije još su otvoreni. Njemačka služba za akademsku razmjenu (Deutscher Akademischer Austauschdienst ili skraćeno DAAD) i ove godine nudi stipendije za studiranje, doktorat ili istraživanje u Njemačkoj te za ljetne tečajeve. 

Stipendije za post doktorande MSCA...
Sveučilište u Jaénu objavilo je poziv za postdoktorske stipendije namijenjen post doktorandima koji su zainteresirani za prijavu na Horizon Europe MSCA. Postdoktorske stipendije Horizon Europe MSCA nude uspješnim kandidatima ugovor na puno radno vrijeme za rad na istraživačkom projektu i mogućnost kvalitetne dodatne edukacije. Trajanje stipendija kao i kriteriji prihvatljivosti opisani na sljedećem linku.

Indonezijska STIPENDIJA DARMASISWA –...
Ministarstvo prosvjete, kulture, istraživanja i tehnologije u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Indonezije objavilo je natječaj za dodjelu stipendija Darmasiswa (studijski program bez diplome).

Otvoren natječaj za dodjelu...
Austrijska banka ponovno nudi stipendiju na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu za sljedeća područja studija: GLAS / KONCERTNO PJEVANJE / OPERSKA IZVEDBA.

Autor: Andrea Bulešić
DAAD stipendije za studiranje i...
Jeste li zainteresirani za studiranje ili istraživanje u Njemačkoj?  Njemačka služba za akademsku razmjenu (Deutscher Akademischer Austauschdienst ili skraćeno DAAD) i ove godine nudi stipendije za studiranje, doktorat ili istraživanje u Njemačkoj.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Europski Forum Alpbach
Udruga Klub Alpbach Hrvatska raspisuje natječaj za dodjelu 7 stipendija za sudjelovanje na ovogodišnjem Europskom Forumu Alpbach koji se održava od 20. kolovoza do 2. rujna u Alpbachu u austrijskoj pokrajini Tirol. Vrijednost jedne stipendije iznosi 2.500 EUR i pokriva: Sudjelovanje na Europskom Forum Alpbach Džeparac u visini 260 EUR (20 EUR/dan)* Smještaj s doručkom Lokalni javni prijevoz u Austriji Posjete lokalnim turističkim atrakcijama u Austriji

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Stipendije za tečaje njemačkog jezika...
Ponudama stipendija Slobodne države Bavarske za tečaje njemačkog jezika u 2022. Stipendije za tečajeve u Bavarskoj uključuju školarinu, smještaj i obroke; u slučaju online tečaja naknada za tečaj će biti pokrivena. Studenti i mladi akademici svih disciplina sa srednjim znanjem njemačkog jezika (najmanje B1 razina) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rusije, Srbije, Slovenije i Ukrajine mogu se prijaviti za stipendije ljetnog tečaja BAYHOST. U trenutku prijave studenti moraju završiti najmanje dva cijela semestra na visokoj obrazovnoj ustanovi i te imati odgovarajuće ocjene. Kandidati moraju imati državljanstvo jedne od prihvatljivih zemalja.

Autor: Ivica Petrinić
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda "Zlatko i Joyce Bakloković Scholarship Fund" za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard objavljuje mogućnost prijavljivanja za stipendiju, prema odluci osnivača Stipendijalnog fonda Zlatko i Joyce Baloković, studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2022./2023. na bilo kojoj školi ili odjelu Sveučilišta Harvard.