Stipendije
Sveučilište u Jaénu,  Španjolska, otvorilo je natječaj za stipendije za privlačenje talentiranih studenata koji bi na njemu pohađali preddiplomski ili diplomski studij tijekom akademske godine 2020/2021. U ponudi su 77 stipendije (52 stipendije za preddiplomski studij i 25 za diplomski studij) koje pokrivaju:
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda "Zlatko i Joyce Bakloković Scholarship Fund" za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard objavljuje mogućnost prijavljivanja za stipendiju, prema odluci osnivača Stipendijalnog fonda Zlatko i Joyce Baloković, studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2020./2021. na bilo kojoj školi ili odjelu Sveučilišta Harvard. 
Bamberg Graduate School of Social Sciencesnudi dvije DAAD stipendije međunarodnim kandidatima. Stipendije su dostupne na četiri godine, a kreću vrijediti od 01.04.2020. godine. Mjesečni iznos stipendije je 1.200,00 €, plus osiguranje i naknade prema DAAD smjernicama.
Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski i diplomski (istraživački) studij te stručne studije na visokim školama u Japanu. Stipendije se dodjeljuju za početak studija u Japanu u akademskoj godini 2020./2021.
Njemački parlament u suradnji sa sveučilištima Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin poziva zainteresirane da se prijave na Međunarodnu parlamentarnu stipendiju (IPS) na pet mjeseci u Berlin. Stipendija je namijenjena visoko kvalificiranim i politički zainteresiranim mladim ženama i muškarcima koji su voljni nakon završenog programa vratiti se u svoju domovinu, te aktivno i odgovorno sudjelovati u oblikovanju njezine demokratske budućnosti. Polaznicima se pruža mogućnost da tijekom rada kod jednog od zastupnika Bundestaga upoznaju njemački parlamentarni sustav i političke procese donošenja odluka, kao i mogućnost stjecanja praktičnih iskustava u području parlamentarnog rada. 
Europski Forum Alpbach (EFA) je konferencija koja se svake godine održava u alpskom mjestašcu Alpbach, Austrija, i okuplja zainteresirane studente, profesore, stručnjake, znanstvenike, gospodarstvenike, umjetnike te političare iz cijelog svijeta. Na Forumu se održavaju seminari aktualne tematike vođene od strane svjetskih i europskih stručnjaka te simpoziji iz područja ekonomije, zdravstva, politike, prava, poduzetništva, tehnologije i slično. Također je moguće sudjelovati na nekoliko ljetnih škola koje pokrivaju područje ekonomije i poduzetništva. Ove godine održat će se 28 seminara, 9 simpozija, 4 ljetne škole te brojne druge stručne i kulturne aktivnosti. 
Bamberg Graduate School of Social Science nudi dvije stipendije u trajanju od četiri godine svim studentima poslijediplomskih studija koji žele svoje doktorske disertacije pisati na njihovoj ustanovi. Mjesečna stipendija iznosi 1.200 € uz dodatne priloge za osiguranje i naknade prema smjernicama DAAD-a. 
Jednogodišnja BAYHOST stipendija...
Slobodna Država Bavarska poziva na jednogodišnju stipendiju za studente središnje, istočne i jugoistočne Europe za akademsku godinu 2019./2020. koju dodjeljuje Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe (BAYHOST). Stipendija je namijenjena financiranju poslijediplomskih i doktorskih studija na bavarskim sveučilištima. Godišnje stipendije mogu se produžiti dva puta do tri godine. Stipendija iznosi 735 eura mjesečno. Isto tako, može se financirati jednogodišnji studijski boravak u Bavarskoj kao dio doktorskog studija iz zemlje polaznika.
Njemački savezni parlament (Deutscher Bundestag) raspisuje natječaj za više petomjesečnih stipendija koje stipendistima omogućavaju neposredni rad sa zastupnicima Bundestaga te sudjelovanje na akademskom programu tri Sveučilišta u Berlinu. Stipendije su namijenjene angažiranim, mladim ljudima iz javnog života, državnih službi, medija, udruga i visokoškolskih ustanova, koji dobro govore njemački jezik, imaju ili će do početka stioendije (1.3.2019.) završiti visokoškolsku izobrazbu, a koji su mlađi od 30 godina na početku stipendije.
Otvorene su prijave za dodjelu stipendija u okviru programa ASEM-DUO Korea 2018., a otvorene su do 14. svibnja 2018. (po korejskom lokalnom vremenu). Cilj programa je promicanje studentske razmjene između europskih zemalja članica ASEM-a i Koreje, a provodi se po principu razmjene dvoje studenata preddiplomskog ili diplomskog studija u sklopu projekta suradnje. Prijaviti se mogu samo one institucije koje imaju potpisan ugovor o akademskoj suradnji. Program pokriva razdoblje od kolovoza 2018. do rujna 2019. 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuju Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike.
Europski Forum Alpbach (EFA) nudi mladim profesionalcima i studentima iz cijelog svijeta mogućnost aktivnog sudjelovanja i dodatnog usavršavanja u bogatom edukacijskom i stručnom programu te priliku za networking s brojnim sudionicima, ekspertima i uglednim osobama. Stipendisti sudjeluju na seminarima i simpozijima prema vlastitom izboru. Neovisno o smjeru studiranja i godini, svi su pozvani (u dobi do 30 god) da se prijave i imaju mogućnost da stipendiju i dobiju. Krajnji rok prijave je 30.3.2018. godine.
Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj izdaje natječaj za dodjelu jedne stipendije studentu/studentici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za akademsku godinu 2018./2019. za preddiplomski studij, poslijediplomski studij ili stručno osposobljavanje u Narodnoj Republici Kini. Sveučilište treba poslati prijedlog kandidata/kandidatkinje za stipendiju uz potrebne materijale kandidata/kandidatkinje u dva primjerka najkasnije do 23. travnja 2018. godine. Online prijava treba se podnijeti najkasnije do 1. travnja 2018. godine
Sveučilište u Grazu nudi mogućnost dobivanja individualne stipendije studentima doktorskog te poslijedoktorskog studija u sklopu Marie Skłodowska-Curie Actions. Rok za podnošenje prijedloga je 12. rujna 2018. godine.