Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Gostovanje u emisiji "Dobro...
U sklopu programa "Dobro jutro, Istra" doc. dr. sc. Rozana Veselica Celić iz Ureda za partnerstvo i projekte i dr.  sc. Neven Iveša sa Fakulteta prirodnih znanosti, predstavili su ovogodišnji program Europske noći istraživača. Zanimljive aktivnosti projekta, održati će se u  petak, 29. rujna, 2023. godine, u vremenu od 17 do 22 sata, u prostorima Fakulteta prirodnih znanosti, Zagrebačka 30 - Rektorat.  Noć istraživača se održava u 26 europskih zemalja, te u pet hrvatskih gradova istovremeno - U Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Sudjelovanje je  besplatno i otvoreno  svim zainteresiranima. Cilj je predstaviti najnovija znanstvena otkrića na zabavan i razumljiv način, približiti istraživački rad javnosti, te pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život, na zabavan i zanimljiv način. Dobrodošli!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o rasporedu dodatnih provjera
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli održat će 25. rujna dodatne provjere za: kandidate koji su se na trećem upisnom roku prijavili na sveučilišne prijediplomske studije Muzičke akademije sukladno kalendaru prijamnih ispita kandidate koji su se na trećem upisnom roku prijavili na sveučilišni prijediplomski studij Dizajna i audiovizualnih komunikacija (početak u 14:30) kandidate koji su se na prvom upisnom roku prijavili na sveučilišni diplomski studij Sestrinstvo (početak u 10 sati)

EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA  - Otkrijte...
Zadnji petak u rujnu rezervirajte za Europsku noć istraživača koja će se istodobno održati u 26 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku! Za one koji još ne znaju, organizacija Europske noći istraživača glavna je aktivnost projekta Reconnect science with the blue society - Blue-connect , koji za cilj ima predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način, približiti istraživački rad javnosti i pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život. Kao i prošle godine, istraživači su za sve posjetitelje pripremili bogat i zanimljiv program koji uključuje edukativne i kreativne radionice, predavanja, eksperimente, izložbe, kvizove i igre. Kako izgleda postati istraživač na jedan dan, moći ćete saznati na popularnim gradskim lokacijama u pet mediteranskih gradova:

PREDSTAVLJANJE KNJIGE PETRE KRPAN O...
U Galeriji ULUPUH u Zagrebu 19. listopada 2023. g. održala se promocija knjige Suvremena hrvatska modna fotografija od 1990-ih do 2020-ih autorice Petre Krpan, profesorice s Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Knjigu su uz autoricu predstavile urednice Jadranka Hlupić Dujmušić, teoretičarka mode i umjetnica i Sunčana Tuksar, profesorica na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dodatni upisni rok
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli provodit će dodatni (treći) upisni rok za prijediplomske i integrirane prijediplomske i diplomske studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku. Prijave za upis na dodatnom upisnom roku trajat će od 19. do 24. rujna 2023. Kandidati su dužni popuniti obrazac prijave ( Prijavni list za dodatni upisni rok ) koji je dostupan na mrežnim stranicama Sveučilišta ( www.unipu.hr ).

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o početku upisa u jesenskom...
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od srijede 20. rujna u 9 sati mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis će biti omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija će biti dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi će trajati do četvrtak 28. rujna u 17:00 sati. Upisi traju i tijekom vikenda. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Vidimo se na Noći istraživača - i ove...
Uzbuđeno odbrojavamo dane do ovogodišnje Noći istraživača koja će se održati u Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku u petak, 29. rujna! Posjetitelji će još jednom imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama, predavanjima i brojnim drugim aktivnostima, kroz koje će se predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način.  ''Provirimo zajedno u unutrašnjost čovjeka!, Kako uloviti kukca?, Što nas razlikuje od banane?, ''Klimatske promjene: More danas i za 50 godina.'', Kako znanost može biti zabavna?, Kako učiti STEM kroz igru?'', samo su neke od tema koje smo pripremili ove godine za vas. Teme su prilagođene različitim uzrastima, od predškolske dobi do studenata i široke javnosti tako da će se pronaći nešto za svakoga!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upisi u više godine studija u...
Upisi u više godine studija započet će u ponedjeljak 18. rujna i trajat će zaključno do 30. rujna 2023. godine. Studenti se upisuju putem ISVU  Studomata , ali tek utvrde da su im upisane sve ocjene iz položenih kolegija, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).

Promocija doktoranada međunarodnog...
9. rujna u dvorcu Esterhazy u Eisenstadtu (Austrija) održala se promocija 11 doktoranada međunarodnog združenog doktorskog studija "Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment.   

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sat - Dizajn i...
Online otvoreni sat studija Dizajn i audiovizualne komunikacije održat će se u petak, 15. rujna u 14h. Predviđeno trajanje otvorenog sata: 1h (5 minuta govor + odgovori na pitanja) Prisutni će biti voditeljica studija doc. art. Breza Žižović i voditelj Ureda za studente, akademska pitanja i personalizirano učenje, Nikša Minić, mag. hist. Zoom link:  https://unipu-hr.zoom.us/j/95696006468 Meeting ID: 956 9600 6468   Ljubazno molimo da, ukoliko ste zainteresirani za otvoreni sat, prije pošaljete e-mail na breza.zizovic@unipu.hr  radi lakše evidencije prisutnosti.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sat - FET, MFPU,...
11. rujna 2023. godine  u popodnevnim satima održat će se online otvoreni sat Fakulteta ekonomije i turizma, Tehničkog fakulteta, Medicinskog fakulteta i Filozofskog fakulteta.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Priprema dokumentacije za jesenski...
Obavještavaju se kandidati za upise na odabrane studijske programe u jesenskom roku na prve godine prijediplomskih studija da pripreme dokumentaciju koju će trebati tijekom postupka upisa na odabrani studijski program. Informacije o početku i načinu upisa objavit ćemo naknadno. Dokumentacija koju je potrebno prikupiti:

Autor: Iva Blažević
Dan otvorenih vrata doktorskog...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli organizira Dan otvorenih vrata doktorskog studija "Nove paradigme obrazovanja" na daljinu u četvrtak, 14. rujna 2023. u 17.00 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice: https://unipu-hr.zoom.us/j/97342214178?pwd=Y1VIRkFtQ0NjNU00U1I5SVpqNlB5Zz09 (Meeting ID: 973 4221 4178; Passcode: 132803)  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Završna konferencija Erasmus+...
Pozivamo Vas na završnu konferenciju Erasmus+ projekta "Communication skills for students of vocational Schools for Medicinal Professions: Design thinking for Participatory medicine" - DesignCARE, u četvrtak, 21. rujna, 2023. godine. Sveučilište Jurja Dobrile organizira konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati projeta, te će se konferencija ujedno bodovati od strane HKMs-a i HKF-a. Sudjelovanje je besplatno. Više detalja možete pronaći ovdje:  https://mefst.unist.hr/znanost/erasmus-projekti-11479/designcare/11958

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sat - online studiji...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organizira Online otvoreni sat o online studijima.  Putem ovog virtualnog informativnog sata potencijalni će studenti imati priliku poslušati kratko predavanje te će nakon predavanja moći postavljati pitanja koja ih interesiraju u vezi novih studija.  5. rujna 2023.g. u 17.00 sa ti   ZOOM poveznica:  https://us02web.zoom.us/j/85671280557?pwd=REkwWmFmZTlvVFMzMGxWRkV4eXk1QT09 Meeting ID: 856 7128 0557 Passcode: 384997 Ukoliko želite prisustvovati satu, svakako se prije javite e-mailom.  Svi zainteresirani za primijenjenu ekonomiju javljaju se na e-mail:  sstjepan@unipu.hr  dok se zainteresirani za online studij informatike javljaju na e-mail:  fipu-ured@unipu.hr

Autor: Dina Cvek Zubaj
Preminuo prof. dr. sc. Miroslav...
Prof. dr. sc. Miroslav Bertoša preminuo je u Puli 24. kolovoza 2023. godine, u 86. godini života. Akademska zajednica izgubila je professora emeritusa koji je tijekom života nizao uspjehe i svojim znanjem kontinuirano doprinosio akademskoj zajednici, ali i zajednici općenito. Kao jedan od najcjenjenijih hrvatskih povjesničara, iza sebe je ostavio mnoštvo knjiga i radova. Jedan od mnogih njegovih uspjeha svakako je i doprinos prilikom otvaranja studija povijesti u Puli, budući da se isti otvorio upravo na njegov poticaj. Više o njegovom životu i radu možete pronaći u  bogatom životopisu u nastavku. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli obitelji izražava iskrenu sućut.   

Natječaj za upis na Program stjecanja...
Temeljem članka 3. Pravilnika o stjecanju pedagoških kompetencija (KLASA: 003-05/19-01/08; URBROJ: 380-01-19-1 od 30. rujna 2019. godine), prema Odluci o donošenju Programa stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi (KLASA: 023-03/14-06/00003; URBROJ: 533-25-17-0013 od 16. svibnja 2017.) te sukladno odredbama članka 105. stavka 8. i 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/2008. 86/2009, 92/2010, 105/2010 – ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013, 152/2014 i 7/2017) i članka 37. stavcima 2., 3., 4., 5. Zakona o strukovnom obrazovanju (NN 30/2009) Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 21. kolovoza 2023. godine raspisuje   NATJEČAJ ZA UPIS NA PROGRAM STJECANJA PEDAGOŠKIH KOMPETENCIJA ZA STRUKOVNE UČITELJICE/UČITELJE I SURADNIKE/SURADNICE U NASTAVI

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Natječaj za upis na Program stjecanja...
Temeljem članka 3. Pravilnika o stjecanju pedagoških kompetencija (KLASA: 003-05/19-01/08; URBROJ: 380-01-19-1 od 30. rujna 2019.), a sukladno odredbama članka 57. Zakona visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/2022), Sveučilište Jurja Dobrile u Puli 21. kolovoza 2023. godine raspisuje NATJEČAJ ZA UPIS NA PROGRAM STJECANJA PEDAGOŠKIH KOMPETENCIJA   1. Pravo upisa na Program stjecanja pedagoških kompetencija (dalje u tekstu: Program) koji izvodi Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (dalje u tekstu: Sveučilište) imaju osobe koje su završile prijediplomski sveučilišni ili stručni studij, diplomski sveučilišni studij te integrirani prijediplomski i diplomski sveučilišni studij, kao i četverogodišnji sveučilišni i stručni dodiplomski studij prije uvođenja Bolonjske reforme.           

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rujanski upisni rok 2023./2024. -...
Drugi i Treći Upisni Rok na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli - Rujan 2023. Poštovani budući studenti i studentice, S obzirom na iskazani interes nakon upisnog roku u srpnju, obavještavamo vas o mogućnostima upisa na drugom i trećem upisnom roku na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Ako ste propustili prvi rok ili ste promijenili svoje obrazovne ambicije, ovo je idealna prilika za vas! Raspored i Uvjeti Upisa: Drugi Upisni Rok: Datum prijave: do 18. rujna 2023. u 13:59 sati putem www.postani-student.hr Datum upisa: od 19. rujna 2023. prema uputama i rasporedu koji će naknadno biti objavljen na mrežnoj stranici Sveučilišta Dostupna mjesta – sumarno

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o produljenju upisa
Obavještavaju se studenti da će upis na odabrani studij putem aplikacije za upise ( https://www.unipu.hr/upisi2023 ) moći obaviti do četvrtka 27 srpnja u 13 sati.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o početku upisa
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od danas u petak 21. srpnja mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis je omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija je dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi traju do ponedjeljka 24. srpnja u 17:00 sati. Upisi traju i tijekom vikenda. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

10. godišnjica održavanja tečaja...
Jezični tečaj održat će se od 24. do 29. srpnja   2023. godine u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a sudjelovat će 24 djece iz Gradišća u Austriji. Tečaj će se održavati svakoga dana u jutarnjim satima, a ostatak dana djeca će provoditi upoznavajući Pulu i okolicu. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Doc. dr. sc. Marko Kršulja novi je...
Na Vijeću Tehničkog fakulteta pri Sveučilištu Jurja Dobrile, u Puli 10. srpnja 2023. godine, izabran je doc. dr. sc. Marko Kršulja na funkciju dekana s početkom od 1.10.2023. godine, a Sveučilište Jurja Dobrila potvrdilo ga je na Senatu 18.7.2023. godine. Više o novom dekanu možete pročitati OVDJE. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upute za online upise
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Prijava na sustav Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB, upisni broj te mail adresa putem koje ćete verificirati svoju prijavu (na datum početka upisa). Upisi su u potpunosti online Sveučilište Jurja Dobrile u Puli upise u prvu godinu prijediplomskih sveučilišnih studija, prijediplomskih stručnih studija i integriranih prijediplomskih i diplomskih sveučilišnih studija vrši u potpunosti online, putem aplikacije "Upisi UniPu”. Aplikacija će biti dostupna na adresi  https://www.unipu.hr/upisi2023  gdje će svaki korak biti opisan uputama.

Potpisan Ugovor o financijskoj...
Pula, 19. srpnja 2023. - Sveučilište Jurja Dobrile u Puli sa zadovoljstvom objavljuje potpisivanje Ugovora o financijskoj potpori za 2023. godinu s Istarskom županijom. Ovim sporazumom potvrđuje se dosadašnja snažna podrška Županije Sveučilištu te se naglašavaju zajednički cilj i nastojanja Sveučilišta u podizanju životnog standarda i napretku cjelokupne razine obrazovanja u Istri.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava upisa na studijske programe...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli započet će postupak upisa na sveučilišne prijediplomske studijske programe, stručne prijediplomske studijske programe te sveučilišne integrirane studijske programe 21. srpnja 2023. Upisu će moći pristupiti kandidati koji su stekli prava na upis temeljem plasmana na konačnoj rang listi sukladno prijavi podnesenoj Središnjem prijavnom uredu putem mrežne stranice www.postani-student.hr.  Konačne rang liste za srpanjski upisni rok bit će objavljene 19. srpnja 2023. u 16 sati. Upisi će se provoditi putem online aplikacije za upis. Upute o postupku upisa putem online aplikacije za upis bit će naknadno objavljene.

JAVNI POZIV za financijsku potporu...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje J AVNI POZIV za financijsku potporu izdavanju znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u tiskanome i elektroničkome obliku u 2023.  godini. Ministarstvo će dodjeljivati financijsku potporu nakladnicima (izdavačima) znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u tiskanome i elektroničkome obliku za knjige koje su objavljene u godini u kojoj se raspisuje javni poziv ili planiraju biti objavljene godinu dana od prijave na javni poziv.

Rezultati Natječaja za financiranje...
Na temelju članka 12. st. 5. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 12. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donosi prijedlog Odluke o raspodjeli financijskih sredstava. Financijska sredstva za financiranje studentskih programa u 2023. godini sukladno provedenom Natječaja Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 12. svibnja 2023. godine dodjeljuju se u sljedećim iznosima za programe koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti:

Obavijest o rezultatima dodatnih...
Obavještavaju se kandidati da je Sveučilište Jurja Dobrile na stranici www.postani-student.hr unijelo rezultate dodatnih provjera za sveučilišni prijediplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije. Eventualne žalbe zbog netočnosti podataka kandidati mogu podnijeti Sveučilištu putem elektronske pošte na e-mail ured-za-studente@unipu.hr zaključno do 8. srpnja 2023. Sveučilište će konačne ispravke unijeti do zaključno 9. srpnja 2023.

Autor: Dina Cvek Zubaj
izv. prof. art. Laura Čuperjani nova...
LAURA ČUPERJANI, rođena Mjeda, diplomirala je na Odsjeku za kompoziciju i orkestraciju na Muzičkoj akademiji u Beogradu, u klasi prof. Srđana Hofmana.  Pedagoški rad započinje u Srednjoj glazbenoj školi „J. Slavenski“ u Beogradu te kasnije na Muzičkoj akademiji u Beogradu kao asistentica na Katedri za teorijske predmete.  Od 2007. godine  predaje na Muzičkoj akademiji pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli a od 2011. godine je u zvanju docenta. Od 2013.- 2017. godine obnašala je dužnost predstojnice Odsjeka za glazbenu pedagogiju.  

Konačna rang lista studentica i...
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa nakon pregleda cjelokupne dokumentacije i prigovora utvrdilo je Konačnu Rang listu studentica i studenata koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa. Mole se student koji su ostvarili pravo na jednokratnu potporu da na adresu elektronske pošte  davor.jacimovic@unipu.hr  dostave ispunjeni obrazac s podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro-računa.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Promocija prvostupnika i magistara...
Promocija magistara i prvostupnika Informatike održala se u petak, 30. lipnja  2023. godine u Hotelu Park Plaza Histria Pula 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Otvoreni sat posvećen online studijima
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli održava  Otvoreni sat o online studijima posvećen novim online studijima Informatike i Primijenjene ekonomije.  Online informativni sat održat će se 1 1.7.2023 od 17h-19h putem Zoom aplikacije. 

Obavijest o rasporedu dodatnih...
Dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti za kandidate koji se u srpanjskom roku prijavljuju na sveučilišni prijediplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije održat će se: ·          4. srpnja od 10 sati ·          5. srpnja od 12 sati ·          6. srpnja od 11 sati (prema potrebi) Kandidati koji do 3. srpnja u 12 sati pošalju Prijavni list za dodatne provjere istog će dana u poslijepodnevnim satima putem maila, kojeg su naveli u prijavnom listu, dobiti poveznicu na zoom sastanak te datum i vrijeme kada moraju prisustvovati.

Natječaj za upis u I. godinu studija...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih prijediplomskih studija, prvu godinu integriranog prijediplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2023./2024., te Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih diplomskih studija u akademskoj godini 2023./2024. Više o uvjetima upisa možete pročitati u tekstu Natječaja: www.unipu.hr/_download/repository/Natjecaj_za%20upis_studenata_ak_god_2023_2024_UNIPU.pdf Više informacija o svim studijima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli možete pronaći na  popisu svih studijskih programa  Sveučilišta. Prijave za upis i razredbeni postupak vrše se elektroničkom prijavom putem  Nacionalnog informacijskog sustava za prijave na visoka učilišta (NISpVU) - Postani student .

Autor: Dina Cvek Zubaj
"Dani otvorenih vrata EU projekata“
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Vas poziva na „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji će se održati 30. lipnja i 1. srpnja 2023. godine.

Započeo je program specijalističkog...
U ponedjeljak, 26. lipnja 2023. godine, bio je prvi dan nastave za polaznike programa specijalističkog usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. 

Započinje program specijalističkog...
U ponedjeljak, 26. lipnja 2023. godine, prvi je dan nastave za polaznike programa specijalističkog usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. 

Privremena rang-lista studenata i...
Objavljena je privremena rang-lista studenata i studentica koji su ostvarili pravo na jednokratnu potporu (pomoć) temeljem Natječaja za dodjelu potpora studentima slabijeg socioekonomskog statusa u 2023. godini. U roku od osam (8) dana od dana objavljivanja privremene rang-liste studenti koji nisu ostvarili pravo na jednokratnu potporu (pomoć) mogu podnijeti pisani prigovor Sveučilištu putem elektroničke pošte na adresu davor.jacimovic@unipu.hr , s naznakom: „Prigovor na Natječaj za dodjelu jednokratnih potpora (pomoći)“

Rang lista studenta s invaliditetom...
II. kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji upisuju prvu godinu druge razine studija JMBAG Sastavnica Godina upisa 0303103725 Filozofski fakultet 2021./2022. Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju sukladno rezultatima natječaja mole se da u što kraćem roku na adresu elektronske pošte davor.jacimovic@unipu.hr , dostave ispunjeni obrazac sa podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro - računa, a u svrhu pripreme ugovora o dodjeli stipendije.   Povjerenstvo za provedbu postupka dodjele stipendija studentima s invaliditetom

Autor: Dina Cvek Zubaj
Prva završna izložba radova studenata...
U petak, 16. lipnja 2023. u 12 sati, u foajeu Fakulteta ekonomije i turizma pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (Preradovićeva 1/1), otvorena je Prva završna izložba radova studenata 1. godine Dizajna i audiovizualnih komunikacija. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Bloomsday 2023: bogat i besplatan...
Kao što smo već najavili, uskoro počinju aktivnosti u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Bloomsdaya u Puli. Program je doista bogat i raznovrstan, traje od 14. do 16. lipnja na različitim gradskim lokacijama, a među planiranim aktivnostima pozivamo vas na besplatnu projekciju sjajnog irskog filma nove produkcije ,,Duhovi otoka" u petak u 19.30. Svi su posebice pozvani dati podršku našim studentima anglistike pri čitanju ulomaka iz romana ,,Uliks" na engleskom jeziku tog dana ujutro u 10 sati na Portarati, a prvi čitatelj bit će Veleposlanik Republike Irske u Hrvatskoj. Istog dana u 17.30 doc. dr. sc. Nikola Novaković održat će predavanje o Joyceu i dječjoj književnosti u Gradskoj knjižnici i čitaonici, pa vam savjetujemo da ga ne propustite.

Autor: Branko Velimirović
Međunarodni znanstveni skup...
U prostorijama Povijesnog i pomorskog muzeja Istre u petak, 9. lipnja održati će se međunarodni znanstveni skup "Valvasor u Istri" u suorganizaciji Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sportski dan Fakulteta za odgojne i...
Dana 2. lipnja 2023. godine na Fratarskom se otoku u Puli tradicionalno održava Sportski dan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti pri Sveučilištu J. Dobrile u Puli.

Natječaj za dodjelu stipendija...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Stipendije se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Prva kategorija – studenti koji upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (dvije stipendije) i  Druga kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji upisuju prvu godinu druge razine studija (tri stipendije).

Natječaj za dodjelu jednokratne...
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 31. svibnja 2023. godine raspisuje Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) se provodi sukladno Odluci o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Odluku o provedenom natječaju i dodjeli jednokratne potpore (pomoći) donosi rektor Sveučilišta. Iznos jednokratne potpore (pomoći) po studentu iznosi: 540,00 eura. Broj jednokratnih potpora (pomoći): 25. 

Predavanje Korada Korlevića - poziv...
Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u zgradi Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u srijedu, 31. 5. 2023. godine, s početkom u 10 h u dvorani Istra , naš poznati edukator i voditelj Zvjezdarnice Višnjan, gospodin Korado Korlević održat će predavanje naslova „Veliki reset“ .  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Terenska nastava sa studentima FOOZ-a...
Studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i studija Dizajn i audiovizualne komunikacije u četvrtak, 25. svibnja 2023. godine otišli su na terensku nastavu u Ljubljanju, u pratnji prof. dr. sc. Mirjane Radetić-Paić (FOOZ), prorektorice za akademska pitanja, upise i potporu studentima, doc. art. Breze Žižović (FOOZ i DAK) i dr. sc. Dine Cvek Zubaj iz Ureda za komunikacije, brendiranje i odnose s javnošću. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Zbornik studentskih radova - poziv
Zbornik Studentskih radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  poziva zainteresirane kolege i kolegice, profesore, nastavnike i studente, suradnike iz akademske zajednice i stručnjake iz društvenog života da predaju svoje radove za drugi broj interdisciplinarnog zbornika u cilju profesionalnog usavršavanja studenata, ali i daljnjeg usavršavanja znanstveno-nastavnih djelatnika hrvatske akademske zajednice.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Bledski strateški forum za mlade
Poštovane studentice i studenti, obavještavamo vas da će se u okviru slovenskog predsjedanja Strategijom Europske unije za dunavsku regiju (makroregionalna strategija za razvoj i zaštitu Dunavske regije), od 25. do 28. kolovoza 2023. u Ljubljani i Bledu održati Bledski strateški forum za mlade. Događaj je namijenjen mladima u dobi između 18 i 35 godina te pruža mogućnost izgradnje kapaciteta i umrežavanja među mladima.

Autor: Dina Cvek Zubaj
UNIPU - nove stranice za upise
UNIPU ima nove stranice za upise i može ih se pronaći OVDJE.        

Autor: Dominik Tomislav Vladić
UNIPU se sa STEM Games 2023...
Još je jedno izdanje STEM Games natjecanja iza nas, a naši su se studenti u Pulu vratili sa mnoštvom dobrih rezultata. Ove se godine STEM Games natjecanje održalo od 9. do 14. svibnja u Umagu te okupilo preko 2000 studenata i 20 fakulteta iz Hrvatske i susjedne nam Bosne i Hercegovine. Na natjecanju je sudjelovao 71 student našeg Sveučilišta te profesor Fakulteta informatike u Puli, izv.prof.dr.sc. Tihomir Orehovački, koji je ujedno i koordinator natjecanja na Sveučilištu.

Obavijest o početku provedbe...
Ured za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete i strateško planiranje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, obavještava sve studente i nastavnike/suradnike kako, sukladno Pravilniku o provedbi studentske procjene kvalitete nastavnika i kolegija , 23. svibnja 2023 . godine započinje provedba studentske procjene kvalitete nastavnika i kolegija za ljetni semester 2022./2023. Ured je pripremio upute za studente i nastavnike kako bi provedba evaluacija bila što efikasnija i rezultirala zadovoljavajućim odazivom. Pozivamo sve studente da se u što većem broju odazovu anketiranju i pridržavaju se navedenih uputa radi više razloga:

Autor: Dina Cvek Zubaj
Anglistička praksa u Turističkoj...
Studentice prve godine diplomskog studija Engleski jezik i književnost (prevoditeljski smjer) trenutno obavljaju stručnu praksu u Turističkoj zajednici grada Pule u okviru obveznog kolegija Stručna praksa 1, čija je voditeljica  doc.dr.sc . Katja Dobrić Basaneže.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sajam Karijera 2023
17. svibnja 2023. godine u 10 sati na  Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli , u zgradi   Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković“ (Preradovićeva 1)   održat će se  Sajam Karijera 2023.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Gostovanje predstave "Gidionov...
Predstava "Gidionov čvor" odigrala se pred punom dvoranom u prostorima Sveučilišta u Rovinjskoj.  Nakon predstave studenti s FOOZ-a i DAK-a s glumicama su prodiskutirali na temu predstave i problema koje predstava iznosi na površinu.   

Obavijest o rezultatima poziva za...
Sukladno Javnom pozivu za obavljanje pomoćnih uredničkih poslova za časopis Economic research – Ekonomska istraživanja, odabran je sljedeći student/ica:  JMBAG: 03031026215

Autor: Dina Cvek Zubaj
Gostovanje predstave GIDIONOV ČVOR -...
Gidionov čvor  je drama za dva glumca američke spisateljice Johnne Adams koja otvara važna pitanja školstva i cenzure umjetnosti u školama. Majka i nastavnica susreću se u učionici, na ranije dogovorenom informativnom sastanku, 72 sata nakon jednog tragičnog događaja. U nadmetanju dve snažne ženske figure, one ogoljuju jedna drugu u potpunosti, otvarajući paralelno i pitanje univerzalnosti bola. (Hoću Pozorište) Predstava će se odigrati  15. svibnja u 10h u prostorima Sveučilišta na adresi Rovinjska ul. 14, 52100 Pula, u dvorani RV (amfiteatar).

Natječaj za financiranje studentskih...
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 12. svibnja 2023. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2023. godinu .  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Samo najbolje - Marijan Đuzel
SAMO NAJBOLJE - solistički recital Marijana Đuzela  Istarsko narodno kazalište 17. svibnja s početkom u 20 sati Djelatnici i studenti Sveučilišta imaju 50% popusta na cijenu ulaznice.  https://ink.mojekarte.hr/hr/samo-najbolje-marijan-dzuzel/tickets-608747.html

Obavijest o odabranim studentima u...
Sukladno Javnom pozivu za odabir tri studenta u svrhu ispomoći u procesu organizacije Sajma karijera UNIPU i pristiglim prijavama, odabrani su sljedeći studenti/studentice: JMBAG: 0303094064, JMBAG: 0303093894, JMBAG: 0119037329.

Javni pozivi u okviru programa...
Na mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost nalaze se obavijesti o raspisanim javnim pozivima u okviru programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti: Javni poziv za izbor i imenovanje kandidata za članove Odbora za procjenu projekata za natječaj „Razvojne istraživačke potpore” Javni poziv za izbor kandidata za članove Znanstveno-stručnog povjerenstva za Program mobilnosti Rok za prijave na oba Javna poziva je 15 dana od dana objave poziva na mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Svečana skupština i donacijska...
SPOJ UMJETNOSTI I ZNANOSTI Tjedan CRVENOG KRIŽA u Puli obilježit će Svečana skupština i otvorenje izložbe „ZLATNA KORA za Zlatnu ribicu; #ObrazovanjemProtivPredrasuda“   U prostorijama Gradskog društva Crvenog Križa Pula održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena Svečana skupština Crvenog Križa te centralni događaj skupštine, otvorenje izložbe „ZLATNA KORA za Zlatnu ribicu; #ObrazovanjemProtivPredrasuda“.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Obilježavanje Međunarodnog dana...
Dana 3. svibnja 2023. u 11.00 sati u dvorani Pula pulskog Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao se okrugli stol povodom obilježavanja Međunarodnog dana odgoja bez batina, a u sklopu aktivnosti za prevenciju kriminaliteta Grada Pule.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Posjet japanskog veleposlanika
5. svibnja 2023. godine Sveučilište J. Dobrile u Puli posjetio je japanski veleposlanik Nj. E. Masato ISO. U njegovoj je pratnji bio treći tajnik i kulturni izaslanik, gospodin  Yutaro Nishida.  Kao predstavnici UNIPU-a prisutni su bili izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić , prorektor za umjetnu inteligenciju, digitalizaciju i poduzetništvo, dekanica Filofoskog fakulteta,  prof. dr. sc. Lina Pliško te predstojnica Odsjeka za azijske studije, izv. prof. dr. sc. Irena Srdanović.   

Autor: Dina Cvek Zubaj
Carmina Burrana na Forumu
Carmina Burrana Carla Orfa zasjala je na Forumu u Puli, u izvedbi Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (dirigent Josip degl' Ivellio), Akademskog mješovitog zbora Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (dirigent Domeniko Briški), Dječjeg zbora "Kap" PZM "Josip Karlan", Rijeka (dirigentica Doris Kovačić) i Dječjeg zbora glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Puli (Suzana Goldin), uz pratnju ansamlba udaraljki pod vodstvom Vedrana Vojnića, klavira (Vesna Ivanović Ocwirk i Robert Batelić) i uz sopran Antoniju Dunjko, tenor Marka Antolkovića i bariton Roberta Kolara. Kompletnu je izvedbu dirigirao Domeniko Briški. 

Senat Sveučilišta Jurja Dobrile u...
Na temelju članka 12. Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/2022) Senat Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je na svojoj 19. sjednici održanoj dana 27. travnja 2023. godine donio Statut Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Statut stupa na snagu osmog dana od dana objave na mrežnim stranicama.

Autor: Dina Cvek Zubaj
UNIPU hoodie i t-shirt u stalnoj ponudi
Poštovani studenti i djelatnici UNIPU-a, od danas pa do daljnjega UNIPU hoodice i t-shirt u dvije varijante moguće je naručiti na novootvorenoj  rubrici/podstranici  na službenoj stranici UNIPU-a. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sveučilište J. Dobrile u programu...
Program prvi put organiziran u našem gradu pod ovim nazivom nastoji popularizirati važnost čitanja i okupljati različite skupine oko knjige uz ugodna i korisna druženja.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Doc. dr. sc. K.D. Basaneže u projektu...
Stalna članica Odsjeka za anglistiku doc. dr. sc. Katja Dobrić Basaneže odnedavno je suradnica na znanstvenoistraživačkom projektu "Metaforičke kolokacije – sintagmatske sveze između semantike i pragmatike" koji financira Hrvatska zaklada za znanost, IP-2020-02-6319, a čija je voditeljica prof. dr. sc. Aneta Stojić s Odsjeka za germanistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci. Projekt okuplja stručnjake koji korpusnim pristupom istražuju metaforičke kolokacije u engleskom, njemačkom, hrvatskom i talijanskom mrežnom korpusu. Glavni je cilj projekta stjecanje novih spoznaja o prirodi stvaranja kolokacijskih sveza, tj. o procesu stvaranja metaforičkih kolokacija.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
UNIPU i HZI potpisali sporazum o...
Dana 25. travnja 2023. godine Sveučilište Jurja Dobrile u Puli potpisalo je sporazum o suradnji s Hrvatskom zajednicom inovatora.  Sporazum su potpisali izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga. 

Javni poziv za obavljanje pomoćnih...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za ispomoć u obavljanju pomoćnih uredničkih poslova za časopis Economic research – Ekonomska istraživanja, odnosno: Dodavanje objavljenih radova u Hrčak bazu Pozivaju se  studenti i studentice zainteresirani za ispomoć u obavljanju navedenih poslova da najkasnije do 28.travnja 2023. godine dostave svoju prijavu na adresu elektronske pošte:  adriana.galant@unipu.hr s naznakom Javni poziv časopis

Prof. dr. sc. Danijela Križman...
Predsjedništvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, dana 29. ožujka 2023. godine, na avojoj redovitoj sjednici, jednoglasno je donijelo odluku o imenovanju novih članova Znanstvenog vijeća za turizam i prostor Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a među novim članovima nalazi se i prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Službeno je otvoren "Student...
21. travnja u 15h na studentskom trgu Sveučilišta J. Dobrile u Puli službeno je otvoren "Student week".  

Međunarodna znanstvena konferencija...
20. travnja 2023. godine službeno je otvorena Međunarodna znanstvena konferencija 20. dani Mate Demarina pod nazivom “Različitost i interdisciplinarnost u odgoju i obrazovanju”. Konferencija se održala i danas, 21. travnja. Prvo plenarno izlaganje na otvorenju održao je dr. sc. Boris Jokić. Konferenciju su otvorile dekanica FOOZ-a, prof. dr. sc. Iva Blažević i prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima.     

Autor: Dina Cvek Zubaj
Predstavljen je prvi Zbornik...
20. travnja 2023. godine predstavljen je prvi Zbornik studentskih radova pri Sveiučilištu Jurja Dobrile u Puli. Događaj je moderirala dr. sc. Irena Mikulaco, govorili su prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima, izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prorektor za umjetnu internet, digitalizaciju i poduzetništvo te jedan od dva glavna urednika Zbornika, izv. prof. dr. sc. Daniel Tomić.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dobitnici Rektorove nagrade za...
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 7. Pravilnika o nagrađivanju studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 21. travnja 2022. godine donio Odluku o dodjeli Rektorove nagrade za akademsku 2021./2022. godinu.

Poziv studentima Sveučilišta na...
Na poziv pulskog Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta,  26. travnja u 14 sati Ana Uglešić iz zagrebačkog Instituta za razvoj obrazovanja održat će predavanje EducationUSA centar u gostima  namijenjeno svim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile  o mogućnostima nastavka obrazovanja u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Student week / 21. - 28. travnja 2023.
Dana 21. travnja u 15h na studentskom trgu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (kod novih paviljona) održat će se službeno otvorenje, ujedno i press konferencija, Student weeka. Student week je manifestacija koja će se održati od 21. do 28. travnja 2023. godine i predstavlja najveću manifestaciju aktualnog saziva Studentskog zbora i jednu od najvećih manifestacija u organizaciji studenata u povijesti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, uz podršku Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Studentskog centra u Puli.

Predstavljanje Zbornika studentskih...
20. travnja u 13h u dvorani Pula na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli  održat će se predstavljanje  Zbornika studentskih radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.  Događaj će moderirati dr. sc. Irena Mikulaco, publici će se obratiti prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima, izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prorektor za umjetnu inteligenciju, digitalizaciju i poduzetništvo te jedan od dva glavna urednika Zbornika, izv. prof. dr. sc. Daniel Tomić.  Zamišljeno je da događaj traje do 45 minuta. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Opera Orfei i Euridika - galerija...
Muzička akademija pri Sveučilištu J. Dobrile u Puli  i ove je godine postavila operu u INK. Ovo je bila 4. opera koju je Akademija premijerno predstavila istarskoj publici.  Ove godine izveli su operu  Orfei i Euridika , vječnu priču o ljubavi. Nastupali su najbolji studenti Muzičke akademije uz pratnju orkestra.  Dvije predstave igrale su dvije različite postave pjevača. Režiju potpisuje redatelj  red. prof. art. Ozren Prohić,  a dirigent je  izv. prof. art. Domeniko Briški . Pretpremijera se održala  14. 4. 2023 u 20 sati, a premijera dan kasnije, 15.4.2023., u 20 sati.   Gluckova opera Orfej i Euridika jedna je od najpoznatijih i najizvođenijih opera.  GALERIJA FOTOGRAFIJA u nastavku: 

Autor: Sara Maga
Naše Sveučilište tradicionalno i ove godine provodi besplatne online pripreme državne mature. Saznajte u nastavku za koje predmete će se provoditi pripreme, raspored priprema te kako se prijaviti.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Savjetovanje s javnošću o nacrtu...
Pokreće se savjetovanje s javnošću o nacrtu prijedloga novog Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koje traje do 20. travnja 2023. godine. Opis savjetovanja: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli otvara savjetovanje sa zainteresiranim sudionicima o nacrtu prijedloga Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Donošenje novog Statuta potrebno je zbog usklađivanja s novim Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/22). Cilj savjetovanja je dobiti povratnu informaciju i komentare o nacrtu prijedloga Statuta Sveučilišta. Svoje komentare, prijedloge i primjedbe na pojedine odredbe možete dostaviti na sljedeću adresu elektroničke pošte:  ured@unipu.hr  i na znanje  biljana.macanovic@unipu.hr  i  greta.terman@unipu.hr .

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Četvrti u nizu znanstvenih sajmova u...
Pridružite nam se na četvrtom u nizu znanstvenih sajmova u sklopu projekta raSTEM koji će se održati u Ozlju 21.04.2023. godine s početkom u 8:30 sati na lokaciji OŠ “Slava Raškaj”, Podgraj 10a, Ozalj.  Osim praktičnih radionica iz područja znanosti i tehnologije, očekuje vas kazališna predstava za najmlađe. Nositelj projekta raSTEM je Astronomsko društvo Višnjan a partneri projekta su: Udruga Virtus, Centar tehničke kulture Rijeka, Zajednica tehničke kulture grada Malog Lošinja, Udruga Klikeraj, Društvo Naša djeca Poreč, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Veleučilište u Karlovcu, Dječji vrtić Višnjan, Osnovna škola Jože Šurana Višnjan.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Orfei i Euridika u izvedbi Muzičke...
Muzička akademija pri Sveučilištu J. Dobrile u Puli i ove godine postavlja operu u INK. Ovo će biti 4. opera koju Akademija premijerno predstavlja istarskoj publici. 

Okrugli stol: Rezultati istraživačkog...
Istraživački projekt  Mikrostrukture jugoslavenskoga socijalizma: Hrvatska 1970-1990.  ( Mikrosocijalizam , HRZZ IP-01-2018-5394) primiče se svome kraju. Suradnici se okupljaju na zadnjem radnom sastanku poslije kojega će  u srijedu, 5. travnja 2023., u 12.00 sati u Dvorani Slavka Zlatića, u prizemlju Filozofskoga fakulteta u Puli , za javnost održati okrugli stol na kojem će govoriti o tijeku istraživanja, polazištima i konačnim rezultatima.

Pulski studenti anglistike u potrazi...
Studentice i studenti pulskog Odsjeka za anglistiku 31. ožujka bili su na terenskoj nastavi u Trstu.  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Kviz općeg znanja u Sveučilišnoj...
Studentski zbor u Puli i Sveučilišna knjižnica u Puli organiziraju  kviz općeg znanja koji će se održati 31.3. u 19 sati u Sveučilišnoj knjižnici.

Konačni rezultati natječaja za...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje konačnu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2022./2023. Rezultate natječaja možete pogledati ovdje: Konačni rezultati natječaja

Raspisuje se Natječaj za dodjelu...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Natječaj je otvoren do 07. travnja 2023. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta. Prijave se podnose putem adrese elektroničke pošte na davor.jacimovic@unipu.hr . Više informacija u tekstu Natječaja.

Autor: Dina Cvek Zubaj
6. Regionalni susret studenata...
6. Regionalni susret studenata psihologije Rijeka održat će se od 4. do 6. svibnja 2023. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci , u organizaciji Udruge studenata psihologije Psirius.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Informativni dan za roditelje, 24....
Sveučilište J. Dobrile u Puli organizira  Informativni dan za roditelje  koji će se održati na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" pri Sveučilištu u Puli, 24. ožujka 2023. godine u popodnevnim satima.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Promocija knjige "Nebesa...
Zbirka poezije  Igora Grbića   Nebesa urnebesa  bit će predstavljena  u petak, 24. ožujka 2023. u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula . O knjizi će, uz autora govoriti,  Matko Abramić , urednik i pjesnik,  Noela Alić , apsolventica, i  Vlatko Ivandić , pisac i pjesnik. Stihove će čitati  Marija Pavić , apsolventica. Program počinje  u 19 sati .  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Studentsko natjecanje "Start It...
Ove godine u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) , neprofitne studentske udruge, održava se studentsko natjecanje Start It Up,  namijenjen je mladim i  budućim poduzetnicima s  glavnim ciljem edukacije i  pružanja financijske pomoći pri pokretanju vlastitog startup-a.   

Zeleno financiranje: izazov...
“Zeleno financiranje: izazov tranzicije na okolišno održivo i niskougljično društvo“ naslov je predavanja koje će  24. ožujka u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli  održati ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Aljoša Duplić. Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Privremene rang liste temeljem...
Objavljuju se Privremene rang liste Natječaja za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2022./2023. godini. Studenti i studentice koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti pismeni prigovor Sveučilištu na adresu elektroničke pošte  davor.jacimovic@unipu.hr  u roku od 8 dana od dana objavljivanja privremene rang liste.

Objavljen je zbornik radova Prve...
Zbornik radova Prve međunarodne znanstvene konferencije "Jezik, prijevod i međukulturna komunikacija" objavljen je u izdavaštvu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u okviru institucijskog projekta ffpu-05-2021-3. Zbornik je uredila dr. sc. Irena Mikulaco, šefica katedre za strane jezike Odsjeka za nastavničko obrazovanje i strane jezike Filozofskog fakulteta u Puli.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Besplatna radionica kuhanja za studente
Besplatna radionica kuhanja za studente održat će se u nedjelju, 19. ožujka u 11h na adresi Stube Junine i Franine 3.  Proširite svoje znanje o vegetarijanskoj kuhinji! Za više informacija i prijavu nazovite:  +385 97 6819 211    

Zbor Muzičke akademije Sveučilišta J....
17. ožujka u 14 sati predstavnici Grada Pule svečano će otvoriti Park Anne Frank na Punti, kod Veterinarske ambulante , uz prigodan kulturno-umjetnički program i sudjelovanje uvaženih gostiju, predstavnika Vlade, veleposlanstva i konzulata.  

Autor: Dina Cvek Zubaj
UNIPU na Sajmu poslova 2023 Labin
Sveučilište J. Dobrile u Puli sudjelovalo je na Sajmu poslova 2023 u Labinu.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Natječaj za članove akreditacijskog...
Obaviještavamo Vas da se zainteresirani kandidati mogu javiti i poslati životopise za natječaj za članove akreditacijskog savjeta AZVO zaključno do 22. ožujka 2023 na mail  greta.terman@unipu.hr  s potrebnom dokumentacijom  https://www.azvo.hr/hr/azvo-vijesti/2911-javni-poziv-za-za-predlaganje-kandidata-za-clanove-akreditacijskog-savjeta-azvo-a ,  https://www.azvo.hr/images/stories/novosti2023/Javni_poziv.pdf

Društvenim parkovima i voćnjacima...
“Društvenim parkovima i voćnjacima protiv klimatskih promjena“ naslov je predavanja koje će 16. ožujka u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održati sociologinja i aktivistica Vesna Janković . Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Digitalni inovacijski inkubator -...
Dragi studenti, pridružite se Digitalnom inovacijskom inkubatoru powered by Hrvatski Telekom – online projektu gdje se uči stvarati vrijednost, razvijaju inovativni projekti i osvajaju vrijedne novčane nagrade!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Objava Kandidacijskih lista u...
Sukladno Odluci Senata o pokretanju postupka izbora dijela članova Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Povjerenstvo za provedbu postupka izbora članova Senata je, nakon proteka roka za kandidaturu, utvrdilo kandidacijske liste za dvije izborne jedinice: 1. izborna jedinica – jedan predstavnik zaposlenika u Senatu 2. izborna jedinica – jedan predstavnik studenta poslijediplomskih studija u Senatu. Izbori će se održati u petak, 17. ožujka 2023. godine na Rektoratu Sveučilišta, na adresi Zagrebačka 30 u periodu od 09:00 do 14:00 sati. Sve informacije se nalaze u Kandidacijskoj listi za izbor dva člana Senata Sveučilišta.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Informativni dan za roditelje - 24....
Sveučilište J. Dobrile u Puli organizira Informativni dan za roditelje koji će se održati na  Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" pri Sveučilištu u Puli, 24. ožujka 2023. godine u popodnevnim satima. HODOGRAM 14h - 17h: info pultovi sastavnica Sveučilišta (u foajeu FET-a) 16h - 16.30h: Predavanje u dvorani Pula 16.30h - 17h: Šetnja prostorima Sveučilišta

Magenta LogIn: do 15. ožujka otvorene...
Svoj prvi „pravi“ posao u struci zamišljaš u međunarodnom okruženju, uz samostalan rad na izazovnim projektima koji će testirati tvoja dosadašnja znanja, te konkretan paket edukacija i mentora koji će ti skratiti put do željene ekspertne pozicije? Prijavi se na pripravnički program Hrvatskog Telekoma - Magenta LogIn koji pruža karijernu priliku svim studentima iz ICT područja koji su diplomirali unatrag 18 mjeseci. Program traje 10 mjeseci i svi sudionici primat će atraktivnu pripravničku plaću.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje povodom...
Čestitka rektora djelatnicama za Međunarodni dan žena!

4. međunarodna konferencija Vode u...
Četvrto izdanje međunarodne konferencije VODE U OSJETLJIVIM I ZAŠTIĆENIM PODRUČJIMA, u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu voda i Europskog udruženja za vode  (eng. European Water Association, EWA) ,  održat će se u Puli, od 10. do 13. travnja 2024. godine.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Radio X-ica poziva sve zainteresirane...
Audicija se održava za voditelje, glazbene urednike i glazbene tehničare. Više informacija možete pronaći niže. Prijavnicu je potrebno popuniti i ponijeti sa sobom na audiciju. Sretno svima! 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Završna konferencija projekta...
Dana 6. ožujka 2023. godine u 12:00 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (dvorana 404), na adresi Preradovićeva 1/1, 52100 Pula Sveučilište Jurja Dobrile održalo je završnu konferenciju projekta „Stručnom praksom do ranog razvoja karijere“.

Raspisuju se dopunski izbori za...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 02. ožujka 2023. godine donio je Odluku o raspisivanju dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Izbori za Studentski zbor održati će se dana 03. i 04. travnja 2023. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dane izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli,  Zagrebačka 30, Pula, raspisuje NATJEČAJ 1.       Filozofski fakultet za izbor jednog zaposlenika/zaposlenice na suradničko radno mjesto I. vrste – viši asistent iz područja Humanističkih znanosti, polje Filologija, grana kroatistika (za staroslavenske i jezičnopovijesne kolegije) na određeno vrijeme s punim radnim vremenom; 2.       Muzička akademija za izbor jednog zaposlenika/zaposlenice na umjetničko-nastavno radno mjesto I. vrste - docent u umjetničkom području Glazbena umjetnost, polje Izvođenje glazbe, grana Pjevanje za predmet Pjevanje, na neodređeno s punim radnim vremenom;

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sveučilišna knjižnica u Puli od 1....
Sveučilišna knjižnica u Puli je od 1. ožujka otvorena od 8 sati do ponoći te subotom i dalje od 8 do 13 sati.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javna rasprava
U svrhu izrade konačnog sadržaja  Pravilnika o poticanju i honoriranju znanstvene izvrsnosti  djelatnika Sveučilišta Jurja Dobrile u PulI pozivamo sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, komentare, preporuke i sugestije na predloženi Pravilnik putem e-maila na  marijana.bozic@unipu.hr  najkasnije  do 29. ožujka 2023. godine. Prijedlog Pravilnika preuzmite u nastavku:

Pokretanje postupka za izbor dva...
Pokreće se postupak za izbor dva člana Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u dvije izborne jedinice i to: jedan predstavnik zaposlenika (I. izborna jedinica). jedan predstavnik studenata poslijediplomskih studija (II. izborna jedinica). Postupak kandidiranja započinje podnošenjem kandidature na propisanom obrascu.

Natječaj za dodjelu stipendija...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 23. veljače 2023. godine raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Natječaj za dodjelu stipendija provodi se sukladno odredbama Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, objavljenom na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Student FET-a dao gol i briljirao uz...
Puljani su trijumfalno u finalu Hrvatskog malonogometnog kupa svladali Šibenik 1983 rezultatom 5:2 te odnijeli pobjenički trofej. Naš student Niko Vukmir jedan je od igrača koji su svojim pogocima osigurali pobjedu.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Što je ESCA?
Početkom 2023. godine počeo je službeno djelovati Klub studenata engleskog jezika, ESCA, čiji članovi studiraju na pulskom Odsjeku za anglistiku.  Glavni ciljevi Kluba su djelatna skrb za ostvarivanje obrazovnih, društvenih, kulturnih i drugih interesa studenata/ica; utjecanje na kvalitetu studija i poštivanje prava studenata/ica; povezivanje i suradnja sa svim srodnim strukovnim organizacijama iz Hrvatske i svijeta, kao i suradnja s drugim studentskim udrugama u Hrvatskoj i svijetu; zaštita dostojanstva anglističke struke; sudjelovanje u radu Odsjeka za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli; poboljšanje studentskog standarda; promicanje, razvitak i unapređenje akademskog, istraživačkog i znanstvenog događaja unutar i izvan okvira Filozofskog fakulteta.

Autor: Dina Cvek Zubaj
UNIPU hoodice dostupne još samo tri...
Sveučilište u Puli ušlo je u suradnju s Modnom katedrom te je sada moguće naručiti UNIPU hoodicu u dvije varijante.  Sve informacije o naručivanju i dostavi možete pronaći  OVDJE. Merch se šalje kasnije, točnije, krajem ožujka, jednom kada sve narudžbe budu prikupljene i definirane. Shop je aktivan još samo tri dana, do 23.02. u ponoć!

Autor: Dina Cvek Zubaj
Nagrađene studentice Dizajna i...
Studentice prve godine studija Dizajn i audiovizualne komunikacije  danas su na rektoratu Sveučilišta primile zahvalnice uz koje ide i novčana nagrada u iznosu mjesečne stipendije za izvrsnost. Studenticama su se obratili izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prorektor za umjetnu inteligenciju, digitalizaciju i poduzetništvo te voditeljica studija doc. art. Breza Žižović, a zahvalnice je dodijelila prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Od danas možete kupiti UNIPU hoodicu!
Sveučilište u Puli ušlo je u suradnju s Modnom katedrom te je sada moguće naručiti UNIPU hoodicu u dvije varijante. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sveučilište u Puli domaćin predstave...
Gidionov čvor je drama za dva glumca američke spisateljice Johnne Adams koja otvara važna pitanja školstva i cenzure umjetnosti u školama. Majka i nastavnica susreću se u učionici, na ranije dogovorenom informativnom sastanku, 72 sata nakon jednog tragičnog događaja. U nadmetanju dve snažne ženske figure, one ogoljuju jedna drugu u potpunosti, otvarajući paralelno i pitanje univerzalnosti bola. (Hoću Pozorište) Predstava će se odigrati 15. svibnja u 10h u prostorima Sveučilišta na adresi Rovinjska ul. 14, 52100 Pula.

Dani otvorenih vrata - Izlaganja...
Izlaganja sastavnica i ureda održalo se na Sveučilištu u sklopu Dana otvorenih vrata, 9. veljače 2023. godine. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dani otvorenih vrata - Okrugli stol
Okrugli stol na temu 'Uloga Sveučilišta u kreiranju budućnosti Europe' održao se na Sveučilištu u sklopu Dana otvorenih vrata, 8. veljače 2023. godine. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni poziv za iskazivanje interesa u...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski pravobranitelj Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za iskazivanje interesa u radu Ureda Studentskog pravobranitelja kroz obnašanje dužnosti zamjenika voditelja Ureda te dužnosti tajnika Ureda u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu.

Novčana potpora za podmirenje dijela...
Poštovane studentice i studenti, U nastavku možete pronaći poveznicu koja će vas odvesti na stranice Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi saznali potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom;  https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/prijevoz-studenata-s-invaliditetom-za-akademsku-godinu-2022-2023/5280 Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dani otvorenih vrata Sveučilišta J....
Sveučilište J. Dobrile u Puli održava  Dane otvorenih vrata Sveučilišta   8. i 9. veljače 2023. godine u Dvorani Pula na FET-u. U sklopu Dana otvorenih vrata prvi će se dan održati okrugli stol namijenjen široj javnosti. Drugi dan održat će se izlaganja sastavnica i ureda Sveučilišta koja će potencijalne studente upoznati sa studijskim programima i projektima. Događaj je otvorenog tipa te nije potrebno najaviti svoj dolazak.  Više informacija u nastavku. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Naše znanstvenice u važnom europskom...
Odlukom Ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa, prof. dr. sc. Renata Šamo i izv. prof. dr. sc. Marina Diković sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli imenovane su stručnjakinjama Republike Hrvatske za rad na provedbi projekta Profesionalizacija i izvrsnost u visokom obrazovanju (puni naziv na engleskom jeziku:  Professionalism and High Performance in Higher Education - Enhanced PROFFORMANCE Toolkit for 21st Century Teachers) na razdoblje od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2025. godine. Ovaj novi projekt PROFFORMANCE PLUS usmjeren je na promoviranje i proširenje upotrebe specijalnog alata za vrednovanje nastavničkih kompetencija u zemljama europskog prostora za visoko obrazovanje. Riječ je o projektu u kojem naše resorno ministarstvo sudjeluje kao partner u konzorciju šest zemalja, a financira ga Europska komisija. Naše su znanstvenice vrlo uspješno sudjelovale također u prethodnom projektu PROFFORMANCE zbog čega su na ovaj način dobile priznanje za daljnji angažman.

Autor: Damjana Frančić
153. kolokvij Centra za znanstvene...
Kolokvij Centra za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković, ZOOM KAKO NAS RANGIRANJA RANGIRAJU I KAKO MI RANGIRAMO RANGIRANJA ČETVRTAK, 9.2.2023., 13:00 sati  izv. prof. dr. sc. Miroslav Rajter, Sveučilište u Zagrebu, Ured za istraživanje Rangiranja sveučilišta postala su u posljednje vrijeme popularan indikator uspješnosti sveučilišta te su rezultati rangiranja medijski vrlo prisutni i praćeni. Vrijednost različitih rangiranja ovisna je o njihovoj metodologiji, ali i o kontekstualnim uvjetima u kojima djeluju različita sveučilišta. Premda je u međunarodnom kontekstu praktično koristiti rezultate rangiranja, neselektivna upotreba rangova za donošenje odluka i vrednovanje može dovesti do zabluda o kvaliteti sveučilišta. Važan aspekt djelovanja sveučilišta su dionici i uloga koju pojedino sveučilište treba obavljati u društvu i upravo će to oblikovati strateško pozicioniranje pojedinih sveučilišta prema rangiranjima. U ovom izlaganju prezentirat će se najznačajniji sustavi rangiranja sveučilišta i kako Sveučilište u Zagrebu stoji na njima. Poseban naglasak bit će stavljen na usporedbu različitih sustava te mogućnosti za unaprjeđenje rangova.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
UNIPU na znanstvenom sajmu projekta...
Znanstveni sajam projekta raSTEM održan je 27. siječnja, 2023. godine u Pazinu. Sajam je bio namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta. Održano je više znanstvenih radionica od strane svih partnera projekta. UNIPU je doprinio radionicom o bioničkim sustavima koje je bila jako dobro posjećena i interesantna sudionicima. Na projektnoj su aktivnosti sudjelovali izv. prof. Sven Maričić i doc. dr. sc. Rozana Veselica Celić. Voditelj projekta: Astronomsko društvo Višnjan

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje studentima
U ime uprave Sveučilišta i svoje osobno ime, želim zahvaliti svakome od vas na sudjelovanju u istraživanju zadovoljstva studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Vaša spremnost da podijelite svoja razmišljanja i iskustva doprinosi poboljšanju obrazovnog iskustva za sve studente našeg sveučilišta. Vaša mišljenja i povratne informacije su nam važni i bit ćemo predani u ostvarivanju značajnih promjena kako bismo pozitivno utjecali na vaša studentska iskustva. Pažljivo ćemo pristupiti rezultatima i raditi na implementaciji danih prijedloga. Vjerujemo da studenti trebaju preuzeti aktivnu ulogu u oblikovanju vlastitog iskustva učenja, a davanje povratnih informacija, ideja i prijedloga je svakako kretanje u tom smjeru.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
IV. krug dodjele državnih STEM...
Poštovane studentice i studenti, obavještavamo Vas da je objavljen IV. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji  https://stemstipendije.mzo.hr/ .             Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji  stemstipendije.mzo.hr  te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
INFO dan - projekti
U ponedjeljak, 30.01.2023. u dvorani broj 302 (FET) u 11:00 sati, održati će se kratka prezentacija projektnih programa EU i nadolazećih rokova. Pozvani su svi zainteresirani djelatnici. Ured za partnerstvo i projekte

Sveučilišna knjižnica uključila se u...
Sveučilišna knjižnica Sveučilišta J. Dobrile u Puli uključila se u  Noć muzeja koja će se održati  27. siječnja 2023. godine. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Poziv studentima na sudjelovanje u...
Poštovani studentu/ice, budući da se bliži kraj zimskog semestra akademske 2022./2023. godine, danas je započelo studensko vrednovanje nastavnog rada u elektroničkom obliku u sklopu jedinstvene ankete koju provodi Ured za strateško planiranje i osiguravanje kvalitete pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli na svim sastavnicama. Pristupni linkovi za ispunjavanje anketa poslani su studentima kolegija obuhvaćenima planom evaluacije za zimski semester 2022./2023.  na e-mail adresu, a ankete će biti otvorene u periodu od 25. siječnja 2023. do 10. veljače 2023. godine.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
III. krug dodjele državnih STEM...
Poštovane studentice i studenti, obavještavamo Vas da je objavljen III. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji  https://stemstipendije.mzo.hr/ .             Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji  stemstipendije.mzo.hr  te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.

Završna konferencija projekta...
Zagreb, 20. siječnja 2023. godine - Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli uspješno je priveo kraju trogodišnji znanstveni projekt “Integrirani sustav uzgoja alternativnih vrsta školjkaša u uvjetima klimatskih promjena”, sufinanciran EU sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 450 tisuća eura, od čega je bespovratnih preko 380 tisuća eura. U sklopu projekta nabavljena je i visoko sofisticirana istraživačka oprema vrijedna 150 tisuća eura koja će biti i dalje na raspolaganju znanstvenicima i studentima ovih dviju institucija.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Znanstveni sajam projekta raSTEM u...
U sklopu ESF projekta raSTEM - koji naše Sveučilište provodi zajedno sa partnerima i AD Višnjan kao koordinatorom, organizira se znanstveni sajam u Pazinu - u petak, 27. siječnja, 2023. godine. UNIPU će održati radionicu o bioničkim sustavima. Sajmu će kao predstavnici UNIPUa i članovim tima projekta prisustvovati  izv.prof.dr.sc . Sven Maričić, te  doc.dr.sc . Rozana Veselica Celić iz Ureda za partnerstvo i projekte. Više informacija o projektu možete pronaći ovdje:  https://astro.hr/projekt-rastem/

Među dobitnicima godišnje nagrade...
20. siječnja 2023. godine su na prigodnoj svečanosti u Zagrebu dodijeljene nagrade studentima čiji su stručni i znanstveni radovi proglašeni najuspješnijima temeljem natječaja koji je Hanfa objavila u listopadu 2021. godine. Pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo je stručno Povjerenstvo te su izabrana ona tri najbolja, čiji su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po 5, 10 i 15 tisuća kuna. Među nagrađenima se nalazi i student Ekonomije i turizma pri Sveučilištu J. Dobrile u Puli - Luka Bašić. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Iz medija: Prilog o Odsjeku za...
U četvrtak 19. siječnja dnevni list  Glas Istre  u svojem je tiskanom izdanju objavio prilog o pulskom Odsjeku za anglistiku.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dani otvorenih vrata Sveučilišta
Sveučilište J. Dobrile u Puli organizira Dane otvorenih vrata Sveučilišta koji će se održati 8. i 9. veljače 2023 u dvorani Pula na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković".    

Muzička akademija u Puli sudjelovala...
Muzička akademija u Puli sudjelovala je na međuinstitucijskom projektu ROĐENDAN UMJETNOSTI koji se održao 17. siječnja 2023. godine na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Prisustvovale su umjetničke akademije svih profila u Zagrebu te gosti iz Splita, Osijeka i Muzičke akademije u Puli.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dodijeljene rektorove nagrade
Rektor sveučilišta prof. dr. sc. Marinko Škare dodijelio je rektorove nagrade najboljim studentima. Rektorova nagrada dodijeljena je u skladu s Pravilnikom o dodjeli rektorove nagrade. 

Autor: Davor Jačimović
Dodjele državnih STEM stipendija
Poštovane studentice i studenti, obavještavamo Vas da je objavljen II. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji  https://stemstipendije.mzo.hr/ . Studenti  AAI@EduHr  elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj  aplikaciji  stemstipendije.mzo.hr   te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.

Javni poziv za odabir studenata –...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (u daljnjem tekstu: Sveučilište) raspisuje javni poziv za odabir studenata – asistenata za potporu studentima s invaliditetom na Sveučilištu u akademskoj godini 2022./2023.  Potpora za studente s invaliditetom može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom.

Rektorovo obraćanje studentima i...
Drage kolegice i kolege, studentice i studenti, ispred Sveučilišta u Puli i u svoje ime želim Vama i obiteljima zaželjeti sretan Božić, ugodne blagdane i sretnu Novu 2023. godinu. Prije svega se nadam da će za sve nas biti mirnija i da ćemo svi zajedno barem u 2023. godini imati prilike vratiti se mirnijem i jednostavnijem životu, sretnim trenucima s obiteljima i prijateljima uz ono najvažnije, a to su zdravlje i sreća. Marinko Škare, rektor 

prof. dr. sc. Robert Zenzerović...
Profesor računovodstva Robert Zenzerović na Youtube-u je pokrenuo serijal ‘Računovodstvena avantura’. Učenici, studenti, ali i šira javnost mogu naučiti osnove računovodstva putem storytellinga. 

Podjela zahvalnica studenticama...
U utorak, 20.12.2022., u prostorima rektorata Sveučilišta u Puli održala se podjela zahvalnica studenticama prijediplomskog stručnog studija sestrinstva Medicinskog fakulteta u Puli.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Emina Pustijanac dobitnica nagrade...
Emina Pustijanac, dekanica Fakulteta prirodnih znanosti pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, dobitnica je nagrade Istriana 2022. u kategoriji znanosti i obrazovanja. 

Na Sveučilištu održana press...
U prostoru SC-a, u novom paviljonu studentskog doma na Sveučilištu u Puli, održana je press konferencija na temu online studija informatike, online studija ekonomije te prenamjene mornaričke bolnice. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Objavljene rang-liste državne STEM...
Poštovani studentice i studenti, obavještavamo Vas da su objavljene rang-liste državne STEM stipendije. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/ .             Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi. Studenti koji su na rang-listi u kvoti, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti koji su se prijavili na Javni poziv, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr .

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli...
Prof. dr. sc. Dario Đerđa, redovni profesor u trajnom izboru s Pravnog fakulteta u Rijeci, na Sveučilištu u Puli je 6. prosinca 2022. godine održao prezentaciju na temu novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti. Zakon je stupio na snagu 22. listopada 2022. godine. Na prezentaciji su prisustvovali uprava Sveučilišta, čelnici sastavnica te zaposlenici pravne struke.

Autor: Branko Velimirović
Kalliope Austria: Žene u društvu,...
Fakultet ekonomije i turizma “ Dr. Mijo Mirković ” u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb uz potporu Saveznog ministarstva europskih i vanjskih poslova Republike Austrije organizira izložbu " Kalliope Austria – Žene u društvu, kulturi i znanosti / Kalliope Austria - Frauen in Gesellschaft, Kultur und Wissenschaft " i Dane austrijske kulture u Puli od 8.do 16. prosinca te će se u suradnji s Kinom Valli prikazati i nekoliko filmova.

Potpisani ugovori o izvođenju radova,...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli potpisalo je dana 29. studenog 2022. godine Ugovor o izvođenju radova na prenamjeni Mornaričke bolnice u sveučilišni kampus u okviru projekata „Prenamjena zgrade bivšeg vojnog objekta – Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta“ - KK.06.2.2.07.0003 i „Prenamjena zgrade bivšeg vojnog objekta - Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta – druga faza“ – KK.06.2.2.19.0001. Sveučilište je u okviru istih ugovorilo i usluge stručnog nadzora i voditelja projekta gradnje, te se u narednim tjednima očekuje početak izvođenja potrebne građevinske aktivnosti na adaptaciji prostora Mornaričke bolnice.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dobilo je donaciju Zaklade Adris za 2022. godinu. Riječ je o projektu detekcije i praćenja dnevnih promjena cirkulirajuće tumorske DNA i pojedinih genskih mutacija, s posebnim osvrtom na bolesnike s rakom pluća koji primaju imunoterapiju.  Voditelj projekta je doc. dr. sc. Dragan Trivanović, dr. med. Sveučilište je od Zaklade Adris dobilo 100 000 kn.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dane maturanata posjetilo više...
Prvi Dani maturanata trajali su tri dana, a posjetilo ih je više stotina učenika iz više od 15 istarskih škola. Sve sastavnice Sveučilišta, uključujući i Studentski centar te novi sveučilišni prijediplomski studijski program Dizajn i audiovizualne komunikacije, imali su svoj punkt za kojim su studenti i profesori zainteresiranim učenicima davali informacije vezane uz studijske programe. Studentski centar prezentirao je svoje djelatnosti, a djelatnice SC-a sve su zainteresirane škole (pretežito van Pule) vodile u šetnju novim zgradama Sveučilišta. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Počeli dani maturanata na Sveučilištu...
Sveučilište Jurja Dobrila u Puli službeno je započelo s Danima maturanata. Prvi su dan u posjetu došle škole iz Pule i Buja, učenicima su se glazbeno predstavili i studenti muzičke akademije, a osim info puktova i razgovora s profesorima i studentima, učenici su imali priliku razgledati i nove prostore Sveučilišta. Sveučilište je organiziralo i prijenos utakmice u dvorani pa su svi ljubitelji sporta mogli popratiti i jučerašnju utakmicu.

Predstavljena knjiga "Novel...
U petak 28. listopada 2022. u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti predstavljena je knjiga "Novel Perspectives in Economics of Personalized Medicine and Healthcare Systems" koju je objavio američki izdavač Nova Science Publishers. Uvodnu riječ održala je akademkinja, prof.dr.sc. Vida Demarin koje je istaknula  "S radošću smo dočekali novu knjigu o personaliziranoj medicini, novom konceptu medicine, o kojoj saznajemo sve više, posebno zahvaljujući napretku medicinske tehnologije. No inovativni, originalni pristup prikaza  najnovijih perspektiva u ekonomiji personalizirane medicine i zdravstvenog sustava, pravi je dragulj, iznimno vrijedno djelo, koje jasno pokazuje put kojim treba ići. Čestitam i zahvaljujem svim autorima i urednicima na izvrsnom radu."

Ženska rukometna ekipa Sveučilišta...
Od 9. do 13. studenog 2022. u sklopu olimpijskog centra CEM-Val D’Hebron u Barceloni održalo se 7. Svjetsko međusveučilišno prvenstvo - 7th  World Inter-University Championships (WIUC) .  Radi se o najvećem sveučilišnom natjecanju izvan sustava FISU-a i EUSA-e koji organiziraju Univerzijadu i Europske sveučilišne igre. U Barceloni je nastupilo oko 3400 natjecatelja s 70-ak sveučilišta iz 26 zemalja koji su se natjecali u 12 sportskih disciplina.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dani maturanata na Sveučilištu Jurja...
  Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organizira  Dane maturanata  za učenike s područja Istre koji će se održati u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, od 23. do 25. studenog 2022. godine.

Dekan FIPU izv. prof. dr. sc. Darko...
Na  16. po redu PMI Forumu  razgovaralo se o vještinama i perspektivama projekata i budućnosti te kako će oni utjecati jedni na druge. Cilj Foruma je razmjena znanja i praksi u raznim područjima dok nam je ove godine tema " Projects create our future - get them done and shape the future with smart project management ". 

Studenti koristili eyetracking metodu...
Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković na Sveučilištu J. Dobrile u Puli proveo je live testiranje korisničkog iskustva i jednostavnosti korištenja web stranica FET-a i UNIPU-a koje je održano u ponedjeljak 14. studenog u sklopu kolegija E-marketinga. Kolegij slušaju studenti koji pohađaju studijski program ekonomiju i informatički menadžment na prijediplomskoj razini i studijski program marketinško upravljanje na diplomskoj razini.  Za testiranje je korištena  eyetracking  metoda, koja je dio neuromarketinških istraživanja. Iako vrlo korisna, nažalost, ne primjenjuje se često u praksi radi skupoće i zahtjevnosti samog postupka. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Pulski studenti uživat će u...
U sklopu javnog gledanja utakmica Maroko - Hrvatska / Hrvatska - Kanada / Hrvatska - Belgija (FIFA World Cup 2022) na Karolini u Puli, Grad Pula ušao je u suradnju sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli kojom su dogovorene određene studentske pogodnosti. Naime, svaki će student uz predočenje iksice imati 20 posto popusta na svu hranu i piće koji će biti u ponudi tijekom gledanja utakmica.  U slučaju prolaska skupine Grad Pula organizirat će prijenos i ostalih utakmica u kojima igra Hrvatska. Zainteresirani studenti bit će oslobođeni predavanja.

Inovatori Sven Maričić i Ivan...
Inovatori Sven Maričić i Ivan Veljović sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osvojili su zlatnu medalju na 73. Međunarodnom sajmu inovacija iENA u Nürnbergu. Medalju su dobili za njihovu inovaciju "Q2.ALL Modularna kabina za osobnu higijenu”. Konkurencija je bila jaka, a ova je medalja prva zlatna medalja u povijesti za inovacije Sveučilišta u Puli.  iENA se održava 73 godine kao jedan od najstarijih sajmova inovacija na svijetu.  Ova je medalja značajni prikaz upornosti, kvalitetnog rada i velikih vizija. Više informacija o sajmu inovacija i o projektu Maričića i Veljovića može se pronaći  OVDJE .

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Akcija "Daruj krv, spasi...
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Gradsko društvo Crvenog križa Pula održale su Prvu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Studentskog zbora u Puli. Akcija „Daruj krv, spasi život!“ održala se 9. studenog 2022. godine između 09:00 i 14:00 kod Studentskog doma u Puli. Akcija je nastavak društveno odgovornog djelovanja novog saziva Studentskog zbora u Puli nalik projektu  UNIPU Menga  koji je realizirao ideju besplatnih menstrualnih potrepština na Sveučilištu u Puli.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
U dvorani Žatika u Poreču, 8....
Djelatnici Sveučilišta J. Dobrile u Puli posjetili su prvi Sajam karijera u Poreču kako bi adekvatno prezentirali studijske programe Sveučilišta zainteresiranim maturantima i učenicima nižih razreda srednjih škola. Učenici su pretežito bili iz Poreča, ali bilo ih je i iz ostatka Istre. Sveučilište je imalo ukupno četiri stola. Osim razgovora s maturantima i dijeljenja promotivnih materijala, naši su djelatnici Tea Aničić i Davor Jačimović uspješno prezentirali Sveučilište pred punom dvoranom učenika. Cilj je bio osvijestiti učenike o širokom i šarolikom izboru studijskih programa u Puli i upoznati se s njihovim željama i razmišljanjima.

Okrugli stol na temu “Promicanje...
Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula, 9. studenog 2022. na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, održao je okrugli stol na temu “Promicanje prava djece s teškoćama u razvoju i članova obitelji te njihovo uključivanje u lokalnu zajednicu”.  Uvodno predstavljanje održala je Loretta Morosin, ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula dok su prezentaciju realiziranih aktivnosti održale psihologinja DCZR Veruda Pula Valentina Butković i Iva Gortan. Događaj je moderirala Iva Lanča Joldić, koordinatorica za programe i projekte u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.  Cilj dvosatnog okruglog stola povećanje je vidljivosti i podizanje svijesti javnosti o potrebama pružanja podrške procesu.

Grad Pula objavio je natječaj za...
U nastavku prenosimo tekst natječaja: "Stipendije se dodjeljuju studentima koji prvi put upisuju akademsku godinu, za jednu akademsku godinu i ne dodjeljuju se za vrijeme apsolventskog staža. Pravo na podnošenje zahtjeva imaju studenti koji prvi put upisuju akademsku godinu te su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena kako slijedi: za studente prve godine studija najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno. Za studente druge i treće godine nužan je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je Natječajem određeno kao deficitarno. Za studente na diplomskom studiju potreban je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Ponovljeni natječaj za odabir tri...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (u daljnjem tekstu: Sveučilište) raspisuje natječaj za odabir tri (3) studenta – asistenta za potporu studentima s invaliditetom na Sveučilištu u akademskoj godini 2022./2023. Potpora za studente s invaliditetom može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom. Vrste i oblik potpore bit će, po provedenom natječaju i odabiru kandidata, definirane posebno za svaki studentski par koji čine student s invaliditetom i student - asistent. Odabrani studenti – asistenti proći će po potrebi kratku edukaciju s ciljem pružanja informacija o načinu pružanja potpore. Odluku o odabiru donosi rektor po provedenom natječaju, a na prijedlog Povjerenstva.

Autor: Gordana Stevanović Brajić
Obavijest o skraćenom radnom vremenu
SVEUČILIŠTE JURAJ DOBRILE U PULI Zagrebačka 30 52100 Pula Poštovane/i, Obavještavamo vas da će se na dan 31. listopada 2022. godine raditi skraćeno i to do 12:00 sati .   S poštovanjem, Ured rektora

Sudjelovanje u izradi Umjetničke...
U svrhu izrade konačnog sadržaja Umjetničke strategije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 2022. – 2026. pozivamo sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, komentare, preporuke i sugestije na predloženi tekst putem e-maila na marijana.bozic@unipu.hr i rozana.veselica@unipu.hr najkasnije do 28. studenog 2022. godine. Prijedlog strateškog dokumenta preuzmite u nastavku: Umjetnička strategija 2022.-2026..pdf

Autor: Ivan Kraljević
Studentima pulskog Sveučilišta...
Studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli omogućen je automatiziran i besplatan upis u Sveučilišnu knjižnicu u Puli i njene ogranke (Knjižnica Filozofskog fakulteta u Puli i Muzičke akademije u Puli, Knjižnica Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i Knjižnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli).  Aplikaciji se pristupa putem poveznice  http://www.ukkc.crolib.hr/ prijava/ , gdje se student prijavljuje svojim AAI identitetom. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Održana radionica "Vrijednost u...
Radionica "Vrijednost u zdravstvu" održana je 14 listopada 2022. godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Radionica je financirana od strane Hrvatske zaklade za znanost iz projekta "Vrijednost u zdravstvu: empirijska istraživanja i aplikacija" (UIP-2019-04). Zahvaljujem voditeljici projekta kolegici doc. dr. sc. Ani Bobinac (Prodekanici za znanost i istraživanje EFRI) predavačima, sudionicima na potaknutoj konstruktivnoj raspravi, dijalogu, promišljanju i uspješnoj suradnji.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni poziv za izbor i imenovanje...
Ovim Vas putem obavještavamo da je Upravni odbor Hrvatske zaklade za znanost na 36. sjednici održanoj 7. listopada 2022. godine donio odluku (Klasa: 120-02/22-02/22, Ur.broj: 400-02/02-22-7) o raspisivanju javnog poziva za izbor i imenovanje članova panela za vrednovanje Hrvatske zaklade za znanost, za natječajni rok IP-2022-10. U radu panela za vrednovanje mogu sudjelovati samo istraživači koji nisu prijavljeni na natječaj Istraživački projekti IP-2022-10 u svojstvu predlagatelja ili suradnika. Više o pravilima za sprječavanje sukoba interesa možete pronaći  ovdje . Javni poziv objavljen je na mrežnoj stranici Zaklade, a cjeloviti tekst poziva dostupan je na  poveznici . 

Pokrenut je postupak izbora voditelja...
Sukladno Članku 7.  Pravilnika o radu Sveučilišne knjižnice  Stručno je vijeće pokrenulo postupak za odabir pristupnika za voditelja Sveučilišne knjižnice, koji se bira među njezinim zaposlenicima, objavom na mrežnim stranicama Sveučilišta. Za voditelja se mogu javiti zaposlenici Sveučilišne knjižnice koji ispunjavaju uvjete utvrđene Zakonom o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti i općim aktom Sveučilišta. Pristupnici su dužni u roku od petnaest dana od dana objave pokretanja postupka dostaviti prijavu s dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta i program rada za mandatno razdoblje za koje se vrši imenovanje, na adresu: Sveučilišna knjižnica u Puli, Herkulov prolaz 1, Pula te elektronički na  lena.rojnic@unipu.hr .

Rezultati Natječaja za upis studenata...
Svi prijavljeni kandidati ostvarili su pravo upisa. Pozivaju se svi kandidati da 20. listopada 2022. izvrše uplatu upisnine  u iznosu od 300,00 kn na IBAN: HR1923600001101931377, s modelom i pozivom na broj koji obvezno mora biti oblika HR00 010009-OIB, a kao svrhu doznake navesti “troškovi upisa – 3. upisni rok”. Uplatom upisnine potvrđuje se namjera upisa na prijavljeni studijski program. Obavijesti o daljnjem postupku upisa objavit će se naknadno na ovom mjestu. 

Dodatni upisni rok za upis u I....
Dodatni upisni rok za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih studija u ak. god. 2022./2023. provodi se za studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku.   Prijave za upis i razredbeni postupak zaprimaju se  do 19. listopada 2022. godine . Prijave se šalju elektroničkom poštom (uz napomenu: Natječaj – diplomski studiji) na adresu: ured-za-studente@unipu.hr Detaljnije informacije o prijavama i upisima pročitajte u dokumentu: Dodatni upisni rok 1. godina diplomski studij 2022./2023. Prijavni list

Ministarstvo znanosti i obrazovanja...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Natječaj za dodjelu 12.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2022./2023. redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj. Rok za prijavu je 2. studenoga 2022. do 12.00 sati.

Natječaj za odabir tri studenta –...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (u daljnjem tekstu: Sveučilište) raspisuje natječaj za odabir tri (3) studenta – asistenta za potporu studentima s invaliditetom na Sveučilištu u akademskoj godini 2022./2023. Potpora za studente s invaliditetom može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom. Vrste i oblik potpore bit će, po provedenom natječaju i odabiru kandidata, definirane posebno za svaki studentski par koji čine student s invaliditetom i student - asistent. Odabrani studenti – asistenti proći će po potrebi kratku edukaciju s ciljem pružanja informacija o načinu pružanja potpore. Odluku o odabiru donosi rektor po provedenom natječaju, a na prijedlog Povjerenstva.

Natječaj za dodjelu 12.000 državnih...
Raspisan je natječaj za dodjelu 12.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2022./2023. redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj. Tekst natječaja je dostupan ovdje: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/natjecaj-za-dodjelu-12-000-drzavnih-stipendija-za-akademsku-godinu-2022-2023-redovitim-studentima-koji-studiraju-na-visokim-ucilistima-u-republici-hrvatskoj/5083

Autor: Rozana Veselica Celić
Radionice za SciFlow platformu
Pozivamo nastavno i nenastavno osoblje na prezentaciju SciFlow platforme. Molimo registrirajte se na sljedećoj poveznici: 26.10.22 at 11:00 a.m.:  Collaborative work on a publication in SciFlow (for researchers). Registration link:  https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_H6Y8maOAT-OJD-Z-F2F1pw Studentima će biti održano zasebno predavanje o korištenju platforme za pisanje seminarskih, završnih i diplomskih radova, prijaviti se možete na slijedećoj poveznici: 17.11.22 at 11:00 a.m.:  Writing a thesis with SciFlow and formatting it at the push of a button (for students). Registration link:  https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_2MJ2i-U1TKKggqK9EUMxHQ Predavanja će se održati na engleskom jeziku u trajanju od otprilike 60 minuta. SciFlow platformi možete pristupiti putem sljedeće poveznice:  https://www.sciflow.net/en/unipu/start

Prorektorica izv. prof. dr. sc....
U sklopu međunarodne kulturne suradnje Simfonijskog orkestra i mješovitog zbora iz Njemačke - Confido vocale & camerata e.V. i Mješovitog akademskog pjevačkog zbora Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u srijedu, 12. listopada  otvorena je izložba njemačkog umjetnika g. Manfreda Franza Friedricha Wimmershoffa  u prostoru Fakulteta ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković Pula. Nazočne je pozdravila i otvorila izložbu prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju, izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić Paić.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Otvorene prijave za šesto izdanje...
European Green Activists Training (EGAT) projekt je koji organizira belgijska organizacija Green European Foundation u suradnji s udrugom Forum za održivi razvoj Zeleni prozor. Projekt se u Hrvatskoj održava šestu godinu zaredom, a u projektu je do ove godine sudjelovalo više od 100 mladih srednjoškolaca, studenata i mladih profesionalaca iz svih dijelova Hrvatske.  Cilj projekta je upoznati sudionike sa zelenim temama (klimatske promjene, bioraznolikost i zaštita okoliša, ljudska prava i demokracija, feminizam, aktivno građanstvo), zelenim politikama i politikama održivog razvoja, institucijama Europske unije te kroz razne aktivnosti i diskusije s predstavnicima međunarodnih organizacija i predstavnicima Europske unije istražiti mogućnosti aktivnog i profesionalnog uključivanja u izgradnju zelenijeg i pravednijeg društva.

Znanost i istraživanje su zabavni -...
Europska noć istraživača uspješno je i uz velik interes javnosti održana 30. rujna 2022. godine pod motom ‘’Ja istražujem!’’ u Splitu, Puli, Zadru i Dubrovniku te 1. listopada 2022. godine u Rijeci .  ''Što bi bilo kad more ne bi postojalo? Koliko smo psihofizički spremni za more i život na moru? Kako (ne) ostaviti trag na planetu? Što je skriveno u zemlji? Kako virtualna stvarnost mijenja gradove? Kako ugljikom gazimo Zemlju? Hrana i zdravlje: što nam proizvođači (ne) govore? Zbog čega nam je potrebna zaštita elektroenergetskih mreža? Kako klimatske promjene utječu na morske organizme? Što su to podvodni roboti i kako rade? Koji su uzroci i posljedice grijanja Jadrana?' ', samo su neka od pitanja koja smo zajedno istraživali kroz igre, eksperimente, radionice, zanimljiva predavanja i ostale interaktivne sadržaje .

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Koncert klavirskog dua i majstorski...
Pof. art. Robert Gawroński i prof. dr. art. Jakub Brawata dolaze putem ERASMUS+ programa sa Sveučilišta Jan Dlugosz - Czestochowa iz Poljske. Održati će majstorski  tečaj klavira za studente Odsjeka Klavira 11. i 12. listopada 2022. godine u dvorani Slavka Zlatića (Filozofski fakultet u Puli) te na Odsjeku studija klavira (Dom hrvatskih branitelja u Puli), dok će 13. listopada održati cjelovečernji recital klavirskog dua u dvorani Circola  (zajednica Talijana u Puli) sa djelima  Debussya, Ligetia, Rahmanjinova i Schuberta.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Iz medija: Orijentacijski dan na UNIPU
Nova akademska godina za brucoše i brucošice na UNIPU započinje sa orijentacijskim danom na kojem su se novim generacijama studenata obratili predstavnici Sveučilišta, Fakulteta te brojnih drugih ureda i službi koji su na raspolaganju studentima za vrijeme studiranja. Interes za Sveučilište i ove je godine veliki: „Najveći interes bio je za studij Japanskog jezika i kulture, za Engleski jezik te već tradicionalno Rani predškolski odgoj i obrazovanje. Znanost o moru smo također popunili u drugom upisnom roku.“ – naglasila je izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli partner je na prestižnom projektu „Career Acknowledgement for Research (Manager) Delivering for the European Area – CARDEA “, koji je financiran sredstvima programa Obzor Europa. Riječ je o pozivu u okviru Europskog istraživačkog prostora s ciljem maksimiziranja učinka financiranja istraživanja i inovacija EU (HORIZON-WIDERA-2021-ERA-01-20). Europska komisija putem instrumenata ERA politike želi “pojačati strateški kapacitet javnih istraživačkih institucija”. Voditelji istraživanja / „Research managers“ doprinose jačanju istraživačkih kapaciteta diljem Europe. Upravljanje istraživanjem kao profesionalnim zanimanjem (Research Management, menadžer u znanosti) gotovo je nevidljivo u politici, napredovanju u karijeri i mogućnostima staža diljem Europe. Projekt Cardea je usmjeren prema razvoju administrativnih potpora u rješavanju ove nejednakosti.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje studentima za...
Ispred Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osobna mi je čast i zadovoljstvo zaželjeti vam uspješnu i nadasve sigurnu novu akademsku godinu. Prošlih smo godina bili svjedoci mnogih izazova od kojih su i danas mnogi prisutni. Nadamo se da će nova akademska godina biti ipak manje izazovna i manje neizvjesna u odnosu na godine prije. Pred vas će biti novi ispitni i životni izazovi za koje sam siguran da cete ih uspješno svladati. Iako nikada nije bilo lako studirati, svi mi koji smo bili studenti znamo koji su izazovi studentskog života, posljednjih su godina, uslijed velike neizvjesnosti i društvenih transformacija, izazovi pred našim studentima svakako još i veci. Snagom volje i odlućnošću, naši su se studenti uspješno nosili sa svakim izazovom koji je pred njih postavljen. Siguran sam da će tako biti i u budućnosti u novoj akademskoj godini. 

Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ponovno objavljuje javni poziv za imenovanje studentskog pravobranitelja/ice u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Iz medija: Na Sveučilištu održana...
Jučer, 28. rujna 2022. godine održana je press konferencija na Rektoratu Sveučilišta Juraj Dobrile u Puli uoči nadolazeće Europske noći istraživača. Ovogodišnje događanje, koje se obilježava diljem Europe s ciljem popularizacije znanosti, zakazano je za petak, 30. rujna 2022. godine od 17 do 20 sati na Studentskom trgu i Stanici 50 (FET). Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte te voditeljica projekta Europske noći istraživača Ivona Peternel, u ime Filozofskog fakulteta Samanta Milotić Bančić i Matija Jelača te Moira Buršić i Neven Iveša s Fakulteta prirodnih znanosti predstavili su ovogodišnji program.  Više detalja možete pročitati u objavama na portalima Glasa Istre i Regional Express-a .  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Radionica Bionički sustavi - raSTEM...
Oduvijek ste htjeli postati lovac na risove? A jeste li znali da jedan šišmiš pojede 1000 komarac u jednoj noći? Volite transformerse? Jeste li ikad čuli za vodenu džunglu?  Jako puno pitanja sa svi odgovori na ova i još mnoga pitanja možete dobiti u subotu na prvom sajmu u sklopu projekta raSTEM. Pridružite nam se u Tičanu 1. listopada 2022. na STEM sajmu sa mnoštvom znanstvenih radionica za djecu i mlade. Radionice će biti prilagođene različitim dobnim skupinama a sudjelovanje je moguće uz prethodnu prijavu na mrežnim stranicama: https://astro.hr/projekt-rastem/ Požurite jer je broj mjesta ograničen. Dođite, nešto ćemo iskemijati! :-)

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Pridružite nam se 1. listopada 2022....
Provedite dan s nama, naučite nešto novo, poslušajte predavanje Korada Korlevića i pogledajte kazališnu predstavu. Predstava je namijenjena najmlađima ali smo sigurni da će svi uzrasti uživati u veselom društvu znanstvenika superjunaka. A zašto su znanstvenici superjunaci, otkrijte na Tičanu.  Prijava za sudjelovanje je obvezna putem linka ( https://astro.hr/projekt-rastem/ ), a sudjelovanje u sve aktivnosti su besplatne!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Prvi znanstveni sajam u sklopu raSTEM...
Pridružite nam se na prvom u nizu od znanstvenih sajmova u sklopu projekta raSTEM koji će se održati na Tičanu 1. listopada 2022 godine s početkom u 10 sati.  Osim praktičnih radionica iz područja znanosti i tehnologije, očekuje vas kazališna predstava za najmlađe i predavanje Korada Korlevića (Projekt svemirska straža). Nositelji projekta raSTEM je Astronomsko društvo Višnjan a partneri projekta su: Udruga Virtus, Centar tehničke kulture Rijeka, Zajednica tehničke kulture grada Malog Lošinja, Udruga Klikeraj, Društvo Naša djeca Poreč, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Veleučilište u Karlovcu, Dječji vrtić Višnjan, Osnovna škola Jože Šurana Višnjan. Planirano je održavanje 10 znanstvenim sajmova diljem Hrvatske (Tičan, Ladimirevci, Đakovo, Varaždin, Pazin, Ozalj, Cres, Čabar, Delnice) gdje ćemo kroz niz zanimljivih radionica pokušati približiti STEM područja djeci i mladima. Prijavite se na znanstveni sajam putem sljedeće poveznice projekta:  https://astro.hr/projekt-rastem

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Orijentacijski dan za studente prve...
Orijentacijski dan za studente prve godine Studija Dizajn i audiovizualne komunikacije održat će se u ponedjeljak 3. listopada 2022. god. u 11.45 sati u Dvorani Pula (prizemlje), adresa Preradovićeva 1, a nastava drugog dana, 4. listopada 2022. godine prema rasporedu predavanja objavljenom na mrežnim stranicama Studija.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest studentima s invaliditetom
Obavijest studentima s invaliditetom EVIDENCIJA STUDENATA S INVALIDITETOM KOJI STUDIRAJU NA SVEUČILIŠTU JURJA DOBRILE U PULI Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će tijekom akademske godine 2022./2023. organizirati potporu studentima s motoričkim poremećajima na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (dalje: Sveučilište). Potpora se organizira pomoću studenta – asistenta u nastavi. Za odabir asistenata u nastavi, ovisno o broju studenata s motoričkim poremećajima, Sveučilište će raspisati natječaj koji će biti dostupan na službenim sveučilišnim mrežnim stranicama.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Orijentacijski dan Sveučilišta Jurja...
Orijentacijski dan za studente prvih godina preddiplomskih redovnih studija održat će se prema sljedećem rasporedu u ponedjeljak 3. listopada 2022. godine. Detalje studenti mogu pronaći na mrežnim stranicama svojih sastavnica. Nastava za sve godine preddiplomskih studija počinje u utorak 4. listopada 2022. prema rasporedu sati.