Ured za partnerstvo i projekte

Ured za partnerstvo i projekte bavi se koordinacijom aktivnosti na osnovna tri područja:

Mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja

Poticanje mobilnosti studenata i djelatnika Sveučilišta osnovna je poluga mobilnosti na koju se nadovezuje pomoć odlaznim studentima i sveučilišnim djelatnicima u samom procesu prijave, odlaska i povratka s međunarodne razmjene. Izuzev odlazne mobilnosti Ured pruža administrativnu i organizacijsku pomoć dolaznim stranim studentima i sveučilišnim djelatnicima prilikom dolaska na Sveučilište.

Erasmus+ program za cilj ima modernizaciju i poboljšanje visokog obrazovanja diljem Europe i svijeta, a samim time ostvaruje se i veća perspektiva na tržištu rada za polaznike programa.

 

Mobilnost na Sveučilištu moguće je ostvariti kroz projekte Erasmus+ i CEEPUS program.

 

Službena Facebook stranica o međunarodnoj suradnji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Međunarodna partnerstva

Ured radi na povećanju i proširenju kvalitete međunarodnih partnerstva. Ujedno pruža organizacijsku, savjetodavnu i administrativnu podršku sastavnicama Sveučilišta prilikom sklapanja međunarodnih sporazuma. 

Međunarodni projekti

Glavna uloga Ureda kod prijave međunarodnih projekata je pružanje savjetodavne i administrativne pomoći znanstvenicima i umjetnicima prilikom prijavljivanja, vođenja i završavanja međunarodnih projekata u suradnji s Uredom za istraživanje, umjetnost i projekte.

Jačanje partnerstva jedno je od strateških prioriteta Sveučilišta, a kao takvo uključuje međunarodnu suradnju i mobilnost te međuinstitucijsku i poslovnu suradnju.


Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte
Održan Welcome Day za strane dolazne...

Održan Welcome Day za strane dolazne studente (7.10.2019.)

Ivica Petrinić

Dana 10. listopada 2019. održan je Welcome Day za strane dolazne studente na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. U sklopu Erasmus+ programa primili smo 14 studenata koji će na Sveučilištu boraviti cijelu akademsku godinu, a njih 33 na boravak u zimskom semestru. Danu dobrodošlice pridružili su se i studenti koji su na Sveučililšte došli u sklopu CEEPUS programa.

Orijentacijski dan na Sveučilištu...

Orijentacijski dan na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Ivica Petrinić

Orijentacijski dan za studente prve godine preddiplomskog i diplomskog studija održan je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli 1. listopada 2019. godine. U ime voditeljice Ureda za partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivone Peternel, na Orijentacijskom danu sudjelovala je Emina Lehkec, mag. oec. te je studentima predstavila program rada Ureda i mogućnost sudjelovanja u projektima međunarodne mobilnosti. 

Robo Team u Osnovnoj školi Kaštanjer

Robo Team u Osnovnoj školi Kaštanjer

Ivica Petrinić

U sklopu Europske noći istraživača RoboTeam UNIPU vođen  docentom Svenom Maričić em te izv. prof. dr. sc.  Marijom Mogorović Crljenko  održao je predavanje i učenicima Osnovne škole Kaštanjer prezentirao robotsku ruku i zainteresirao znatiželjne osnovnoškolce za znanost.

RoboTeam UNIPU u Metrisu i Osnovnoj...

RoboTeam UNIPU u Metrisu i Osnovnoj školi Tone Peruško

Ivica Petrinić

Sveučilište Jura Dobrile i RoboTeam UNIPU nastavljaju s aktivnostima povodom Europske noći istraživača te su s učenicima srednje Medicinske škole Pula u četvrtak 19. rujna posjetili METRIS – Centar za istraživanje materijala Istarske županije gdje su predstavnici METRIS-a predstavili svoj laboratorij i opremu u laboratoriju.

Foto natječaj „Što ste jeli dok ste...

Foto natječaj „Što ste jeli dok ste bili na Erasmusu?“

Ivica Petrinić

Ovogodišnja tema je gastronomija ("Što ste jeli dok ste bili na Erasmusu?"). Pozivaju se studenti da objave na svom profilu bilo koje društvene mreže neku od fotografija na kojoj su vidljivi jelo, hrana, namirnice, tržnica, restoran itd. iz zemlje u kojoj su bili "na Erasmusu".

University of Regensburg nudi...

University of Regensburg nudi mogućnost zapošljavanja diplomanata

Ivica Petrinić

University of Regensburg nudi mogućnost zapošljavanja diplomanata u sklopu programa „From Informality to Corruption (1817 – 2018): Serbia and Croatia in Comparison“. Trajanje programa predviđeno je u periodu od veljače 2020. godine do siječnja 2023. godine.

Održana završna diseminacijska...

Održana završna diseminacijska konferencija

Ivica Petrinić

Završnom diseminacijskom konferencijom u Istarskoj razvojnoj agenciji 26.rujna završile su aktivnosti Europske noći istraživača u sklopu projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night koji je odobren u sklopu programa Obzor 2020. Marie Sklodowska-Curie aktivnosti. Na Konferenciji je sudjelovala Martine-Nicole Rojina, poznata umjetnica i producentica iz Njemačke koja je povodom Europske noći istraživača predstavila svoj moonbounce projekt  „Sister moon“ u kojem se ljudski glas putem Dwingeloo teleskopa pretvara u radio valove koji se šalju na Mjesečevu površinu te se isti vraća na zemlju u obliku jeke. 

Više od 500 učenika educirano u...

Više od 500 učenika educirano u sklopu Europske noći istraživača

Ivica Petrinić

U sklopu projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers Night koji je odobren u sklopu programa Obzor 2020. Marie Sklodowska-Curie aktivnosti, RoboTeam UNIPU u pulskim je osnovnim školama (ali i šire) održao brojna predavanja čija je svrha bila popularizacija znanosti. Uz Osnovnu školu Kaštanjer, Osnovnu školu Tone Peruško, Osnovnu školu Šijana, Osnovnu školu Veruda, Osnovnu školu Giuseppina Martinuzzi, RoboTeam UNIPU u rujnu je educirao učenike sljedećih škola: Osnovne škole Monte Zaro, Osnovne škole Vidikovac, Osnovne škole Svetvinčenat i Osnovne škole dr. Mate Demarina.