Ured za partnerstvo i projekte

Ured za partnerstvo i projekte bavi se koordinacijom aktivnosti na osnovna tri područja:

Mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja

Poticanje mobilnosti studenata i djelatnika Sveučilišta osnovna je poluga mobilnosti na koju se nadovezuje pomoć odlaznim studentima i sveučilišnim djelatnicima u samom procesu prijave, odlaska i povratka s međunarodne razmjene. Izuzev odlazne mobilnosti Ured pruža administrativnu i organizacijsku pomoć dolaznim stranim studentima i sveučilišnim djelatnicima prilikom dolaska na Sveučilište.

Erasmus+ program za cilj ima modernizaciju i poboljšanje visokog obrazovanja diljem Europe i svijeta, a samim time ostvaruje se i veća perspektiva na tržištu rada za polaznike programa.

 

Mobilnost na Sveučilištu moguće je ostvariti kroz projekte Erasmus+ i CEEPUS program.

 

Službena Facebook stranica o međunarodnoj suradnji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Međunarodna partnerstva

Ured radi na povećanju i proširenju kvalitete međunarodnih partnerstva. Ujedno pruža organizacijsku, savjetodavnu i administrativnu podršku sastavnicama Sveučilišta prilikom sklapanja međunarodnih sporazuma. 

Međunarodni projekti

Glavna uloga Ureda kod prijave međunarodnih projekata je pružanje savjetodavne i administrativne pomoći znanstvenicima i umjetnicima prilikom prijavljivanja, vođenja i završavanja međunarodnih projekata u suradnji s Uredom za istraživanje, umjetnost i projekte.

Jačanje partnerstva jedno je od strateških prioriteta Sveučilišta, a kao takvo uključuje međunarodnu suradnju i mobilnost te međuinstitucijsku i poslovnu suradnju.


Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte
Posjet Nacionalnom Parku Brijuni u...

Posjet Nacionalnom Parku Brijuni u sklopu Erasmus+ projekta (9. lipnja 2020.)

Ivica Petrinić

Dana 9. lipnja 2020. godine, Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli organizirao je izlet na NP Brijuni za sve dolazne strane studente koji na SJD u Puli provode svoj Erasmus+ studijski boravak u ljetnom semestru, odnosno cijelu akademsku godinu 2019/2020.

Poslovna prilika u Grčkoj za studente...

Poslovna prilika u Grčkoj za studente s dobrim poznavanjem talijanskog jezika (Teleperformance Greece)

Ivica Petrinić

Multinacionalna kompanija “Teleperformance Greece” iz Atene nudi poslovnu priliku za talentirane kandidate koji poznaju talijanski jezik. Kompanija se bavi pružanjem korisničke i tehničke podrške najpoznatijim svjetskim  brandovima, kao što su Audi, VW, Netflix, Microsoft, Canon i brojnim drugima.

Rezultati prvog natječaja za...

Rezultati prvog natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. (projektna prijava 2020-1-HR01-KA103-077157)

Ivica Petrinić

30. travnja 2020. godine zatvoren je prvi Erasmus+ natječaj za studente za akademsku godinu 2020/2021. Ured za partnerstvo i projekte zaprimio je osamnaest (18) online prijava. Formalnu i kvalitativnu procjenu prijava provelo je Povjerenstvo imenovano Odlukom Rektora, KLASA: 605-01/20-01/07 i URBROJ: 380-01-01-20-2.

Prijava za studiranje na diplomskom...

Prijava za studiranje na diplomskom studiju "International Relations" u organizaciji Sveučilišta Napoli Federico II, Italija

Ivica Petrinić

Sveučilište Napoli Federico II (University of Naples Federico II - UNINA), Odjel političkih znanosti, stranim studentima nudi mogućnost pohađanja diplomskog studija kompletno na engleskom jeziku. Odjel političkih znanosti uvijek je istraživao sustav integracije i suradnje, ne samo u Europi i u čitavom euro-mediteranskom kontekstu, već i u prekomorskim zemljama: profesori, predavači, doktori znanosti i doktorandi znanosti fokusiraju svoje istraživanje na ekonomski razvoj, podudaranje ove teme s drugim kulturnim vrijednostima (demokracija, ljudska prava i održivi razvoj).

OBAVIJEST studentima: PRODULJENJE...

OBAVIJEST studentima: PRODULJENJE NATJEČAJA za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. (projektna prijava broj: 2020-1-HR01-KA103-077157)

Ivica Petrinić

Zbog pandemije virusa COVID-19 tj. otežanog rada službi Sveučilišta i nastavnika, obavještavamo studente da se NATJEČAJ PRODULJUJE do 30. travnja 2020. godine. Dokumente iznimno prihvaćamo bez potpisa i pečata (prijepis ocjena, motivacijsko pismo, pismo preporuke...), OSIM dokumenata kojima se ostvaruju dodatna prava, a koje izdaje nadležna uprava (npr. dokumenti koje izdaje Porezna uprava).

Erasmus+ studijski boravak u Puli:...

Erasmus+ studijski boravak u Puli: Aleksandra Iga Misztalska

Ivica Petrinić

Aleksandra Iga Misztalska sa Sveučilišta u Lodzu jedna je od dvadesetak Erasmus studenata iz Francuske, Španjolske, Poljske, Češke Republike, Rumunjske, Poljske, Bugarske, Italije, Kanade, Izraela te Bosne i Hercegovine, koji ovaj semestar provode na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Mlada Poljakinja velika je ljubiteljica putovanja i upoznavanja novih kultura, tako da je i svoj boravak u Puli odlučila iskoristiti za upoznavanje istarske kulturne i prirodne baštine. Dobar uvod u kolegij o putopisnoj literaturi, u okviru kojega je s velikim interesom obradila povijesne i književne prikaze Pule i Istre, bio je terenski obilazak regionalnih znamenitosti, od kulturno-povijesnih spomenika Pule, Rovinja i Poreča, planinarenja Učkom, obilaska Aleje glagoljaša od Roča do Huma te istraživanja pulskog fortifikacijskog sustava i vrijedne industrijske baštine. Zanimljiv Aleksandrin putopis Istrom praćem atraktivnim autorskim fotografijama sigurno će biti inspiracija njenim kolegama i u Puli i u Lodzu za buduća putovanja i druženja, a kolegici želimo ugodan i siguran boravak u Puli.

Global Case Study Challenge u...

Global Case Study Challenge u organizaciji CIEM (Center for International Education and Mobility - University of Applied Sciences for Management and Communication), Beč

Dominik Tomislav Vladić

Global Case Study Challenge razvijen je i koordiniran u uskoj suradnji s FH Kärnten/Austrija (FH, prof. Dr. Eithne Knappitsch). Studente se organiziraju u globalne virtualne timove i dodjeljuju im se različite aktivnosti i studije slučaja, na kojima rade kao tim tijekom razdoblja od 2 do 3 mjeseca. Radeći na međunarodnim poslovnim izazovima, studenti ne samo da stječu znanje iz različitih tematskih područja studija slučaja, već i stječu iskustvo rada sa ljudima iz drugih kultura, drugih vremenskih zona, različitih studijskih programa - “u oblaku”!

OBAVIJEST studentima: Prijava na...

OBAVIJEST studentima: Prijava na natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. (projektna prijava broj: 2020-1-HR01-KA103-077157)

Ivica Petrinić

Zbog pandemije virusa COVID-19 i nemogućnosti normalnog rada službi Sveučilišta, obaviještavamo studente da obavezan dokument prijave na natječaj - PRIJEPIS OCJENA prihvaćamo bez ovjerenog potpisa i pečata nadležnog Ureda.