Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti Muzičke akademije u Puli

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Rezultati dodatne provjere u 1. roku...
U nastavku objavljujemo rezultate dodatnih provjera u 1. roku za studij solo pjevanja.

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Rezultati dodatne provjere u 1. roku...
U nastavku objavljujemo rezultate dodatnih provjera u 1. roku za studij klavira.

Rezultati dodatne provjere u 1. roku...
U nastavku objavljujemo rezultate dodatnih provjera u 1. roku za studij klasične harmonike.

Rezultati dodatne provjere u 1. roku...
U nastavku objavljujemo rezultate dodatnih provjera u 1. roku za studij glazbene pedagogije.

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Dodatne provjere za upis u akademsku...
Raspored dodatnih provjera za upis u 1. godinu studija u akademskoj 2024./2025. godini je u privitku. Molimo sve kandidate da u petak, 5.7.2024. dođu na Akademiju u 7.45. Kandidati kojima je potreban korepetitor za ispit iz Pjevanja, mogu se javiti višem umjetničkom suradniku Robertu Bateliću, na mail:  robert.batelic@unipu.hr  

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Gostovanje profesorica MAPU u Irskoj
Na ovogodišnjem Bloomsday festivalu u Dublinu (Irska) gostovale su profesorice Muzičke akademije u Puli; mezzosopranistica Sofija Cingula i pijanistica Charlene Farrugia Božac. Tamo su održale koncert u organizaciji udruge Smaregliana, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Dublinu te u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom u Puli i Centrom James Joyce u Dublinu. Irskoj su publici predstavili neke od skladbi istarskog skladatelja Antonia Smareglie, koji je tijekom njegovog boravka u Trstu prijateljevao sa  irskim piscem James Joyceom. Izvele su dijela iz Smaregliinih opera “Caccia lontana”, “Nozze Istriane”, “Oceana” i “Liriche per voce e pianoforte”. Uvodna predavanja o prijateljstvu i odnosu između Smareglie i Joycea održali su dr. sc. Vito Paoletić. i dr. sc. Juliana Licinic van Walstijn (Queen's University Belfast), koja je ujedno i predsjednica Udruge Smaregliana.

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Uspjesi studenata klasične harmonike...
U ovoj su akademskoj 2023/24 godini naši studenti studija Klasične harmonike postigli veoma zapažene rezultate, iskrene čestitke! Međužupanijsko 62. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu Sven Tomašek  (klasa izv. prof. art. Franko Božac) :  88,00 bodova i druga nagrada.  Matija Ulbrih  (klasa izv. prof. art. Borut Zagoranski) :  95,25 bodova i prva nagrada  Nikola Šereg  (klasa izv. prof. art. Franko Božac) :  93,50 bodova i prva nagrada   Amalija Tkalčec  (klasa izv. prof. art. Franko Božac) :  93,50 bodova i prva nagrada     Državno 62. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu   Matija Ulbrih  (klasa izv. prof. art. Borut Zagoranski) :  99,40 bodova i prva nagrada Nikola Šereg  (klasa izv. prof. art. Franko Božac) :  98,51 bodova i prva nagrada Amalija Tkalčec  (klasa izv. prof. art. Franko Božac) :  98,58 bodova i prva nagrada     47. međunarodni susreti harmonikaša u Pula,  kategorija solisti F: Matija Ulbrih  (klasa izv. prof. art. Borut Zagoranski) :  92 bodova i prva nagrada Amalija Tkalčec  (klasa izv. prof. art. Franko Božac) :  90,17 bodova i prva nagrada   11. međunarodnom natjecanju „Tomaž Holmar“, Malborghetto u Italiji U kategoriji solisti: B5 Matija Ulbrih  (klasa izv. prof. art. Borut Zagoranski) :  95 bodova i prva nagrada Eugen Kvaternik  (klasa izv. prof. art. Borut Zagoranski) :  91 bodova i druga nagrada   Međunarodno natjecanje u Daruvaru „Accordion Award“, Hrvatskoj U kategoriji solisti: F Matija Ulbrih  (klasa izv. prof. art. Borut Zagoranski) :   98,67 bodova i prva nagrada Vanesa Brajuha  (klasa doc. art. Ivan Šverko) :  95,33 bodova i prva nagrada

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Koncert "Ususret ljetu"
Srdačno vas pozivamo na koncert pod naslovom "Ususret ljetu", na kojem će nastupiti studenti MAPU, mješoviti zbor KUD-a "Matko Brajša Rašan" i Akademski harmonikaški orkestar, pod dirigentskim vodstvom studentice Romine Peti. Koncert će se održati u koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1, u subotu, 8. lipnja 2024. s početkom u 20.00 sati. Ulaz je slobodan!

Autor: Laura Čuperjani
Upisi u akademsku 2024./2025. godinu
Više o upisima na Muzičku akademiju u Puli možete pronaći na sljedećoj stranici: https://www.unipu.hr/upisi/informacije_o_upisima   Detaljnije informacije o prijemnim ispitima objaviti će se uskoro.

Autor: Juraj Marko Žerovnik
O desetom Forumu glazbenih pedagoga,...
Osvrt na Deseti Forum studenata glazbene pedagogije u Glasu Istre, objavljenom 14. svibnja 2024.

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Predavanje "Upoznajmo Matka...
Muzikolog Nikola Lovrinić održat će predavanje pod naslovom “Upoznajmo Matka Brajšu Rašana” u utorak, 14. svibnja u 11 i 30, u sklopu kolegija Povijest hrvatske glazbe 2. U predavanju će predstaviti školski projekt kao primjer muzikološkoga rada s učenicima glazbene škole. Nikola Lovrinić je diplomirao na Odsjeku za muzikologiju Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, a potom je na istoj ustanovi u suradnji s Muzikološkim institutom Znanstvenoistraživačkog centra SAZU u Ljubljani 2007. i magistrirao. Zaposlen je u Umjetničkoj školi Matka Brajše Rašana u Labinu kao učitelj solfeggia i teorije glazbe. Uz rad u nastavi, kao pročelnik Teorijskog odjela i voditelj Područnog odjela škole u Buzetu redovito realizira projekte s djecom školskog uzrasta, za što je 2021. dobio i godišnju nagradu Grada Buzeta.

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Piano Week Muzičke akademije
Pozivamo vas na  Piano Week  Muzičke akademije u Puli koji će se održati od 13. do 16. svibnja 2024. u dvorani MAPU u Domu hrvatskih branitelja. Koncerte će 13.,14., i 15. svibnja održati prof. Monika Dars s   ARTS 2 Academy of Arts u Monsu (Belgija), prof. Terezija Cukrov i studenti klavira MAPU. U sklopu Piano Week-a održat će se i majstorski tečaj prof. Monike Dars, dodjela Yamaha Music Europe stipendije studentici Silviji Novak te promocija nove knjige prof. Jakše Zlatara. Detaljan raspored i više informacija o predavačima i programu nalaze se u programskoj knjižici u prilogu.

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Ivan pl. Zajc - Večer minijatura
  Srdačno vas pozivamo na koncert pod naslovom "Večer minijatura", na kojem će se izvesti skladbe Ivana pl. Zajca. Koncert se održava u sklopu 10. Foruma studenata glazbene pedagogije. Koncert će se održati u koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1, u petak, 10. svibnja 2024. s početkom u 19.00 sati. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
10. Forum studenata glazbene pedagogije
Pozivamo vas na 10. Forum studenata glazbene pedagogije koji će se održati u četvrtak i petak, 9. i 10. svibnja 2024. Forum će se u četvrtak održati na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", a u petak u dvorani MAPU u Domu hrvatskih branitelja. Na programu se nalaze predavanja, radionice i glazbene točke u kojima sudjeluju gostujući predavači, alumni i studenti. Više informacija možete pročitati u programskoj knjižici u privitku. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Majstorski tečaj i predavanje - prof....
Pozivamo vas na majstorski tečaj i predavanje iz harmonike koje će održati prof. Heidi Luosujärvi s Anton Bruckner Privatuniversitäta iz Linza (Austrija). Majstorski tečaj će se održati u ponedjeljak 13.5. i utorak 14.5.2024., a predavanje s naslovom "Aspekti motivacije i vježbanja u svakodnevnom životu glazbenika" također u utorak 14.5. s početkom u 14.00 sati. Sve će se održati u dvorani Odsjeka studija Klasične harmonike (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1). Ulaz je slobodan!

Autor: Laura Čuperjani
Online otvoreni sat MAPU
Online otvoreni sat Muzičke akademije u Puli održati će se 7 . svibnja od 17-18 sati preko zoom linka https://us05web.zoom.us/j/81850062906  

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Uspjesi studenata harmonike na...
Ponosno objavljujemo da su naši studenti studija Klasične harmonike Matija Ulbrih, Sven Tomašek, Amalija Tkalčec i Nikola Šereg  osvojili visoke nagrade na međužupnijskom i državnom 62. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu.   Sven Tomašek  (klasa izv. prof. art. Franko Božac) : Međužupanijsko natjecanje - 88,00 bodova i druga nagrada.   Matija Ulbrih  (klasa izv. prof. art. Borut Zagoranski) : Međužupanijsko natjecanje - 95,25 bodova i prva nagrada Državno natjecanje - 99,40 bodova i prva nagrada   Nikola Šereg  (klasa izv. prof. art. Franko Božac) : Međužupanijsko natjecanje - 93,50 bodova i prva nagrada Državno natjecanje - 98,51 bodova i prva nagrada   Amalija Tkalčec  (klasa izv. prof. art. Franko Božac) : Međužupanijsko natjecanje - 93,50 bodova i prva nagrada Državno natjecanje - 98,58 bodova i prva nagrada   Iskrene čestitke!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Opera "Didona i Eneja" H....
Pozivamo vas na izvedbu opere  Didona i Eneja  Henryja Purcella u Istarskom narodnom kazalištu u Puli. Pretpremijera će se održati u petak 19. travnja, a premijera u subotu 20. travnja 2024. Ulaznice je moguće preuzeti po cijeni od 1 eura. Studenti, mentori i suradnici: Redatelj: Hrvoje Korbar Dirigent: Domeniko Briški Scenski pokret: Matija Ferlin   Uloge DIDONA: Mirta Topalušić / Ena Lešić Jovanović BELINDA: Karmen Szabo / Gabriela Mijatović DRUGA ŽENA: Ivana Mikulčić / Karmen Szabo ENEJA:  Luka Žiberna / Josip Krajačić ČAROBNICA: Vanja Turner / Kristina Abramović PRVA VJEŠTICA: Dajana Lupić / Sandra Böhm DRUGA VJEŠTICA: Sandra Böhm / Ivana Mikulčić DUH: Vanja Turner / Kristina Abramović PRVI MORNAR: Josip Krajačić / Luka Žiberna   Akademski mješoviti zbor Muzičke akademije u Puli Komorni orkestar (koncertni majstor: Jože Haluza)   Dizajn plakata/naslovnice: Robert Stanojević Oblikovatelj svjetla: Elvis Butković Scena: Goran Šaponja Kostimi: Desanka Janković Ton: Miodrag Flego Inspicijent: Manuel Kaučić Korepetitorica: Silvija Novak

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Aleksandar Madžar održao masterclass...
Uvaženi pijanist Aleksandar Madžar posjetio je 6. travnja 2024. Muzičku akademiju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Tom je prigodom održao kratki masterclass sa studentima klavira Tenom Benjak (klasa Charlene Farrugia Božac) i Matkom Lušetićem (klasa Marijan Đuzel). Bila je to izvrsna prilika da studenti u radu s pijanistom Madžarom dobiju dodatni poticaj, osobito nakon koncerta koji je održao večer ranije, 5. travnja na festivalu Piano poolA u organizaciji Umjetničke organizacije IM Infinite Music. Zahvaljujemo prof. Aleksandru Madžaru na izdvojenom vremenu i inspiraciji.   

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Dani Muzičke akademije u Puli 2024.
Pozivamo Vas na Dane Muzičke akademije u Puli 2024. godine! Program traje od ponedjeljka 15. travnja do subote 20. travnja, a sastoji se od koncerata, predavanja i majstorskih tečajeva. Održavat će se u Koncertnoj dvorani MAPU, Istarskom narodnom kazalištu Pula te prostorima MAPU u Rovinjskoj ulici 14. Detaljan program možete pronaći na plakatu objavljenom ispod. Ulaz na sva događanja je slobodan osim za operu, za koju je potrebno preuzeti ulaznice po cijeni od 1 eura.

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Pro et contra - koncerti razmjene...
Pozivamo Vas na koncerte razmjene studenata harmonike partnerskih akademija povodom 30. obljetnice studija Klasične harmonike na MAPU, pod naslovom "Pro et contra". Koncert u Puli će se održati 27. ožujka 2024. (srijeda) u 19.30 sati, u koncertnoj dvorani MAPU (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1, Pula). Osim u Puli, koncerti će se održati 25. ožujka (ponedjeljak) u Ljubljani i 26. ožujka (utorak) u Trstu. Ulaz je slobodan!

Masterclass, koncert i predavanje -...
Pozivamo vas na majstorski tečaj, koncert i predavanje koje će održati Dr.  Małgorzata Anna Mokrus s Muzičke akademije Karol Szymanowski u Katowicama (Poljska). Predavanje na temu "Interpretacija i skriveno značenje Etida-slika Sergeja Rahmanjinova" će se održati 19. ožujka 2024. (utorak) u 11.30 sati, solistički recital 20. ožujka u 18 sati, a majstorski tečaj 19., 20. i 21. ožujka. Sve će se održati u koncertnoj dvorani MAPU (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1).

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Koncert zborske glazbe
Srdačno vas pozivamo na koncert zborske glazbe Akademskog mješovitog zbora Muzičke akademije u Puli pod ravnanjem Domenika Briškog. Kao gosti će nastupiti i Djevojački zbor GŠ I. M. Ronjgova Pula pod ravnanjem Marija Eterovića. Koncert će se održati u koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1, u utorak, 19. ožujka 2024. s početkom u 19.00 sati. Ulaz je slobodan!

Koncert i masterclass - dr. Anna...
Pozivamo Vas na majstorski tečaj i koncert koje će održati dr. Anna Noworzyn-Sławińska sa Sveučilišta Jan Długosz u Częstochowi (Poljska) i prof. dr. hab. Grzegorz Biegas sa Muzičke akademije Karol Szymanowski u Katowicama (Poljska). Koncert će se održati 12. ožujka 2024. (utorak) u 18.00 sati, a majstorski tečaj 13. ožujka 2024. (srijeda). Sve će se održati u koncertnoj dvorani MAPU (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1, Pula).

Koncert komornih ansambala Muzičke...
Srdačno vas pozivamo na koncert komornih ansambala Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu! Koncert će se održati u koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1, u ponedjeljak, 4. ožujka 2024. s početkom u 19.00 sati. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Prva interna produkcija - Odsjek...
Srdačno vas pozivamo na prvu internu produkciju studenata Odsjeka studija Klavira! Produkcija će se održati u koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1, u petak, 16. veljače 2024. s početkom u 11.00 sati. Ulaz je slobodan!

Druga interna produkcija - Odsjek...
Srdačno vas pozivamo na drugu internu produkciju studenata odsjeka studija klasične harmonike! Produkcija će se održati u koncertnoj dvorani Muzičke akademije, u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1, u utorak 20. veljače 2024. s početkom u 16.00 sati. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Majstorski tečaj - prof. art. Corrado...
Pozivamo Vas na majstorski tečaj koje će održati prof. art. Corrado Valvo s Konzervatorija Francesco Cilea u Reggiu Calabria (Italija). Majstorski tečaj će se održati  13., 14. i 15. veljače 2024 . (utorak, srijeda i četvrtak) u prostorijama Odsjeka Solo pjevanja MAPU (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1, Pula).

MAPU ove godine organizira novo međunarodno natjecanje Contrapunctus iz harmonije i polifonije za učenike srednjih glazbenih škola. Moguće je prijaviti se u tri discipline: Harmonija, Harmonija na klaviru i Polifonija. Natjecanje će se održati u  subotu, 16. ožujka 2024. Ovim natjecanjem želimo pružiti mogućnost učenicima i profesorima za međusobni susret, nove izazove i testiranje vlastitog znanja, sve to u predivnom proljetnom ambijentu u Puli. Vašim izražavanjem interesa i sudjelovanjem dajete nam do znanja da su ovakve aktivnosti potrebne u Hrvatskoj te da ćemo ih održati i sljedeće godine. Propozicije i detaljne informacije: Natjecanje Contrapunctus - poziv i propozicije (HR) Natjecanje Contrapunctus - poziv i propozicije (SLO)

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Peta produkcija - Odsjek za Solo...
Pozivamo Vas na petu produkciju Odsjeka za Solo pjevanje Muzičke akademije! Koncert je ostvaren uz koncept i umjetničko vodstvo red. prof. art. Lidije Horvat-Dunjko te umjetničku suradnju Roberta Batelića, v. umj. suradnika. Produkcija će se održati u višenamjenskoj dvorani Studentskog doma (Petra Preradovića 9, Pula) u  nedjelju, 4. 2. 2024. u 17.00 sati. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Nastup studenata MAPU na Noći muzeja
Pozivamo dragu publiku da u petak, 26. siječnja podrži nastupe studenata MAPU u sklopu manifestacije Noć muzeja - Sveta srca od 19.00-21.00 i Smareglina soba od 19.00-22.00. Vidimo se!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Četvrta produkcija - Odsjek za Solo...
Pozivamo Vas na četvrtu produkciju Odsjeka za Solo pjevanje Muzičke akademije! Koncert je ostvaren uz koncept i umjetničko vodstvo asistenta Tonija Nežića te umjetničku suradnju Roberta Batelića, v. umj. suradnika. Produkcija će se održati u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Puli (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1) u  subotu, 27. 1. 2024. u 18.00 sati. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Treća produkcija - odsjek za Solo...
Pozivamo Vas na treću produkciju Odsjeka za Solo pjevanje Muzičke akademije! Koncert je ostvaren uz koncept i umjetničko vodstvo izv. prof. mr. art. Sofije Cingula, doc. art. Margarete Klobučar te umjetničku suradnju Terezije Cukrov, nasl. pred. Produkcija će se održati u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Puli (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1) u  srijedu, 24. 1. 2024. u 18.00 sati. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Održana promocija sveučilišnih...
19. siječnja su u Koncertnoj dvorani MAPU promovirani prvostupnici glazbene pedagogije i prvostupnici muzike kao i magistri glazbene pedagogije i magistri muzike. Čestitke svima i puno sreće u budućnosti!19. siječnja su u Koncertnoj dvorani MAPU promovirani prvostupnici glazbene pedagogije i prvostupnici muzike kao i magistri glazbene pedagogije i magistri muzike. Čestitke svima i puno sreće u budućnosti!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Svečana promocija sveučilišnih...
Srdačno Vas pozivamo na svečanu promociju sveučilišnih prvostupnika i magistara koja će se održati u  petak, 19.1.2024.  godine s početkom  u 12.00 sati u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Puli  (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1).

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Studentica Silvija Novak dobitnica je...
U Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Puli 10. siječnja 2024. održana je audicija za stipendiju koju dodjeljuje Yamaha Music Europe Fondation e.V. najboljem studentu Klavirskog odsjeka. Prosudbena komisija u sastavu prof. dr. art. Kenneth Hamilton, izv. prof. dr. art. Charlene Farrugia Božac, izv. prof. art. Laura Čuperjani, prof. mr. art. Jakša Zlatar i doc. art. Marijan Đuzel jednoglasno je donijela odluku da se Yamahina stipendija u iznosu od 1000,00 eura dodijeli Silviji Novak, studentici 1. godine diplomskog studija klavira u klasi izv. prof. dr. art. Charlene Farrugia Božac.  

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Audicija - Yamaha Music Europe...
Muzička akademija u Puli u suradnji s Yamaha Music Europe Fondation e.V. održava audiciju/natječaj za stipendiju, za studente klavira na Muzičkoj akademiji u Puli. Audicija će se održati  10. siječnja 2024.   u 10.00 sati u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Domu hrvatskih branitelja, Leharova ul. 1. Pristupnici moraju izvesti program u trajanju  od 15 do 20 minuta  po vlastitom izboru.  Po odabiru stručnog povjerenstva, jednom studentu klavira Muzičke akademije u Puli Yamaha Music Europe Fondation e.V. će dodijeliti stipendiju u iznosu od 1.000,00 eura. Stipendija će pokrivati jednu godinu studija a novac se može koristiti u svrhu usavršavanja i napretka na studiju klavira.

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Predavanje i masterclass - prof. art....
Pozivamo Vas na majstorski tečaj i predavanje koje će održati prof. art. Kenneth Hamilton s Muzičke akademije Sveučilišta Cardiff u Walesu (Ujedinjeno Kraljevstvo). Predavanje i majstorski tečaj će se održati  10. i 11. siječnja 2024 . (srijeda i četvrtak) u koncertnoj dvorani MAPU (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1, Pula). Na inicijativu izv. prof. dr. art. Charlene Farrugie Božac koja je doktorirala pod njegovim mentorstvom, priznati će umjetnik održati dvodnevni majstorski tečaj klavira studentima Odsjeka studija Klavira i predavanje na temu "Interpretacija Chopina i Liszta“.

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Božićni koncert MAPU
Dobrodošli na božićni koncert Muzičke akademije na kojem će se predstaviti solisti, komorni ansambli, akademski mješoviti zbor te akademski harmonikaški orkestar. Na koncertu će također nastupiti i gosti učenici iz GŠ I. M. Ronjgova u Puli. Koncert će se održati u četvrtak, 21. prosinca 2023. u 18.00 sati, u koncertnoj dvorani MAPU, Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Études-Tableaux - koncert odsjeka...
Pozivamo vas na koncert povodom 150. obljetnice rođenja Sergeja Rahmanjinova na kojem nastupaju studenti odsjeka studija klavira. Koncert će se održati u koncertnoj dvorani Muzičke akademije, u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1, u ponedjeljak 18. prosinca 2023. s početkom u 18.00 sati. Na programu su Études-Tableaux op.33 Sergeja Rahmanjinova. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Prva produkcija - studij klasične...
Srdačno vas pozivamo na prvu internu produkciju studenata odsjeka studija klasične harmonike! Produkcija će se održati u koncertnoj dvorani Muzičke akademije, u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1, u petak 15. prosinca 2023. s početkom u 18.00 sati. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Druga produkcija - odsjek za Solo...
Pozivamo Vas na drugu produkciju Odsjeka za Solo pjevanje Muzičke akademije! Koncert je ostvaren uz koncept i umjetničko vodstvo red. prof. art. Lidije Horvat-Dunjko te umjetničku suradnju Roberta Batelića, umj. suradnika. Produkcija će se održati u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Puli (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1) u  nedjelju, 3. 12. 2023. u 12.00 sati. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Nastup studentice Muzičke akademije...
U ponedjeljak 27. studenoga 2023. studentica Muzičke akademije Gabriela Mijatović iz klase prof. art. Lidije Horvat-Dunjko nastupila je na pozornici male dvorane KD Vatroslava Lisinskog uz ansambl Cantus i dirigenta Berislava Šipuša! Na koncertu je Gabriela praizvela skladbu  Ricordarsi di vivere  za sopran, dječji glas, naratora i komorni ansambl koju je napisao Marcello Filotei. Čestitke! Autor fotografije: Vedran Matelko

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Poziv na audiciju - Yamaha Music...
Muzička akademija u Puli u suradnji s Yamaha Music Europe Fondation e.V. objavljuje poziv na audiciju/natječaj za stipendiju, za studente klavira na Muzičkoj akademiji u Puli. Na ovaj poziv mogu se prijaviti svi studenti studija klavira. Audicija će se održati 10. siječnja 2024.  godine u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Domu hrvatskih branitelja, Leharova ul. 1 (vrijeme i raspored audicije naknadno). Pristupnici moraju izvesti program u trajanju od 15 do 20 minuta po vlastitom izboru.  Po odabiru stručnog povjerenstva, jednom studentu klavira Muzičke akademije u Puli Yamaha Music Europe Fondation e.V. će dodijeliti stipendiju u iznosu od 1.000,00 eura. Stipendija će pokrivati jednu godinu studija a novac se može koristiti u svrhu usavršavanja i napretka na studiju klavira. Prijave za sudjelovanje na audiciji podnose se  do 20. prosinca 2023. godine  na mail  mapu-ured@unipu.hr  

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Prva produkcija - odsjek za Solo...
Pozivamo Vas na prvu produkcija Odsjeka za Solo pjevanje Muzičke akademije! Koncert je ostvaren uz koncept i umjetničko vodstvo izv. prof. mr. art. Sofije Cingula te umjetničku suradnju Terezije Cukrov, nasl. pred. Produkcija će se održati u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Puli (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1) u utorak, 14. 11. 2023. u 19.00 sati. Ulaz je slobodan!

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Online otvoreni sati Muzičke...
U tjednu  13. do 17. studenog 2023. godine , Sveučilište Jurja Dobrile u Puli održat će online otvorene sate svih fakulteta, posvećene maturantima, ali i svim drugim zainteresiranim učenicima i studentima, a i njihovim roditeljima.  Svi zainteresirani učenici, studenti i roditelji imat će priliku saslušati kratka predavanja o svakom fakultetu, a kasnije postavljati pitanja u vezi studijskih programa. Trajanje: Predavanje 10 minuta + pitanja/odgovori 50 minuta Ljubazno molim sve zainteresirane da se prethodno jave radi evidencije na sljedeću mail adresu:  sandra.morozin@unipu.hr  Termin online sata za Muzičku akademiju je u srijedu, 15. studenog 2023. u 16.00h.  Sastanak će se održati na platformi Zoom, a moguće mu je pristupiti preko sljedeće poveznice:  https://us05web.zoom.us/j/87407095697?pwd=sav5QF8S1foRgFFxLxOJp7C0hnaHMA.1

Autor: Juraj Marko Žerovnik
U četvrtak 9. studenoga 2023. u 19.30 sati studenti Muzičke akademije nastupaju na pozornici velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog! Studenti će u ovom jedinstvenom projektu izvesti Ratni rekvijem Benjamina Brittena uz Zbor i orkestar HRT-a te mješovite zborove Muzičkih akademija u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

Obilježavanje 20. obljetnice izvedbe...
U srijedu 8. studenog u 11 sati održat će se  koncert studenata Odsjeka studija klavira  i predavanje akademika  Zorana Juranića   "Oceana - geneza jednog projekta"  u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Puli u Domu hrvatskih branitelja (Leharova 1, Pula), a sve u povodu  Obilježavanja 20. obljetnice izvedbe opere Oceana u Puli . Organizator događanja je Društvo Smaregliana u suradnji s Muzičkom akademijom u Puli i Sveučilišnom knjižnicom u Puli.   

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Koncert - prof. art. Gian Vito Tannoia
Pozivamo Vas na koncert na kojem nastupa prof. art. Gian Vito Tannoia. Koncert će se održati u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, u četvrtak 26. listopada 2023. s početkom u 19.00 sati. Na programu su djela Bacha, Couperina i Mozarta.

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Masterclass - prof. art. Gian Vito...
Pozivamo Vas na majstorski tečaj i predavanje koje će održati prof. art. Gian Vito  Tannoia s Konzervatorija u Materi, Italija. Predavanje će se održati u Katedrali Uznesenja BDM 26. listopada 2023. u 8.30 sati, a majstorski tečaj će se održati 26. i 27. listopada 2023. (četvrtak i petak), u Dvorani odsjeka studija Klasične harmonike (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1, Pula).

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Postupak reakreditacije Sveučilišta,...
Dragi studenti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu naše visoko učilište posjetit će Stručno povjerenstvo. Obvezan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom visokog učilišta, predstavnicima nastavnog osoblja i studentima. Ljubazno Vas molimo da se u utorak, 24. listopada 2023. g . s početkom u 12:00 sati u studentskoj dvorani u prizemlju studentskog doma - Paviljona 1 u što većem broju odazovete na sastanak sa Stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas. Više o samom postupku reakreditacije možete pronaći na mrežnoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje ili na sljedećoj poveznici

Koncert Marijana Đuzela u novoj...
Muzička akademija u Puli poziva Vas na koncert Marijana Đuzela koji će se održati u ponedjeljak, 16. listopada 2023., s početkom u 19.00 sati, u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije (Dom hrvatskih branitelja, I. kat, Leharova 1).

Autor: Luka Demarin
Poštovani profesori i studenti, upravo je objavljen izmijenjeni raspored Muzičke akademije u Puli za zimski semestar akademske godine 2023./2024 te ga možete preuzeti ovdje  (ažurirano: petak, 20.10.2023. 0:00). U slučaju da u rasporedu uočite greške, preklapanja ili imate primjedbe, molimo da se obratite satničaru na adresu e-pošte: luka.demarin@unipu.hr .

Razgovor s novom dekanicom Akademije,...
Razgovor s novom dekanicom Akademije, izv. prof. art. Laurom Čuperjani o novostima na Akademiji i planovima za novu akademsku godinu. Zahvaljujemo Glasu Istre i Vanesi Begić.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Informacija o postupku reakreditacije...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu Sveučilište će posjetiti Stručno povjerenstvo. Želite li dostaviti svoj komentar članovima Stručnog povjerenstva, primjedbe i prijedloge ili želite pohvaliti rad Vašega visokog učilišta ili nekih pojedinaca, slobodno iznesite svoje mišljenje putem povjerljive komunikacije https://www.azvo.hr/hr/komentari-institucija  do 21. listopada 2023. g.   Agencija za znanost i visoko obrazovanje jamči anonimnost svim osobama koje napišu komentare. Dobivene će se informacije koristiti isključivo u postupku reakreditacije Vašega visokog učilišta.

Autor: Laura Čuperjani
ORIJENTACIJSKI DAN
Orijentacijski dan za studente prve godine Muzičke akademije u Puli održati će se  u ponedjeljak 2. 10. 2023.  godine s početkom u  13.30  sati, u Dvorani Istra Fakulteta ekonomije i turizma, adresa Preradovićeva 1 - 1. kat.

Objavljeni su rezultati dodatne...
Objavljeni su rezultati dodatne provjere u 3. roku Klasične harmonike. Nalaze se objavljeni ovdje: https://mapu.unipu.hr/mapu/novosti

Kalendar prijamnih ispita za jesenski...
Kalendar prijamnih ispita za jesenski upis u 3. roku u akademsku godinu 2023./2024. upravo je postavljen (pdf dokument) na internetsku stranicu https://mapu.unipu.hr/mapu/upisi/upisi_u_ak_god_2023-2024.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upisi u više godine studija u...
Upisi u više godine studija započet će u ponedjeljak 18. rujna i trajat će zaključno do 30. rujna 2023. godine. Studenti se upisuju putem ISVU  Studomata , ali tek utvrde da su im upisane sve ocjene iz položenih kolegija, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).

Rezultati prijemnog ispita 2. upisnog...
Objavljeni su rezultati prijemnih ispita za dodatne provjere u 2. roku: Studij glazbene pedagogije – prijediplomski Studij klasične harmonike – prijediplomski Studij solo pjevanja – prijediplomski Studij klavira – prijediplomski

Kalendar prijamnih ispita za jesenski...
Kalendar prijamnih ispita za jesenski upis u akademsku godinu 2023./2024. upravo je postavljen (pdf dokument) na internetsku stranicu https://mapu.unipu.hr/mapu/upisi/upisi_u_ak_god_2023-2024.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o produljenju upisa
Obavještavaju se studenti da će upis na odabrani studij putem aplikacije za upise ( https://www.unipu.hr/upisi2023 ) moći obaviti do četvrtka 27 srpnja u 13 sati.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o početku upisa
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od danas u petak 21. srpnja mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis je omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija je dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi traju do ponedjeljka 24. srpnja u 17:00 sati. Upisi traju i tijekom vikenda. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upute za online upise
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Prijava na sustav Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB, upisni broj te mail adresa putem koje ćete verificirati svoju prijavu (na datum početka upisa). Upisi su u potpunosti online Sveučilište Jurja Dobrile u Puli upise u prvu godinu prijediplomskih sveučilišnih studija, prijediplomskih stručnih studija i integriranih prijediplomskih i diplomskih sveučilišnih studija vrši u potpunosti online, putem aplikacije "Upisi UniPu”. Aplikacija će biti dostupna na adresi  https://www.unipu.hr/upisi2023  gdje će svaki korak biti opisan uputama.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava upisa na studijske programe...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli započet će postupak upisa na sveučilišne prijediplomske studijske programe, stručne prijediplomske studijske programe te sveučilišne integrirane studijske programe 21. srpnja 2023. Upisu će moći pristupiti kandidati koji su stekli prava na upis temeljem plasmana na konačnoj rang listi sukladno prijavi podnesenoj Središnjem prijavnom uredu putem mrežne stranice www.postani-student.hr.  Konačne rang liste za srpanjski upisni rok bit će objavljene 19. srpnja 2023. u 16 sati. Upisi će se provoditi putem online aplikacije za upis. Upute o postupku upisa putem online aplikacije za upis bit će naknadno objavljene.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
DODATNE PROVJERE U LJETNOM UPISNOM ROKU
Dana 7. i 8. srpnja 2023. održati će se dodatne provjere znanja i sposobnosti u ljetnom upisnom roku za upis na prijediplomske studije Muzičke akademije u Puli. Detaljan raspored i satnice možete pročitati u nastavku.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Ljetni koncert u Crkvi sv. Franje u...
Pozivamo Vas na ljetni koncert koji će se održati u Crkvi sv. Franje u četvrtak 22.06.2023. u 21 sat. Na koncertu će Vam se predstaviti solisti Silvija Novak, Marin Bilić i Matko Lušetić, Mješoviti pjevački zbor KUD-a "Matko Brajša Rašan" te studenti Glazbene pedagogije i Klavira sa Akademskim harmonikaškim orkestrom kojima će ravnati Antonella Mendiković Đukić i Romina Peti. Veselimo se Vašem dolasku! Ulaz je slobodan.

Ponovno se pokreće postupak za izbor...
Akademijsko vijeće Muzičke akademije u Puli na sjednici, održanoj dana 7. lipnja 2023. godine, donijelo je  Odluku  o ponovnom pokretanju postupka za izbor dekana  Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Cjelovečernji koncert Akademskog...
Pozivamo Vas na glazbenu večer u jedinstveni prostor Crkve sv. Franje na kojoj će studenti klasične harmonike i članovi Akademskog harmonikaškog orkestra izvesti djela Dmitrija Šostakoviča, Gustava Mahlera i Artura Marqueza. Veselimo se Vašem dolasku! Ulaz je slobodan."

Autor: Sabina Vidulin
Nakon Pule „Draga priča“ u Rovinju
Nakon uspješne realizacije „Drage priče“ na Maloj sceni istarskoga kazališta u Puli, dana 2. svibnja 2023., otvorivši tako Deveti (međunarodni) forum studenata glazbene pedagogije, studenti Odsjeka za Glazbenu pedagogiju održali su koncert u sklopu Glazbenog poučka 10. svibnja u Rovinju. Izveden je album "Mlado lišće" Božidara Kunca a nastupili su sljedeći studenti: Petra Turčić, Mateja Turčić, Dorja Sabolović, Nina Španjol, Ana Glasnović, Martina Kurelić i Emanuel Čukljaš. Studente je pripremila mr. art. Elda Krajcar Percan, umjetnička savjetnica, a podršku u prezentaciji pružila je izv. prof. dr. sc. Lada Duraković koju je u Rovinju tehnički realizirao Marin Roža. Koncert je protekao u izuzetno ugodnoj atmosferi uz uvjerljive i nadahnute izvedbe.

PREDSTAVLJANJE PRIRUČNIKA ZA...
Priručnik za nastavu solfeggia u osnovnoj glazbenoj školi pod nazivom Spoznajno-emocionalno slušanje glazbe u nastavi solfeggia: primjeri dobre prakse, autorice izv. prof. dr. sc. Sabine Vidulin, predstavljen je 6. svibnja 2023. u sklopu programa Osmog međunarodnog simpozija glazbenih pedagoga. Namijenjen je onima koji su zainteresirani za novitete u struci, otvoreni prema inovacijama, koji duboko promišljaju o svojoj nastavi, spremni su na učenje, suradnju i timski rad. Priručnik je zamišljen kao skripta, jednostavnoga oblika, za čitanje i razonodu, ali i kao motivacija za učenje, usavršavanje i poučavanje na temeljima holističkoga obrazovanja uz kulturno-umjetnički prinos spoznajno-emocionalnoga slušanja glazbe.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Osmi međunarodni simpozij glazbenih...
Osmi međunarodni simpozij glazbenih pedagoga održan je od 4. do 6. svibnja 2023. na temu Glazba i dobrobit u obrazovanju i umjetnosti, a s ciljem razmjene glazbenih i pedagogijskih teorijskih spoznaja, prikaza rezultata istraživanja te ideja i iskustava iz pedagoške prakse. U podtemama Simpozija obrađene su sljedeće cjeline: Pristupi poučavanju i učenju; Kurikulum glazbene nastave; Izvannastavne i izvanškolske glazbene aktivnosti; Učenje i poučavanje instrumentalne/vokalne glazbe; Društveni angažman; Dobrobit i glazbena izvedba; Dobrobit, učenik i glazbeni pedagog; Dobrobit i profesionalni glazbenik te Glazbeno obrazovanje, prirodno okruženje i dobrobit.

Iznimni uspjesi studenata Solo...
Studenti studija Solo pjevanja ostvarile su zapažene rezultate na 11. Međunarodnom natjecanju Lav Mirski u Osijeku: Irina Subašić, 5. kategorija, 1. nagrada (97,50 bodova) klasa prof.art. Lidija Horvat Dunjko Gabrijela Mijatović, 4. kategorija, 1.  nagrada (90,33 bodova) klasa prof.art. Lidija Horvat Dunjko Mirta Topalušić, 4. kategorija, 2. nagrada (85 bodova) klasa prof.art. Lidija Horvat Dunjko i as. Antonia Dunjko Ivana Mikulčić, 4. kategorija, 3. nagrada (79,50 bodova) klasa izv.prof.art. Sofija Cingula Vanja Turner, 3. kategorija, 1. nagrada (92 bodova) klasa prof.art. Lidija Horvat Dunjko  Luka Žiberna, 1. kategorija, 2. nagrada (85,50 bodova) klasa izv.prof.art. Sofija Cingula Iskrene čestitke!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Deveti (međunarodni) forum studenata...
Forum studenata kao specifičan format u kojemu studenti glazbe izlažu na zadanu temu, diskutiraju, vode radionice, pišu radove, uređuju zbornik, muziciraju, druže se i vesele, održao se, deveti put zaredom, od 3. do 4. svibnja 2023. godine, u prostoru Studentskoga doma. Organizator događanja je Odsjek za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije u Puli, uz koordinaciju utemeljiteljice Foruma, izv. prof. dr. sc. Sabine Vidulin.

Projekt Muzičke akademije Sveučilišta...
Postavom djela Carl Orff: Carmina Burana na Forumu u Puli, Muzička akademija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nastavlja uspješan niz koncertnih događanja u gradu Puli i Istarskoj županiji s ciljem da u terminima Dana Grada izvođenje programa na Forumu postane tradicija Sveučilišta koji je jedan od značajnih nositelja razvoja glazbene umjetnosti u Puli. Akademski mješoviti zbor kao i sva druga tijela i pojedinci Muzičke akademije konstantno su prisutni u društvenom i kulturnom životu grada, županije ali i šire. Kantata Carla Orffa Carmina Burana će 2023. godine biti izvedena u originalnoj verziji, tj. za zbor, dva klavira, timpane, udaraljke (pet udaraljkaša) i soliste pjevače (sopran, tenor i bariton).

Predstavljanje nove knjige izv. prof....
Pozivamo vas na predstavljanje nove knjige izv. prof. dr. sc. Sabine Vidulin s Odsjeka za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije u Puli koje će se održati u Dvorani Pula pulskoga FET-a, dana 6. svibnja 2023. s početkom u 14:30.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava Simpozija i Foruma
Odsjek za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije u Puli organizator je Osmog međunarodnog simpozija glazbenih pedagoga i Devetog (međunarodnog) foruma studenata glazbene pedagogije. Pozivamo vas da popratite događanja od 3. do 6. svibnja 2023. Programi su dostupni na: https://mapu.unipu.hr/mapu/2023/osmi_medunarodni_simpozij_glazbenih_pedagoga i na https://mapu.unipu.hr/mapu/medunarodni_forum_studenata_glazbene_pedagogije_u_puli/2023/deveti Dobrodošli!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Osmi međunarodni simpozij glazbenih...
Najavljujemo 8. Međunarodni simpozij glazbenih pedagoga od 4. do 6. svibnja 2023. u organizaciji Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Više informacija na: https://mapu.unipu.hr/mapu/2023/osmi_medunarodni_simpozij_glazbenih_pedagoga Dobrodošli!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Pozivnica za Operu Orfej i Euridika
Muzička akademija sveučilišta u Puli i ove godine postavlja premijerno operu u INK. To je već naša 4. opera koju premijerno postavljamo za istarsku publiku. Ove godine postavljamo operu Orfei i Euridika, vječnu priču o ljubavi. Nastupaju najbolji studenti Muzičke akademije uz pratnju orkestra! Dvije su predstave sa čak dvije različite postave pjevača. Režiju potpisuje redatelj red. prof. art. Ozren Prohić a dirigent je izv. prof. art. Domeniko Briški. Pretpremijera je 14.4.2023 u 20 sati, a premijera dan kasnije, 15.4.2023. isto u 20.sati. Obje predstave su na velikoj sceni INK u Puli, u dvorani Pietro Ciscutti. Gluckova opera Orfej i Euridika jedna je od najpoznatijih i najizvođenijih opera uopće. Pozivamo vas!

Autor: Dražen Košmerl
Uspjesi studenata solo pjevanja
Na 61. Državnom natjecanju HDGPP-a studenti solo pjevanja sa Muzičke akademije u Puli ostvarili su izvrsne rezultate: Irina Subašić 1. nagrada  (mentorica prof. art. Lidija Horvat Dunjko) Ena Lešić Jovanović 1. nagrada  (mentorica Antonia Dunjko, as.) Vanja Turner 2. nagrada  (mentorica prof. art. Lidija Horvat Dunjko) Sandra Böhm 2 nagrada  (mentorica Antonia Dunjko, as.) Uz klavirsku pratnju Roberta Batelića, umj.suradnika. Iskrene čestitke!

Pokreće se postupak za izbor dekana...
Akademijsko vijeće Muzičke akademije u Puli na svojoj redovitoj 49. sjednici, održanoj dana 29. ožujka 2023. godine, donijelo je  Odluku  o pokretanju postupka za izbor dekana  Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Prilog: Odluka postupak izbora dekana

Autor: Dominik Tomislav Vladić
PRO ET CONTRA
Odsjek studija Klasične harmonike u suradnji s Uredom za partnerstvo i projekte UNIPU organizira trodnevnu manifestaciju PRO ET CONTRA koja povezuje tri akademije: Conservatorio di Musica Santa Cecilia iz Rima, Akademiju za glasbo u Ljubljani i Muzičku akademiju u Puli. Gostujući profesor Massimiliano Pitocco predstaviti će se kroz majstorsku radionicu, predavanje i koncert. Temeljni je cilj umjetničke radionice korištenje resursa Erasmus+ i sličnih programa mobilnosti i financiranja koji nadilaze sami koncept gostujućeg predavanja i prelaze u prave umjetničke istraživačke projekte i koncepte koji omogućuju poticanje izvrsnosti u muziciranju, međunarodno umrežavanje institucija i studenata, poticanje i razvoj različitosti te istraživanje i umjetničku interpretaciju kapitalnih djela svjetske glazbene baštine. Umjetnički Odbor

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Međunarodni dan klavira
"Međunarodni dan klavira" kao 88. dan u godini, ove godine prigoda je za koncert odabranih studenata klavira pulske Muzičke akademije u Bujama, gradiću sjeverne Istre. Nastupaju studenti iz klasa doc.art Charlene Farruggia Bozac, as. Marijana Đuzela i red.prof. Jakše Zlatara: Klara Hosni, Helena Tkalčec, Dorijan Jarnjak, Matko Lušetić. Urednica koncertnog događanja je Vesna I. Ocwirk, umjetnički savjetnik.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Sveučilište J. Dobrile u Puli održava Dane otvorenih vrata Sveučilišta 8. i 9. veljače 2023. godine. U sklopu Dana otvorenih vrata prvi će se dan održati okrugli stol namijenjen široj javnosti. Drugi dan održat će se izlaganja sastavnica i ureda Sveučilišta koja će potencijalne studente upoznati sa studijskim programima i projektima. Događaj je otvorenog tipa te nije potrebno najaviti svoj dolazak.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
ADVENTSKI KONCERT
U petak 16. prosinca u 19 sati u crkvi sv.Antuna u Puli tradicionalni adventski koncert Muzičke akademije u Puli. Ove godine Akademski mješoviti zbor i solisti u suradnji sa Organum Histriae priređuju tradicionalni Adventski koncert pod ravnanjem dirigenta Domenika Briški. Uz pratnju komornog gudačkog ansambla sastavljenog od pulskih glazbenika ovo je novi vid suradnje sa Organum Histriae. Dobrodošli!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Uspjesi studenata solo pjevanja
Na VII. Danubia talents international music competition u Budimpešti studentica  Valentina Elizabeta Šilje u klasi izv.prof.art. Sofije Cingule osvojila je 3. nagradu u B kategoriji. Studentice Irina Subašić i Martina Menegoni iz klase red.prof.art. Lidije Horvat Dunjko položile su audiciju za veliki međuinstitucijski projekt Muzičke akademije u Zagrebu, u koprodukciji sa HNK Zagreb.  Radi se o največem oprojektu Sveučilita u Zagrebu, glazbeno-scenskoj izvedbi Papandopulove opere "Amfitrion" na kojoj će zajednički raditi sve umjetničke akademije i fakulteti. Premijera je predviđena u svibnju 2023. u HNK u Zagrebu pod vodstvom maestra Matije Fortune, u režiji redatelja Krešimira Dolenčića. U jakoj konkurenciji studenata iz Zagreba i Splita naše studentice su položile audiciju, sopranistica Irina Subašić za ulogu Venere te mezzosopranistica Martina Menegoni za ulogu Noći. Iskrene čestitke!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Novo izdanje Muzičke akademije u Puli
Muzička akademija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli izdavač je najnovijeg notnog izdanja Disaccordion autorice Laure Mjeda Čuperjani. Originalna verzija skladbe pisana je za mezzosoopran i harmoniku ali je kasnije zbog šire mogućnosti izvođačke prakse nastala i verzija prilagođena sopranu i harmonici.   Od početne ideje do radosti zbog oživljavanja skladbe među izvođačima, novi život udahnut joj je i ovim izdanjem, koje je čini iznova aktualnom i dostupnom za nova propitkivanja i nova istraživanja, jednako u procesu pripreme kao i u nastavi komorne glazbe, ali i u  koncertnoj praksi aktivnih glazbenih umjetnika.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Koncertima na turneji zbor mapu...
Tjedan od 19. do 25. listopada 2022. mnogim će studentima i djelatnicima Muzičke akademije u Puli ostati u nezaboravnom sjećanju. Kao rezultat višemjesečnog intenzivnog rada, mješoviti pjevački zbor Muzičke akademije u Puli pod vodstvom izv. prof. art. Domenika Briškog odradio je zahtjevnu glazbenu turneju kroz Njemačku i Austriju. Ideja o turneji nastala je još 2020. godine no zbog pandemije bilo ju je moguće održati tek sada. Riječ je o međunarodnoj suradnji sa zborom i orkestrom "Confido vocale & camerata" iz Njemačke i naše Muzičke akademije tako da su dva koncerta održana u Istri, 14. i 15. listopada u Katedrali sv. Marije u Puli i crkvi sv. Eufemije u Rovinju, a druga dva 22. i 23. listopada u njemačkim gradovima Dorsten i Gladbeck.

Suradnja Mozarteuma i Muzičke...
Dana 4. studenoga 2022. u organizaciji salzburškog Mozarteuma, u dvorcu Frohnburg – mjestu snimanja filma Moje pjesme, moji snovi – održan je međunarodni simpozij glazbenih pedagoga. Na simpoziju su predstavljeni rezultati međunarodnog znanstvenog projekta Schools@Concerts: Tuning Up for the Music Experience te istoimena knjiga. Uz dr. Bernhofera i dr. Malla, kourednica znanstvene knjige je i izv. prof. dr. sc. Sabina Vidulin s Muzičke akademije u Puli, ujedno i autorica dvaju poglavlja. Pulska akademija tim je povodom postala partner renomiranom Mozarteumu te označila novu stranicu u znanstvenoj vidljivosti i prepoznatljivosti Odsjeka za glazbenu pedagogiju. Isto tako, uz EAS – Europsku udrugu za glazbu u školi, Muzička akademija u Puli podržala je publikaciju knjige u izdanju poznate europske izdavačke kuće na području glazbe, Helbling.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Prvi veliki projekt u novoj...
Već na početku nove akademske godine Muzička akademija u Puli realizirala je veliki umjetnički projekt. Akademski mješoviti zbor MAPU i zbor i orkestar Confido vocale & Camerata iz Dorstena (Njemačka) 14.10. u prepunoj Katedrali sv. Marije u Puli te dan poslije u crkvi sv. Eufemije u Rovinju održali su prekrasan koncert na kojem je preko 100 izvođača na sceni praizvelo "Regina Caeli" Branka Okmace i Schubertov Magnificat uz solistički kvartet mladih pulskih pjevačkih snaga (Karnen Szabo sopran, Lana Živčić mezzosopran, Josip Krajačić tenor, i gost Cedrik Bayard bas) pod ravnanjem Domenika Briškog. U nastavku je bila izvedena Donizettieva "Messa di Gloria e Credo" pod ravnanjem mo Wolfganga Endrosa i solistički kvartet iz Njemačke. Koncerti u Puli i Rovinju bili su popračeni velikim i dugotrajnim pljeskom. Sada je zbor pulske akademije u uzvratnom posjetu u Augsburgu, Dorstenu i Salzburgu. Sretno!

Rezultati prijemnog ispita 3. upisnog...
  Objavljeni su rezultati prijemnih ispita za dodatne provjere u 3. roku: Studij glazbene pedagogije – preddiplomski Studij klasične harmonike – preddiplomski

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dodatne provjere u 3. upisnom roku
Dodatne provjere kandidata za upis na preddiplomske studije u 3.upisnom roku održati će se u četvrtak 13. listopada 2022. s početkom u 8 sati u zgradi Akademije na adresi Rovinjska 14.

Simfonijski orkestar i mješoviti zbor...
Simfonijski orkestar i mješoviti zbor iz Njemačke, grad Dorsten, Njemačka - confido vocale & camerata e.V. i Mješoviti akademski pjevački zbor Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, ostvaruju međunarodnu kulturnu suradnju kroz zajednicke koncerte.  Petak, 14. listopada 2022. u 19 sati, Katedrala sv. Marije u Puli i subota, 15. listopada 2022. godine s početkom u 19 sati Crkva Sv. Eufemije u  Rovinju. Program koncerata sastavljen je od djela kompozitora iz tri države članice Europske unije: Italije, Njemačke i Hrvatske. Na koncertu će se praizvesti oratorijsko djelo napisano za tu priliku, Istarskog skladatelja i profesora na Muzičkoj akademiji u Puli, Branka  Okmace – Regina Caeli za simfonijski orkestar i zbor, te F. Schubert – Magnificat i G. Donizetti - Messa di gloria e credo.    Osobita nam je čast pozvati Vas da svojim prisustvom podržite ovaj projekt.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje studentima za...
Ispred Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osobna mi je čast i zadovoljstvo zaželjeti vam uspješnu i nadasve sigurnu novu akademsku godinu. Prošlih smo godina bili svjedoci mnogih izazova od kojih su i danas mnogi prisutni. Nadamo se da će nova akademska godina biti ipak manje izazovna i manje neizvjesna u odnosu na godine prije. Pred vas će biti novi ispitni i životni izazovi za koje sam siguran da cete ih uspješno svladati. Iako nikada nije bilo lako studirati, svi mi koji smo bili studenti znamo koji su izazovi studentskog života, posljednjih su godina, uslijed velike neizvjesnosti i društvenih transformacija, izazovi pred našim studentima svakako još i veci. Snagom volje i odlućnošću, naši su se studenti uspješno nosili sa svakim izazovom koji je pred njih postavljen. Siguran sam da će tako biti i u budućnosti u novoj akademskoj godini. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rezultati prijemnog ispita za...
  Objavljeni su rezultati prijemnih ispita za dodatne provjere u 2. roku: Studij glazbene pedagogije – preddiplomski Studij klasične harmonike – preddiplomski

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upisi na Muzičku akademiju u Puli -...
Dodatne provjere za upis na Muzičku akademiju u Puli u ljetnom roku održati će se 9. rujna. Detaljan raspored možete vidjeti ovdje:

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Slobodna upisna mjesta u rujnu
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavljuje slobodna upisna mjesta u rujnu

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rezultati upisa u ljetnom roku i...
Prijave za upis na studij u jesenskom roku putem sustava  postani-student.hr  započele su 21. srpnja 2022. godine i traju do 19. rujna 2022. (do 13:59 sati) osim za upise na studije sljedećih visokih učilišta na kojima prijave završavaju ranije: Muzička akademija u Puli do 2. rujna 2022. i  Sveučilišni preddiplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije do 8. rujna 2022. Više informacija dostupno je u natječaju i na mrežnim stranicama visokih učilišta.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Objava za medije: Sveučilište u Puli...
Danas su na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli predstavljeni studijski programi koje provode Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti , Filozofski fakultet u Puli , Muzička akademija u Puli , Medicinski fakultet u Puli i Tehnički fakultet u Puli. Upisi na sve preddiplomske studijske programe traju do 18. srpnja. Prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić rekla je kako preddiplomskoj i integriranoj razini Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nudi ukupno 1.432 slobodna mjesta od čega za redovite studente 1.016, za izvanredne studente 282 i strane državljane 134. Već sada po privremenim rang listama popunjenost od 100% ima Znanost o moru, Studij sestrinstva, Japanski jezik, Engleski jezik i Rani predškolski odgoj i obrazovanje. Više od 70% popunjeni su studijski programi dizajna i audiovizualnih komunikacija, Informatika i Učiteljski studij.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava završnog koncerta kandidata...
U četvrtak, 7. srpnja održat će se završni koncert studenta preddiplomskog sveučilišnog studija klasične harmonike Julijana Škrabana. Koncert će biti Crkvi sv. Antuna, Scalierova ul. 22A s početkom u 10 sati. Prilog: Program završnog koncerta

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rezultati prijemnog ispita za...
Objavljeni su rezultati prijemnih ispita za dodatne provjere u 1. roku: Studij glazbene pedagogije – preddiplomski Studij klavira – preddiplomski Studij klasične harmonike – preddiplomski Studij solo pjevanja – preddiplomski

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upisi na Muzičku akademiju u Puli -...
Dodatne provjere za upis na Muzičku akademiju u Puli u ljetnom roku održati će se 4. i 5. srpnja. Detaljan raspored možete vidjeti ovdje:  

Muzička akademija u Puli dodijelila...
U srijedu 15. lipnja 2022. godine djelatnici, suradnici i umirovljenici Muzičke akademije u Puli posjetili su polja lavande OPG-a Pekici. Tom prigodom bivšoj djelatnici Akademije, izv. prof. Mirjani Grakalić uručena je nagrada HDGPP-a za iznimne rezultate u dugogodišnjem nastavnom radu.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Održan završni koncert studenata...
U srijedu 8. lipnja 2022. godine održan je koncert studenata Muzičke akademije u crkvi Sv. Franje. Nastupili su studenti Solo pjevanja Karmen Szabo u klasi doc. art. Marije Kuhar Šoša, Valentina Elizabeta Šilje u klasi izv. prof. art. Sofije Cingule i Irina Subašić u klasi red. prof. art. Lidije Horvat Dunjko, uz klavirsku pratnju Sandra Vešligaja, v. as s djelima Masseneta, Verdija i Gounoda. Studenti Klasične harmonike Teodor Trampuš i Marin Bilić u klasi doc. art. Ivana Šverka te Nikola Šereg i Amalija Tkalčec u klasi izv. prof. mr. art. Franka Bošca predstavili su se s djelima Nordheima, Vivaldija, Solera i Mozarta.

Autor: Sara Maga
Dragi roditelji i budući studenti, pozivamo vas da nam se pridružite na Informativnim danima koji se održavaju 14. lipnja 2022. od 17 do 19 sati u foajeu nove zgrade Fakulteta za ekonomiju i turizama "Dr. Mijo Mirković". Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održava Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj lepezi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. Na Sveučilištu se nadaju da će ovim događajem pomoći roditeljima budućih studenata sa korisnim informacijama i dilemama oko željenih studijskih programa.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Majstorski tečaj solo pjevanja na...
Sveučilišna profesorica Bečkog konzervatorija za glazbu i umjetnost, sopranistica s međunarodnom karijerom Akiko Nakajima drži majstorski tečaj na odsjeku za solo pjevanje Muzičke akademije u Puli od 23. do 26. svibnja 2022.  Više o prof. Akiko Nakajima možete saznati klikom na stranicu: Akiko Nakajima - Soprano

Održana briljantna večer opere u...
U petak 13. pretpremijerno i u subotu 14. svibnja premijerno Muzička akademija u suradnji s INK-om Pula nakon tri godine ponovno je briljirala s glazbeno scenskim projektom Opera.

Poziv na Večer opere: G. B. Pergolesi...
U suradnji sa INK Pula i uz potporu Odjela za kulturu Grada Pula, Muzička akademija u Puli priprema dvije glazbeno scenske večeri na pozornici INK u Puli. U istoj večeri dvije vesele i nadasve zabavne jednočinke G. B. Pergolesi: La serva padrona i W. A. Mozart: Bastien i Bastienne privući će vas komičnim zapletima i odnosima, radnjom punom šarma i neočekivanih preokreta.

Učenici Glazbene škole Karlovac...
Dana 28. travnja 2022. učenici i profesori Glazbene škole Karlovac posjetili su Muzičku akademiju u Puli te su djelatnici i studenti ukazali na njezine prednosti i naveli razloge zašto je baš Muzička akademija u Puli najbolji izbor za njih.

Najava gostujućeg predavanja...
Mlada hrvatska sopranistica Antonia Dunjko, diplomantica na katedri za staru glazbu na Kraljevskom Konzervatoriju u Den Haagu, u sklopu istraživanja održat će predavanje na temu "Pjevanje barokne literature sa težištem na razdoblje od 1659. do 1759. godine". Predavanje će se održati na Muzičkoj akademiji u srijedu 4. svibnja  s početkom u 10 sati. Nakon predavanja uslijediti će individualni sati sa studentima pjevanja.

Studenti MAPU-a sudjelovali na...
Studenti Odsjeka studija Glazbene pedagogije Muzičke akademije u Puli, Marta Šarec i Marin Roža, sudjelovali su na međunarodnoj studentskoj radionici „Podijelimo znanje“ održanoj 21. i 22. travnja 2022. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Cilj radionice bio je potaknuti studente glazbe na kreativno (glazbeno) mišljenje i izražavanje, prezentiranje konkretne teme/građe te sudjelovanje u raspravama.

Posjeta maturanata glazbene škole...
Dana 4. travnja 2022. maturanti iz sesvetske glazbene škole Zlatka Grgoševića posjetili su Muzičku akademiju u Puli te su djelatnici i studenti ukazali na njezine prednosti i naveli razloge zašto je baš Muzička akademija u Puli najbolji izbor za njih.

Autor: Ivica Petrinić
Održan Osmi forum studenata glazbene...
U sklopu Dana Muzičke akademije u Puli, 1. travnja 2022. održan je Osmi forum studenata glazbene pedagogije . Ovogodišnji interni forum okupio je studente svih odsjeka Akademije na temu "Osobni razvoj studenata glazbe iz glazbenopedagoške i umjetničke perspektive". Forum studenata je jedinstveno događanje u Hrvatskoj u kojemu studenti aktivno surađuju s mentorima, razmjenjuju iskustva s drugim studentima, izlažu, diskutiraju, pišu radove i muziciraju.

Autor: Ivica Petrinić
Najava Dana Muzičke akademije 2022....
Pozivamo sve zainteresirane na Dane Muzičke akademije 2022. koji će se održati od 31. ožujka do 2. travnja ove godine. Pripremili smo stručna predavanja, majstorsku radionicu, koncerte, a sve u suradnji i uz potporu dugogodišnjih partnera. Više o događanjima u nastavku:  

Pozivno pismo maturantima i...
Poštovani maturanti i maturantice, uoči važnoga trenutka odabira studija i početka nove životne avanture, pozivamo vas da se priključite našoj fakultetskoj zajednici koja već desetljećima obrazuje stručnjake čije su kompetencije prepoznate u umjetnosti, kulturi i školstvu diljem Hrvatske i u inozemstvu. Muzička akademija u Puli dana 5. veljače 2022. s početkom u 9 sati predstavit će vam svoja četiri odsjeka: Glazbena pedagogija, Klasična harmonika, Solo pjevanje i Klavir.

Uspjeh studenta Muzičke akademije u...
Na nedavno održanom međunarodnom recitatorskom natjecanju za strane studente "Nadahnuti ruskom poetskom riječju" student klasične harmonike na Muzičkoj akademiji u Puli Ivor Javor-Korjenić osvojio je 1. mjesto. Iskrene čestitke studentu Ivor Javor-Korjeniću i njegovoj mentorici dr. sc. Ireni Mikulaco!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Koncert studenata Muzičke akademije...
Na blagdan svete Lucije, u ponedjeljak, 13. prosinca 2021. studenti Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održat će, već tradicionalni, blagdanski koncert u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Studenti Frano Živković, Ivana Mikulčić, Nina Španjol, Lucija Holi, Lorena Turković, Tina Mandić, Karmen Szabo, Daniela Zgrablić, Tena Bevčar, Romina Peti, Tone Cukon, Dajana Lupić, Gabriela Mijatović, Lana Živčić i Laura Marin izvest će repertoar koji obuhvaća neke od najljepših skladbi poznatih svjetskih i domaćih skladatelja, a za nastup su ih pripremili nastavnici mr. art. Elda Krajcar Percan, umjetnički savjetnik, Vesna Ivanović Ocwirk, viši predavač, doc.art. Marija Kuhar Šoša, red. prof. art. Lidija Horvat Dunjko i dr. art. Melita Lasek Satterwhite, viši predavač.

Izlaganje profesorice i studentice...
Dana 7. prosinca 2021. na Međunarodnoj konferenciji o glazbenom obrazovanju - VI OKKNEM - održanoj u Gdansku u virtualnom okružju, na temu međunarodne suradnje studenata u okviru Foruma studenata, pozvano izlaganje održale su izv. prof. dr. sc. Sabina Vidulin i Marta Šarec, studentica prve godine diplomskoga studija Glazbene pedagogije. Forum studenata glazbene pedagogije jedinstveno je događanje u Hrvatskoj, a u pripremi je osmi po redu koji će se održati u travnju 2022.

Prijemni ispit - Glazbena pedagogija,...
Prijemni ispit za studij Glazbene pedagogije (3. rok) održat će se 13. listopada 2021. godine s početkom u 8 sati.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Homage Astoru Piazzolli povodom 100....
U utorak, 19. listopada 2021. godine, s početkom u 16 sati u prostorijama Doma hrvatskih branitelja, (Leharova 1, Crvena dvorana) održati će se: Prezentacija različitih tipova harmonika i njihove karakteristike Predavači: Žan Trobas (Slovenija) i Paolo Picchio (Italija) u 16 sati Predavanje i prezentacija knjige: "Astor Piazzolla, il padre del  Nuevo Tango" Predavač: Paolo Picchio (Italija) u 17.15 sati Koncert dua: Vita & Žan Vita Peterlin, violončelo i Žan Trobas, harmonika u 19 sati

Orijentacijski dan za redovne studente prve godine preddiplomskih studija Muzičke akademije u Puli održava se u ponedjeljak 4. listopada 2021. prema rasporedu.

Rezultati prijemnih ispita na Muzičkoj akademiju u Puli nalaze se na internetskoj stranici:

Rezultati prijemnih ispita na Muzičkoj akademiju u Puli nalaze se na internetskoj stranici:

Predstavljanje zbirke notnog izdanja...
Dana 23. lipnja 2021. u 19 sati bit će predstavljena zbirka Solistička i komorna djela Nella Milottija koju su uredili Ivana Paula Gortan Carlin i Branko Okmaca u prostoru Povijesnog i pomorskog muzeja Istre.

Autor: Dražen Košmerl
Orffov instrumentarij
Zahvaljujuči financijskoj pomoći Upravnog odjela za kulturu Grada Pule, na Muzičku akademiju je stigao vrijedan komplet Orffovih instrumenata. Ovaj profesionalni komplet raznovrsnih melodijskih i ritamskih instrumenata izrađenih od prirodnih materijala, poslužit će studentima i nastavnicima u radu metodičkih teoretskih i drugih stručnih predmeta, a isto tako očekivana je njihova primjena u raznim umjetničkim i koncertnim projektima. Velika zahvala na pomoći Upravnom odjelu za kulturu Grada Pule.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Koncert "Glazbene vedute...
Unatoč nemogućnosti održavanja zajedničkih proba i nastupa, studenti Odsjeka za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije nisu izgubili motivaciju za stjecanjem novih znanja i vještina. Na kraju ove akademske godine, umjesto javnog nastupa, sviračko su umijeće pokazali u studiju, pred kamerama.  U video koncertu "Glazbene vedute austrougarske Pule", čut ćete njihove izvedbe notnih zapisa koji su nastali u Puli prije više od stotinu godina. Riječ je o koračnicama kapelnika Orkestra carske i kraljevske mornarice (Mornaričkog orkestra). Sudjeluju studenti Toni Cukon, Emanuel Čukljaš, Marija Kraljević, Martina Kurelić, Petra Turčić i Iva Leko koje su pripremile mentorice umjetnička savjetnica mr. art. Elda Krajcar Percan , te izv. prof. dr. sc. Lada Duraković .

Održan Sedmi međunarodni simpozij...
Od 13. do 15. svibnja 2021. godine u virtualnom okruženju održan je Sedmi međunarodni simpozij glazbenih pedagoga. Prijavilo se 292 sudionika iz 22 države. Osim iz Hrvatske, pratili su ga sudionici iz Albanije, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, s Cipra, Crne Gore, Grčke, Francuske, Irske, Italije, Izraela, Kosova, Litve, Mađarske, Njemačke, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije.

Održan Sedmi međunarodni forum...
Sedmi forum studenata glazbene pedagogije održan je 11. i 12. svibnja 2021. godine, u međunarodnom izdanju. Svoje radove izložilo je 14 predstavnika iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Poljske, a osim u zanimljivim predavanjima mladih glazbenih pedagoga, sudionici su uživali i u umjetničkom programu koji su pripremili studenti Muzičke akademije u Puli.

Sedmi međunarodni simpozij glazbenih...
Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je Muzička akademija u Puli dobila status PRVOG REGIONALNOG SIMPOZIJA European Association for Music in Schools (EAS) te podršku partnera Association Européenne des Conservatoires (AEC) i Regionalne mreže Psihologija i glazba (RNPaM). Iako smo sedmo simpozijsko izdanje pripremali u posebnim, ni malo poticajnim okolnostima, spremno ćemo ga dočekati od 13. do 15. svibnja 2021., kada ćemo u virtualnom okruženju, s ciljem unaprjeđenja glazbenopedagoške teorije i prakse, okupiti brojne stručnjake iz različitih glazbenih područja.

Studentica Solo pjevanja Irina...
U ovim izazovnim vremenima online nastave ponosno objavljujemo da je studentica 3. godine Solo pjevanja  Irina Subašić osvojila 1. nagradu (98.25 bodova) na državnom natjecanju -  59. hrvatskom natjecanju studenata glazbe i plesa, održanom u Zagrebu, pod mentorstvom red. prof. art. Lidije Horvat-Dunjko i uz klavirsku pratnju Roberta Batelića , umj. suradnika.

Autor: Ivica Petrinić
Nakon gotovo pola stoljeća visokoškolskog glazbenog obrazovanja  u Istri i Puli, Muzička akademija u Pulii je dobila koncertni klavir. Zahvaljujući financijskoj potpori Istarske županije i Grada Pule Muzička akademija je uz nešto manji klavir za potrebe nastave, marke Yamaha, dobila skupocjeni koncertni klavir marke Bösendorfer koji će krasiti Svečanu dvoranu "Tone Peruško".

Rezultati prijemnih ispita na na Muzičkoj akademiju u Puli (u 3. roku) nalaze se na internetskoj stranici:

Autor: Dražen Košmerl
3. UPISNI ROK -  DODATNA PROVJERA
Dodatna provjera u 3. upisnom roku za upis studenata u I. godinu sveučilišnog preddiplomskog studija u akademskoj 2020./2021. godini održati će se u srijedu, 14. listopada 2020. s početkom u 8 sati. Objava rezultata će biti isti dan na mrežnim stranicama. Detaljan raspored u nastavku.  

Nastava na Muzičkoj akademiji u Puli, prema objavljenom rasporedu nastave, za prvu godinu preddiplomskih studija započinje 6. listopada, a za ostale godine preddiplomskih i diplomskih studija započinje 5. listopada:

Orijentacijski dan za redovne studente prve godine preddiplomskog studija na Muzičkoj akademiji u Puli započinje u ponedjeljak 5. listopada 2020.  u 13 sati u Dvorani 2, Rovinjska 14.

Orijentacijski dan za studente prve godine održat će se 5. listopada 2020. godine na Muzičkoj akademiji u Puli, Rovinjska 14, Dvorana 2 (prizemlje) s početkom u 13 sati. Tom prilikom studenti će dobiti studentske iskaznice (x-ice). Nastava za studente prve godine studija počinje sljedećeg dana, 6. listopada 2020. godine prema rasporedu na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama.

Na jubilarnim 50. Varaždinskim baroknim večerima nastupili su studenti Irina Subašić,  Paulo Rušnov i Ivor Javor Korjenić u projektu "Četiri akademije". Studenti su nastupili kao solisti uz pratnju Baroknog ansambla Muzičke akademije u Zagrebu, a na programu su izvedena djela A.Vivaldija i J. S.Bacha.    

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upute za online upise u jesenskom...
Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na https://upisi.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje smo pripremili i dostupne su putem ove poveznice: Upute za online upise

Dekan Muzičke akademije u Puli dana 18. rujna 2020. donio je Odluku o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2019./2020. kojom se odobrava dodatni ispitni rok (pismeni, usmeni i praktični dio ispita) na preddiplomskim i diplomskim studijskim programima Muzičke akademije u Puli 28. i 29. rujna 2020. godine. Pravo prijave i izlaska na ispit imaju svi redoviti studenti preddiplomskog i diplomskog studija. Na dodatnom ispitnom roku student može prijaviti samo jedan ispit.

Rezulati prijemnih ispita na na Muzičkoj akademiju u Puli (u jesenskom roku) nalaze se na internetskoj stranici:

Kalendar dodatnih provjera za jesenski upis u akademsku godinu 2020./2021. upravo je postavljen (pdf dokument) na internetsku stranicu https://mapu.unipu.hr/mapu/upisi/.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Svim studentima koji se upisuju u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. u utorak, 28. srpnja 2020. godine u 12 sati, putem SMS-a, stići će obavijest o načinu korištenja AAI@EduHr korisničkih podataka i usluga Sveučilišta.

Informacije o nastavku upisa u prvu...
Daljni pristup upisima kroz aplikaciju Upisi UniPu koja je dostupna na poveznici https://upisi.unipu.hr/ bit će omogućen kandidatima koji su uplatom upisnine potvrdili namjeru upisa (nije potrebno dostavljati potvrdu o uplati).  Pristupni podatci za službeni mail i ostale usluge Sveučilišta dostavit će se putem SMS-a najkasnije u utorak, 28. srpnja 2020. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda ( www.postani-student.hr ) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 

Autor: Ivica Petrinić
Rezultati prijemnih ispita na Muzičkoj akademiju u Puli nalaze se na internetskoj stranici:

Autor: Ivica Petrinić
Kalendar dodatnih provjera za upis u akademsku godinu 2020./2021. upravo je postavljen (pdf dokument) na internetsku stranicu https://mapu.unipu.hr/mapu/upisi/.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE  "FRANZ...
U petak, 3. srpnja u Pomorskom i povijesnim muzeju Istre s početkom u 20 sati bit će predstavljena knjiga FRANZ LEHÁR, KAPELNIK CARSKE I KRALJEVSKE MORNARICE U PULI (1894-1896)  autorica Lade Duraković i Marijane Kokanović Marković. Tom prigodom publika će moći pogledati i izložbu te dokumentarni film koji su pripremile autorice knjige, a bit će izvedeno i nekoliko Leharovih skladbi pisanih u pulskom periodu.  Ovim će programom biti obilježena 150. godišnjica skladateljeva rođenja. U glazbenom dijelu sudjeluju  Elda Krajcar Percan, Sofija Cingula, Marija Kuhar Šoša i Sandro Vešligaj

Autor: Dražen Košmerl
Klavirski recital
Renomirana pijanistica i docentica na Muzičkoj akademiji u Puli, Charlene Farrugia Božac održati će cijelovečernji recital na novom Steinwayu na Velikoj sceni INK-Gradskog kazališta Pula, 13. lipnja 2020. s početkom u 20 sati.

Autor: Dražen Košmerl
Sandro Vešligaj, korepetitor na Muzičkoj akademiji u Puli u suradnji sa klarinetistom Davidom Kumpare održati će koncertnu promociju CD-a CRO - CLASSIC - ETHNO , 12. lipnja 2020. u 20 sati na Velikoj sceni INK-Gradsko kazalište Pula.  Moderatorica promocije je muzikologinja Nuša Hauser.

Autor: Dražen Košmerl
"Zlatić i mi" na HR Radio Puli
HRT Radio Pula obilježit će u petak, 5. lipnja 2020. godine s početkom u 14 sati i 15 minuta 110. obljetnicu rođenja skladatelja Slavka Zlatića emisijom  koju su realizirale studentice glazbene pedagogije Antonella Mendiković Đukić, Ilona Kos i Valentina Nekić Ivanov. Emisija je rezultat  nastavnog projekta "Zlatić i mi", predstavljenog na prošlogodišnjim Danima akademije.  Projekt je realiziran u sklopu kolegija "Poznavanje glazbene literature" pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Lade Duraković. U sklopu emisije moći ćete poslušati i izvedbe  studenata,  mezzosopranistice Eme Delač te klavirista Martine Kurelić i Tonija Cukona, koje su pripremili doc. mr. art. Sofija Cingula i mr. art. Elda Krajcar Percan, umjetnička savjetnica.      

Autor: Dražen Košmerl
O 6. Forumu studenata glazbene pedagogije Muzičke akademije u Puli pisao je Glas Istre:  

Dan alumna Odsjeka za glazbenu...
Dana 21. svibnja 2020. godine održan je Dan alumna Muzičke akademije u Puli, kojeg je organizirala i koordinirala izv. prof. dr. sc. Sabina Vidulin. Bio je to još jedan od programa kojima je obilježena 40. obljetnica rada studija Glazbene pedagogije. Predstavilo se deset izlagača s devet tema. Izlagali su: Sandra Frančišković na temu Aktivno slušanje glazbe uz upotrebu glazbala , Aleksandra Smolić Batelić i Sanja Minić na temu Interdisciplinarni stvaralački pristup Snjeguljici i sedam patuljaka kroz ritamske improvizacije i slušanje glazbe , Ileana Pavletić Perosa s temom Ritamska avantura: učenje uz igru u nastavi Glazbene kulture ili Avantura jedne učiteljice u nastavi Glazbene kulture na daljinu uz sudjelovanje posebnog gosta, utemeljitelja kompanije „Classplash“ i inovatora, portugalca J. Ramalheira. Štefica Čeh izlagala je na temu Inkluzija učenika s teškoćama u razvoju u nastavi Glazbene kulture . Habek je kroz temu Mjuzikl kao nastavni izazov ukazao na važnost izvannastavnih glazbenih aktivnosti. Nadalje, predstavili su se  Slavica Kelemen s temom Autonomija predmeta Glazbena umjetnost temeljena na sinergiji gimnazijskog obrazovanja , Suzana Goldin na temu Obrada dvodijelne pjesme u nastavi Solfeggia kroz korelaciju teorijskih glazbenih predmeta , Branko Škara s temom Komorna glazba u doba korone te Melita Lasek Satterwhite s temom Uloga ravnatelja u vođenju obrazovne ustanove . Uspjeh jednog studija mjeri se, među ostalim, uspješnošću koju postižu njegovi alumni, a ovo je događanje pokazalo da se Odsjek za glazbenu pedagogiju pulskog Sveučilišta svojima zaista može ponositi.

Autor: Dražen Košmerl
Objavljena znanstvena knjiga
Znanstvena knjiga Spoznajno-emocionalno slušanje glazbe u školi , autorica izv. prof. dr. sc. Sabine Vidulin , doc. dr. sc. Marlene Plavšić i doc. dr. sc. Valnee Žauhar objavljena je 18. svibnja 2020. u izdanju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Muzičke akademije u Puli i Filozofskog fakulteta u Rijeci. Recenzije potpisuju prof. dr. sc. Blanka Bogunović, prof. dr. sc. Senad Kazić, prof. dr. sc. Dubravka Miljković i izv. prof. Branka Rotar Pance. U knjizi se elaborira novi pristup slušanju glazbe u osnovnoj općeobrazovnoj školi. Spoznajno-emocionalni pristup potiče cjelovito doživljavanje glazbe te uključuje učenike u aktivniji angažman tijekom slušanja glazbe. Empirijski je provjeren i rezultati, predstavljeni u knjizi, pokazuju njegove prednosti. Takav višemodalni pristup, na dokazima utemeljen, po koracima je prikazan u knjizi u primjerima artikulacije nastavnoga sata Glazbene kulture. Knjiga obuhvaća pet poglavlja i dodatke. U prvom se opisuje fenomen slušanja glazbe, daje se pregled tradicije slušanja glazbe u školi u Hrvatskoj i prikazuje se trenutačno stanje. Drugo poglavlje elaborira višemodalno slušanje i razumijevanje glazbe te navodi neke primjere njegove primjene. Treće poglavlje predstavlja spoznajno-emocionalni pristup slušanju glazbe s naglaskom na njegovoj provedbi u glazbeno-pedagoškom kontekstu. U četvrtom su poglavlju detaljno razrađene četiri priprave koje slijede taj pristup. Završno, peto poglavlje, donosi rezultate istraživanja u školi i u njemu su uspoređeni standardni i spoznajno-emocionalni pristupi. Knjigu obogaćuju crteži koje su izradili učenici potaknuti slušanjem skladbi. U Dodacima se nalaze priprave studentice i učitelja te čine prilog osuvremenjivanja nastave glazbe u školi. Vrijednost knjige, osim korelacije praktičnog i teorijskog te stručnog i znanstvenog sagledavanja fenomena, ogleda se u proširenom krugu suradnika, studenata i stručnjaka koji su doprinijeli implementaciji pristupa u praksi i konačnom oblikovanju rukopisa. Osobito zahvaljujemo studentima: Teni Andrijević, Ani Bučko (autorici jedne priprave), Dajani Burić, Matei Dujmović, Iloni Kos, Antonelli Mendiković-Đukić, Emi Ulemek, Matiji Vabecu i Ani Žauhar na pripremi audiosnimaka, koreografije, notnih priloga i upisa podataka iz upitnika. Isto tako, zahvaljujemo alumnima Muzičke akademije u Puli koji su sudjelovali u istraživanju sa svojim učenicima: Štefici Čeh, Martini Mahić, Adamu Mokos-Pazmanu, Saši Šimiću, Mireli Šprajc, Veroniki Terzić, Maji Vočanec te autorima priprava Nikoli Habeku i Slavici Kelemen.

Autor: Dražen Košmerl
Dan alumna Muzičke akademije u Puli 2020
U okviru obilježavanja 40. obljetnice studija Glazbene pedagogije, 21. svibnja 2020. godine s početkom u 9 sati održat će se Dan alumna Muzičke akademije u Puli. Predstavit će se 10 izlagača s devet tema koje obrađuju nastavu glazbe u osnovnoj, srednjoj i glazbenoj školi. Uz sadržaje vezane za redovitu nastavu Glazbene kulture, govorit će se i o izvannastavnim glazbenim aktivnostima, o slušanju glazbe uz uporabu glazbala te demonstrirati on-line igra kojom se razvijaju ritamska umijeća. Prikazat će se načini postavljanja mjuzikla s učenicima, kako poticati stvaralačke aktivnosti, ali osvijestit će se i važnost inkluzije učenika s teškoćama u razvoju. Osim tema posvećenih osnovnoj školi, ukazat će se na potrebu šireg sagledavanja predmeta Glazbena umjetnost u srednjoj školi, na korelaciju predmeta Solfeggio s ostalim teorijskim predmetima, na komorno muziciranje u doba korone, ali i na ulogu ravnatelja odgojno-obrazovne institucije. Organizator je Muzička akademija u Puli, a koordinatorica Dana alumna je izv. prof. dr. sc. Sabina Vidulin. Izlaganja će biti moguće pratiti direktnim uključenjem na link, u točno određeno vrijeme. Brošura s linkovima i ostalim podatcima dostupna je u prilogu:

Autor: Dražen Košmerl
Šesti forum studenata glazbene...
Odsjek za glazbenu pedagogiju nastavlja s obilježavanjem 55 godina od početka studija glazbe u Istri i 40 godina visokoškolskog glazbenog obrazovanja. U obljetničkoj godini, nakon izdanja monografije Odsjeka pod nazivom Glazbeno obrazovanje izvan okvira , predstoje nam dva nova događanja: Forum studenata i Dan alumna. Nakon prvog Foruma studenata glazbene pedagogije u nacionalnom kontekstu te četiri uspješna međunarodna Foruma studenata, Odsjek za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije u Puli nastavlja s organizacijom studentskih susretišta, ali ove godine u ponešto izmijenjenom obliku. Interni, Šesti forum studenata glazbene pedagogije održat će se 18. svibnja 2020., s početkom u 9:00 sati, on-line putem platforme BigBlueButton. Po prvi puta, studenti svih smjerova pulske Muzičke akademije bit će uključeni u realizaciju Foruma: osim glazbenih pedagoga priključit će se i solo pjevači, klaviristi i harmonikaši, a svoje su mjesto našli i izborni kolegiji Orgulje i Gitara. Organizacijski odbor Foruma čine Ana Bučko, Leonarda Romić, Ana Žauhar i Matija Vabec te koordinatorica izv. prof. dr. sc. Sabina Vidulin. Izlagači su: D. Zgrablić, E. Ulemek, L. Romić, A. Bučko, D. Burić, M. Šarec, M. Dujmović i V. Božac, dok su izvođači: A. Rojnić, E. Delač, M. Kurelić, P. Rušnov, B. Oršolić i T. Cukon. Iz medija: https://youtu.be/91S9dKgHMnI  

Autor: Dražen Košmerl
Svjetski dan plesa (video)
U ovo vrijeme izolacije povodom svjetskog dana plesa naša proslavljena primabalerina izv. prof. art. Almira Osmanović, nositeljica kolegija Scenski pokret, poklonila nam je video uradak pulskih studenata.      

Usprkos izvanrednoj situaciji u kojoj se nalazimo, Odsjek za glazbenu pedagogiju i dalje nastavlja s aktivnostima u obljetničkoj godini. Glas Istre tim je povodom objavio dva članka u kojima opisuje dvije publikacije djelatnica Muzičke akademije u Puli, monografije Odsjeka za glazbenu pedagogiju pod nazivom  Glazbeno obrazovanje izvan okvira  urednica izv. prof. dr. sc. Lade Duraković i izv. prof. dr. sc. Sabine Vidulin i knjige  Glazba kao odgojno sredstvo u formiranju "socijalističkog čovjeka": nastava glazbe u osnovnim školama u Hrvatskoj (1945 - 1965)  uz intervju s autoricom knjige dr. Duraković.

Autor: Dražen Košmerl
Iz medija o monografiji Muzičke...
U ovim posebnim okolnostima, usprkos nemogućnosti provedbe svih planiranih aktivnosti obilježavanja 40. obljetnice studija Glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Puli, donosimo osvrt iz medija o novom izdanju, monografiji "Glazbeno obrazovanje izvan okvira". https://www.glasistre.hr/glazba/novo-izdanje-muzicke-akademije-u-puli-slika-bogatog-profesionalnog-angazmana-nastavnika-suradnika-i-studenata-glazbene-pedagogije-635803

Autor: Dražen Košmerl
Prolegomena za klavirsku početnicu
Knjiga autorice Melite Lasek Satterwhite o početnoj nastavi klavira, ulozi učitelja i roditelja te predispozicijama djeteta, pisana na temelju analize, rezultata ankete i iskustava mnogih klavirskih pedagoga. Namijenjena je osobito mladim učiteljima i studentima klavira, dok sve one s više radnog iskustva želi potaknuti na razmišljanje o važnosti nastave s učenikom početnikom te o ulozi kvalitetne i metodološki dobro postavljene klavirske početnice i njenog pravilnog odabira u nastavi. Predstavljanje knjige bilo je planirano u sklopu obilježavanja Dana Muzička akademije u Puli. Nadamo se da će oba izdanja (na hrvatskom i na engleskom jeziku) uskoro biti dostupna svima, a autorica se od srca zahvaljuje uredniku, prof. Jakši Zlataru, recenzentima, te brojnim kolegama profesorima klavira, na idejama i suradnji.

Autor: Dražen Košmerl
Nova monografija je tiskana
Monografijom  Glazbeno obrazovanje izvan okvira  obilježavamo pedeset pet godina studija glazbe te četrdeset godina rada studija Glazbene pedagogije koji danas djeluje u sklopu Muzičke akademije u Puli Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. 

Vijeće Muzičke akademije u Puli na svojoj redovitoj 20. sjednici održanoj  dana 29. siječnja 2020. godine donijelo je Odluku o pokretanju postupka izbora dekana Muzičke akademije u Puli. Mandat dekana traje tri (3) godine od dana navedenog u Odluci Senata kojom se potvrđuje izbor dekana. 

Koncert studenata, solista i komornih...
Najavljujemo koncert studenata klavira, solo pjevanja i klasične harmonike, solista i komornih sastava na velikoj sceni INK Gradskog kazališta Pula. Koncert je organiziran u sklopu Akademske koncertne sezone 2019./2020., a u suradnji sa INK Gradskim kazalištem Pula. Na programu su djela skladatelja raznih stilova i epoha, a koncert će se održati u petak, 24. siječnja, s početkom u 20 sati. Ulaz slobodan!

Autor: Dražen Košmerl
Pozivamo vas na svečano predstavljanje monografije Matko Brajša Rašan i zbirke notnog izdanja Mažurano moja povodom 160. godišnjice skladateljeva rođenja i 40. godišnjice studija glazbene pedagogije. Svečanost će se održati u srijedu, 15. siječnja 2020. s početkom u 18 sati u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca, De Villeov uspon 8, Pula.

Autor: Dražen Košmerl
Posebno nam je zadovoljstvo najaviti majstorski tečaj za studente solo pjevanja koji će održati proslavljena sopranistica MAIDA HUNDELING i tenor JAN VACIK. Majstorski tečaj će se održati od 13. do 16. siječnja 2020. u prostoru Odsjeka solo pjevanja (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1, Pula) prema rasporedu: