Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Forum studenata je jedinstveno događanje u Hrvatskoj; iz nacionalnog okvira prerastao je u međunarodno susretište; studenti aktivno surađuju s mentorima; razmjenjuju iskustva sa studentima drugih akademija; svladavaju znanstvenu metodologiju; izlažu, diskutiraju, pišu radove, kreiraju budućnost.

Forum studenata glazbene pedagogije nastao je na temelju ideje dr. sc. Sabine Vidulin, a organizira se pod pokroviteljstvom Muzičke akademije u Puli, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Studentskog centra i Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile. Prvi Forum održan je 2011. godine i imao je nacionalni karakter, dok je već sljedeći, drugi forum, održan 2013. godine, poprimio međunarodna obilježja. Budući da je forum prepoznat i izvan državnih okvira, svaki je sljedeći forum, 2015., 2017. i 2019. godine obilježen međunarodnim sudjelovanjem studenata iz regije, ali i nekih dijelova Europe. Osim međunarodnog obilježja, pulski je forum postao specifičan i po zbornicima studentskih radova koji se tiskaju u izdanju Sveučilišta Jurja Dobrile. Od 2020. godine Forum se održava godišnje, a izmjenjuje se interni Forum studenata Muzičke akademije u Puli i međunarodni forum studenata glazbene pedagogije.

U brojevima, govorimo o sljedećem: Forum studenata glazbene pedagogije okupio je do sada 97 studenata iz Hrvatske (Pula, Zagreb, Split, Osijek), Slovenije (Ljubljana, Maribor), Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Mostar), Srbije (Beograd, Novi Sad), Crne Gore (Cetinje), Poljske (Gdanjsk) i Austrije (Salzburg). Izloženo je 44 tema, a objavljeno 34 radova studenata. Godine 2015. tiskan je prvi zbornik s 10 studentskih radova, dvije godine kasnije, 2017. godine, tiskan je drugi zbornik sa 7 studentskih radova, dok je 2019. godine u zborniku objavljeno 11 radova studenata. Tri su studentice bile kourednice zbornika. Pozvanih predavanja ili radionica profesora bilo je 9, uglavnom iz međunarodnoga okružja.

Godine 2019. skladana je Himna foruma studenata, a te su godine, ako i 2020. izvedene prikladne umjetničke točke u vokalnim i instrumentalnim izvedbama studenata Muzičke akademije u Puli. Idejnost, cilj, svrha i rezultati Foruma studenata prikazani su 2018. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a potom i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Pratite na na našoj Facebook stranici

Peti međunarodni forum studenata...