Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Glazbena pedagogija u svjetlu sadašnjih i budućih promjena

Tema: Glazba u školi – stanje i perspektive

Osijek, 11. - 13. travnja 2019.

Teme su se odnosile na područje glazbene pedagogije u smjeru proučavanja nastave glazbe u općeobrazovnoj školi, izvannastavnih glazbenih aktivnosti, istraživanja načina poučavanja glazbe u glazbenoj školi i glazbenog obrazovanja odraslih. Ukazano je na važnost glazbe i glazbenog obrazovanja za čovjekov opći razvoj, kao i na važnost glazbenoga odgoja i obrazovanja kroz povijest te na rezultate istraživanja različitih glazbenih područja i aktivnosti.

Sudionici Šestog međunarodnog simpozija glazbenih pedagoga bili su znanstvenici i praktičari iz  Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Engleske, Francuske, Mađarske, Makedonije, Meksika, Poljske, Portugala, SAD-a, Slovenije i Srbije. Posebni su gosti na simpoziju prof. dr. Tim Cain s Edge Hill University, Faculty of Education (United Kingdom) i prof. Christine C. Bass s Temple University, Boyer College of Music and Dance (Philadelphia, PA, SAD).  

Radovi će biti objavljeni su u zborniku  Glazbena pedagogija u svjetlu sadašnjih i budućih promjena 6, a indeksirani su u RILM-u, dobio i EBSCO-u.