Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti MFPU-a

Autor: Juraj Marko Žerovnik
Dodatne provjere za upis u akademsku...
Raspored dodatnih provjera za upis u 1. godinu studija u akademskoj 2024./2025. godini je u privitku. Molimo sve kandidate da u petak, 5.7.2024. dođu na Akademiju u 7.45. Kandidati kojima je potreban korepetitor za ispit iz Pjevanja, mogu se javiti višem umjetničkom suradniku Robertu Bateliću, na mail:  robert.batelic@unipu.hr  

Autor: Sandra Morožin
Obavijest - NASTUPNO PREDAVANJE
Utvrđuje se održavanje nastupnog predavanja u postupku izbora jednog izvršitelja na slobodno umjetničko-nastavno radno mjesto docenta iz umjetničkog područja Glazbene umjetnosti, umjetničko polje Izvođenje glazbe, umjetnička grana Pjevanje, na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli,  dana 6. lipnja 2024. godine s početkom od 18:00 sati i 7. lipnja 2024. godine s početkom od 9.30 sati u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Puli, Dom hrvatskih branitelja, Leharova ulica br. 1.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni poziv za imenovanje Studentskog...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu. Pozivamo sve zainteresirane studentice i studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji su zainteresirani obnašati gore navedene dužnosti, da svoje prijave i životopise pošalju na adresu elektroničke pošte  szbor@unipu.hr  s naznakom „Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja/ice“ najkasnije u roku od osam (8) dana od dana objave ovog Poziva. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta (www.unipu.hr) najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavu na natječaj.      

Autor: Dominik Tomislav Vladić
OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTUPNOG...
Utvrđuje se održavanje nastupnog predavanja u postupku izbora u naslovnog umjetničkog suradnika, iz Umjetničkog područja Glazbena umjetnost, umjetničko polje Izvođenje glazbe, umjetnička grana Sviranje (instrumenti) za korepeticiju na Odsjeku za solo pjevanje, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, dana 11. travnja 2024. godine u 12:00 sati u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Puli, Dom hrvatskih branitelja, Leharova ul. 1.

Autor: Luka Demarin
Danas, 16.3.2024. održalo se međunarodno natjecanje iz harmonije i polifonije "ContraPUnctus".  Od srca čestitamo svim natjecateljima i vidimo se i dogodine! Rezultati natjecanja Zadatci za sve kategorije: Harmonija 2 Harmonija 3 Harmonija 4 Harmonija na klaviru  ( detaljni rezultati ) Polifonija 4 Ostale poveznice: Propozicije Raspored natjecanja i popis natjecatelja Plakat Sve materijale možete preuzeti i jednim klikom u .zip  formatu.  

Autor: Luka Demarin
Upravo je objavljen novi raspored za ljetni semestar akademske godine 2023./2024. Raspored možete preuzeti ovdje , a ako imate kakvih pitanja ili pronađete eventualne greške, molimo vas da se obratite satničaru na  luka.demarin@unipu.hr .

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o nastupnom predavanju
Na temelju članka 42. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. stavak 2. i 3. Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja (NN br.129/05), dekanica Muzičke akademije u Puli donosi  O D L U K U o održavanju nastupnog predavanja Utvrđuje se održavanje nastupnog predavanja u postupku izbora jednog izvršitelja  na slobodno radno mjesto I. vrste – viši umjetnički suradnik, iz Umjetničkog područja Glazbena umjetnost, umjetničko polje Izvođenje glazbe, umjetnička grana Sviranje (instrumenti) za korepeticiju na Odsjeku za solo pjevanje, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, dana 28. veljače, 2024. godine od 12.00 sati u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Puli, Dom hrvatskih branitelja u Puli, Leharova ul. 1.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o nastupnom predavanju
Na temelju članka 42. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. stavak 2. i 3. Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja (NN br.129/05), dekanica Muzičke akademije u Puli donosi  O D L U K U o održavanju nastupnog predavanja Utvrđuje se održavanje nastupnog predavanja u postupku izbora jednog izvršitelja na slobodno umjetničko-nastavno radno mjesto docenta iz umjetničkog područja Glazbene umjetnosti, umjetničko polje Izvođenje glazbe, umjetnička grana Pjevanje, na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, dana 27. veljače, 2024. godine s početkom od 10.00 sati u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Puli, Dom hrvatskih branitelja, Leharova ulica br. 1.

MAPU ove godine organizira novo međunarodno natjecanje Contrapunctus iz harmonije i polifonije za učenike srednjih glazbenih škola. Moguće je prijaviti se u tri discipline: Harmonija, Harmonija na klaviru i Polifonija. Natjecanje će se održati u  subotu, 16. ožujka 2024. Ovim natjecanjem želimo pružiti mogućnost učenicima i profesorima za međusobni susret, nove izazove i testiranje vlastitog znanja, sve to u predivnom proljetnom ambijentu u Puli. Vašim izražavanjem interesa i sudjelovanjem dajete nam do znanja da su ovakve aktivnosti potrebne u Hrvatskoj te da ćemo ih održati i sljedeće godine. Propozicije i detaljne informacije: Natjecanje Contrapunctus - poziv i propozicije (HR) Natjecanje Contrapunctus - poziv i propozicije (SLO)

Obavijest o održavanju nastupnog...
Dana 12. listopada, 2023. godine u dvorani Muzičke akademije u Puli održat će se nastupno predavanje u postupku izbora jednog izvršitelja/izvršiteljice na umjetničko-nastavno radno mjesto I. vrste - docent iz Umjetničkog područja glazbene umjetnosti, polje Izvođenje glazbe,grana Sviranje (instrumenti) za Klavir (glavni predmet) na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o održavanju nastupnog...
Na temelju članka 42. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. stavak 2. i 3. Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja (NN br.129/05), dekan Muzičke akademije u Puli donosi ODLUKU o održavanju nastupnog predavanja. Utvrđuje se održavanje nastupnog predavanja u postupku izbora jednog izvršitelja/izvršiteljice u umjetničko-nastavno zvanje i na radno mjesto docenta iz umjetničkog područja Glazbena umjetnost, polje Izvođenje glazbe, grana Pjevanje, za predmet Pjevanje na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom, dana 28. travnja 2023. u 10:30 sati u Dvorani 2, Rovinjska 14 u Puli.

Autor: Sandra Morožin
OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTUPNOG...
Utvrđuje se održavanje nastupnog predavanja u postupku izbora jednog izvršitelja/izvršiteljice u umjetničko-nastavno zvanje i na radno mjesto docenta iz umjetničkog područja Glazbena umjetnost, polje Izvođenje glazbe, grana Sviranje (instrumenti) za kolegij Komorna glazba na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom, dana 17. ožujka 2023. u 18:00 sati u Dvorani 1 (Odsjek studija klavira) u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1 u Puli.

Autor: Laura Čuperjani
U svrhu promocije Erasmus+ programa mobilnosti te mogućnosti koje se nude našim studentima, Ured za partnerstvo i projekte održati će prezentaciju programa na Muzičkoj akademiji u srijedu, 18.1.2023. godine u Dvorani 2 (Rovinjska 14)  s početkom u 16.50 sati.

Marin Bilić, student druge godine...
Marin Bilić, student druge godine Odsjeka za klasičnu harmoniku Muzičke akademije u Puli, sudjelovao je na prestižnom međunarodnom natjecanju Premio internazionale della Fisarmonica u Castelfidardu (Italija) te se plasirao se na izvrsno peto mjesto. Čestitke na ostvarenom rezultatu!

Studentica preddiplomskog studija...
Karmen Szabo, studentica 2. godine preddiplomskog studija Solo pjevanja , u klasi doc. art. Marije Kuhar Šoša , osvojila je drugu nagradu na 2. Međunarodnom natjecanju "Stojan Stojanov Gančev" održanom u Zagrebu od 17. do 19. svinja 2022. godine. Iskrene čestitke!    

Iznimni uspjesi studentica studija...
Studentice studija Solo pjevanja ostvarile su zapažene nastupe na 10. međunarodnom natjecanju Lav Mirski.

Studentica Marija Ticl ostvarila...
Marija Ticl , studentica 1. godine diplomskog studija Solo pjevanja , u klasi doc. art. Marije Kuhar Šoša , osvojila je Grand prix i dvije posebne nagrade žirija, na Sirium music fest - VI međunarodnom natjecanju u Srijemskoj Mitrovici (Srbija). Iskrene čestitke!      

Iz medija o projektu „Homage Astoru...
U utorak, 19. listopada u prostorijama Doma hrvatskih branitelja u organizaciji Odsjeka studija Klasične harmonike Muzičke akademije u Puli, organiziran je projekt pod naslovom „Homage Astoru Piazzolli povodom 100. obljetnice rođenja“. Glas Istre je tim povodom objavio članak:

Lana Bubaš osvojila drugu nagradu na...
Studentica diplomskog studija Klavira Lana Bubaš u klasi doc. dr. art. Charlene Farrugia Bozac osvojila je drugu nagradu na Northern lights piano festivalu Beethoven Class.

Iz medija: Izvrsni studenti Muzičke...
I u teškoj godini za studente mladi pulski glazbenici briljirali - u naslovu piše Glas Istre u članku od 16. lipnja i nastavlja: "Iako je ova akademska godina bila vrlo teška, posebice za studente umjetničkih akademija zbog nastave online, studenti pulske Muzičke akademije ostvarili su sjajne uspjehe na raznim natjecanjima koja su pretežito održana online."

Student studija Klasične harmonike...
Student studija Klasične harmonike Ivor Javor-Korjenić u klasi izv. prof. mr. art. Franka Bošca i ovoga je puta osvojio brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima: 11. međunarodni festival "Muzičko proleće" Smederevo, Srbija, prva nagrada "International Moscow Music Competition" Moskva, Rusija, prva nagrada "Concord of sounds" Latvija, druga nagrada Akordeon Art plus 2021 – Istočno Sarajevo, druga nagrada Prošao je kvalifikacije za Svjetski trofej harmonike u kategoriji Masters Iskrene čestitke!

Student studija Klasične harmonike...
Student studija Klasične harmonike Nikola Šereg u klasi izv. prof. mr. art. Franka Bošca osvojio je drugu nagradu (83,25 boda) na Akordeon Art plus 2021 u Istočnom Sarajevu. Iskrene čestitke!

Autor: Ivica Petrinić
Student MAPU-a Ivor Javor-Korjenić...
Iskrene čestitke našem studentu Ivoru Javoru-Korjeniću i njegovom mentoru izv. prof. art.  Franku Bošcu  na osvojenoj prvoj nagradi (95 bodova) na Festivalu slavenske muzike u Beogradu održanome 14. svibnja.

Student studija Klasične harmonike...
Student studija Klasične harmonike Ivor Javor-Korjenić u klasi izv. prof. mr. art. Franka Bošca osvojio je sljedeće nagrade na međunarodnim natjecanjima:

Studentica studija Klasične harmonike...
Studentica studija Klasične harmonike Amalija Tkalčec osvojila je prvu nagradu (93 boda) na 11. hrvatskom natjecanju za harmoniku koje se je održalo 14. svibnja 2021. godine online u Daruvaru pod mentorstvom izv. prof. mr. art. Franka Bošca .    

Studentice Solo pjevanja, Karmen...
U velikoj konkurenciji pjevačica i pjevača iz 15 zemalja svijeta, pulske studentice ostvarile su zavidne uspjehe. Nastupile su uz klavirsku pratnju Sandra Vešligaja , v.ass., pod mentorstvom doc. art. Marije Kuhar Šoša .

Studentica 4. godine Solo pjevanja,...
Bez obzira na sve izazove s kojima se susrećemo, pulski studenti nastavljaju osvajati nagrade.

Službena Facebook stranica Muzičke...
Nakon nekoliko godina pauze nastavljamo s korištenjem društvenih mreža u komunikaciji studenata, nastavnika i svih ostalih zainteresiranih za naš rad.

Započinje edukacijski serijal „Na...
Zvjezdan Ružić, pijanist i skladatelj, peterostruki je dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin te šesterostruki dobitnik strukovne nagrade Status u kategoriji "Jazz Klavir", koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.